Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Σοκ προκαλεί άρθρο για το δικαίωμα των γιατρών να σκοτώνουν τα ανεπιθύμητα νεογέννητα

.Ελίνα Ράπτη
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει μια ακαδημαϊκός από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, οι γιατροί θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να σκοτώνουν τα νεογέννητα με αναπηρία ή όταν είναι απλώς ανεπιθύμητα από τις μητέρες τους.
Η Φραντσέσκα Μινέρβα, η οποία ειδικεύεται στα θέματα ηθικής στην ιατρική, υποστηρίζει ότι ένα νεογέννητο μωρό δεν είναι ένα πραγματικό πρόσωπο. Επομένως, το να το σκοτώσει κάποιος γιατρός τις πρώτες μέρες μετά τη γέννησή του δεν έχει καμία διαφορά από το να το ρίξει όσο ακόμα βρίσκεται μέσα στην κοιλιά της μητέρας του.
Το άρθρο, μάλιστα, με τίτλο «After-birth abortion» (Αποβολή μετά τη γέννα), το οποίο φέρει την υπογραφή της Δρ. Μινέρβα και δημοσιεύεται στη British Medical Journal, αναφέρει ότι η ζωή θα μπορούσε να αφαιρεθεί ακόμα και από ένα υγιές μωρό αν η μητέρα του αποφασίσει ότι δεν έχει την πολυτέλεια να το φροντίσει.
minerva
Φραντσέσκα Μινέρβα
Όπως η ίδια υποστηρίζει, ένα αγέννητο παιδί, όπως και ένα νεογέννητο δεν έχει ακόμη αναπτύξει ελπίδες, στόχους και όνειρα και έτσι, παρά το γεγονός ότι είναι σαφώς μία ανθρώπινη ύπαρξη, δεν είναι πραγματικό πρόσωπο, κάποιος, δηλαδή, με ηθικό δικαίωμα στη ζωή.
Αντίθετα, οι γονείς, τα αδέλφια του και η κοινωνία έχουν στόχους και σχέδια, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεαστούν από την άφιξη αυτού του παιδιού και τα συμφέροντά τους θα έπρεπε να έρχονται πρώτα.
Ο συντάκτης του επιστημονικού περιοδικού υπερασπίστηκε το συγκεκριμένο άρθρο, εξηγώντας ότι ο ρόλος του είναι να παρουσιάσει καλά αιτιολογημένα επιχειρήματα και όχι να προωθήσει μια συγκεκριμένη ηθική άποψη.
Οργή και απειλές
Ωστόσο το άρθρο της Δρ. Μινέρβα έχει εξοργίσει πολλούς άλλους ειδικούς σε θέματα ηθικής, καθώς και ακτιβιστές, οι οποίοι χαρακτήρισαν την πρότασή της για νομιμοποίηση της νεογνοκτονίας ως «απάνθρωπη υπεράσπιση της δολοφονίας των παιδιών».
Μετά τη δημοσίευση του άρθρου, η Δρ. Μινέρβα, η οποία είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έχει λάβει αρκετές απειλές κατά της ζωής της και τηλεφωνήματα μίσους, στα οποία της λένε ότι «θα καείς στην κόλαση».
Η Δρ. Μινέρβα, η οποία χαρακτήρισε αυτά που περνάει τώρα ως την χειρότερη περίοδο της ζωής της, παραδέχτηκε ότι δεν περίμενε με τίποτα μία τόσο συντριπτικά αρνητική αντίδραση.
Πηγή:  http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17786%3Asok-prokalei-arthro-gia-to-dikaioma-ton-giatron-ta-skotonoyn-ta-anepithymita-neogennita&catid=43%3Ahealth&Itemid=114#.T0-_K3ePIHg.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...