Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Πατριάρχης Ηλίας: ''Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι πρέπει να αλληλοβοηθιούνται''


919436770ROMFEA.GR | "Ο Θεός είναι ένας, και γι΄αυτό Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι να βοηθάμε ο ένας τον άλλον", ανέφερε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας με αφορμή τα επεισόδια που συνέβησαν μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στο χωριό Σαμτατσκάρο.
Συγκεκριμένα τα αίματα άναψαν όταν ορθόδοξοι κάτοικοι αντέδρασαν για την προσευχή της Παρασκευής που πραγματοποιήθηκε σε τοπικό σπίτι από Ιμάμη, αφού όπως λένε δεν θέλουν να έρχονται μουσουλμάνοι στο χωριό τους από άλλες περιοχές.
Ο εκπρόσωπος των Μουσουλμάνων σε δηλώσεις του έκανε λόγο για προβοκάτορες, τονίζοντας ότι "εδώ και 32 χρόνια, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και είμαστε φίλοι με τους χριστιανούς. Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπολίτευση ώστε να προκύψει μεταξύ μας ρίγμα."
Ο Πατριάρχης Γεωργίας αναφερόμενος στο γεγονός, δήλωσε έκπληκτος αφού στην περιοχή τόσα χρόνια δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσά τους.
"Μεγάλωσα σε μια οικογένεια όπου στενοί φίλοι των γονέων μου ήταν μουσουλμάνοι, και πολύ συχνά μας επισκέπτοντο. Η μητέρα μου και η γιαγιά μου, έστρωναν ένα χαλί στο καλύτερο δωμάτιο του σπιτιού για να προσευχηθούν οι φιλοξενούμενοι, πριν το γεύμα τους", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Γεωργίας.
Σε άλλο σημείο τόνισε: "Ο Θεός είναι ένας, γι΄αυτό, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί θα πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Μπορεί ο καθένας να προσεύχεται, δεν μπορούμε εμείς να το εμποδίσουμε."
Τέλος ο Πατριάρχης εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί το Σαμτατσκάρο για να δει από κοντά τους κατοίκους, υπογραμμίζοντας ότι "μην ακούτε εκείνους που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβληματα, όλοι πρέπει να δοξάζουμε τον Θεό."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...