Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Παιδική λογοτεχνία - Παραμύθια

Από το ιστολόγιο: http://tamozakia.blogspot.gr
=========================
ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ, ΕΠΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΛΥΚΟΣ
 Η αγάπη τρυπά σαν βελόνα αλλά η παρηγοριά έρχεται από τα χρώματα που χαρίζουν απλόχερα οι φίλοι, ακόμα κι όταν αυτοί έχουν τη μορφή ενός γυαλιστερού πεινασμένου λύκου.
Ποια είναι η διαφορά της ζωγραφικής απ' την εικονογράφηση; Της ενήλικης λογοτεχνίας από τη λογοτεχνία για παιδιά;
Τρεις συγγραφείς παιδικών βιβλίων (Αργυρώ Πιπίνη, Κώστας Χαραλάς, Χαρά Γιαννακοπούλου) ταξιδεύουν με τρεις αγαπημένους τους ζωγράφους-εικονογράφους (Μάρια Μπαχά, Σοφία Βλαζάκη, Βασίλης Παπατσαρούχας).
Οι συγγραφείς γράφουν μια ιστορία βασισμένη σε μια ζωγραφιά των ζωγράφων που είναι το «ταίρι» τους. Στη συνέχεια, οι ζωγράφοι εικονογραφούν την ιστορία. Την παίρνουν εκ νέου οι συγγραφείς και τη συμπληρώνουν. Και το ταξίδι αυτό ολοκληρώνεται με ένα εικαστικό έργο των ζωγράφων-εικονογράφων.
 =========================
ΕΞΙ ΦΙΛΟΙ ΚΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ
Όταν έχεις τα γενέθλιά σου, είναι φυσικό να έρχονται οι φίλοι να σου ευχηθούν και να σου φέρουν δώρα. Αλλά αυτοί οι έξι τύποι που ξαφνικά εισβάλλουν μέσα στο σαλόνι σου, ποιοι τάχα να 'ναι; Τρεις άντρες και τρεις γυναίκες. Και ένα δώρο μοναδικό! Συλλογή ιστοριών ενταγμένες σε μία ιστορία. Το δώρο είναι ένα βιβλίο με έξι ιστορίες.  
=========================
 Ο ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΑΥΑΓΟΣ
Ο Ισίδωρος είναι ένα εννιάχρονο αγόρι που βαριέται. Μια μέρα αποφασίζει να γράψει σε ένα ναυαγό που πρέπει κι εκείνος να βαριέται επίσης. Βάζει το γράμμα του σ' ένα μπουκάλι πορτοκαλάδας και το δίνει στον πατέρα του, να το ρίξει στη θάλασσα. Και αναπάντεχα έρχεται απάντηση! Έτσι, αρχίζει η αλληλογραφία του Ισίδωρου με το ναυαγό, η πιο μυστηριώδης περιπέτεια της ζωής του. Μα ποιος είναι τελικά αυτός ο ναυαγός και πού έχει ναυαγήσει;
=========================
 ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΕΤΕ ΕΝΑ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ
Όλα ξεκινούν όταν ο Γιώργος μαθαίνει απ’ τον μπαμπά του έναν παλιό μύθο: στην άκρη κάθε ουράνιου τόξου υπάρχει, λένε, ένα τσουκάλι γεμάτο χρυσάφι. Αν καταφέρεις να φας το ουράνιο τόξο, ο θησαυρός γίνεται δικός σου για πάντα.
Ξαφνικά ο Γιώργος θέλει να καταβροχθίσει ένα ουράνιο τόξο! Μαζί λοιπόν με την αδερφή του και τον Τρύφωνα –ένα κατοικίδιο έκπληξη– ξεκινούν να βρουν ένα. Δεν απομακρύνονται πολύ. Ανακαλύπτουν ένα ουράνιο τόξο στην κουζίνα τους: όλα τα πολύχρωμα φρούτα και τα λαχανικά που υπάρχουν στο ψυγείο, κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί, μοβ, μπλε, πράσινα, άσπρα. Θα φάει αυτά και θα περιμένει.
Άραγε θα γίνει πλούσιος όπως του υποσχέθηκε ο μπαμπάς;
Μια πολύχρωμη ιστορία για τη σωστή διατροφή και την ανεκτίμητη για την υγεία μας αξία των φρούτων και των λαχανικών.
=========================
ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ
Φέτος την άνοιξη ο μικρός τρισχαριτωμένος λαγουδάκος, ο Πασχάλης, έχει χάσει τελείως το κέφι του. Αιτία της κακοκεφιάς του η μετακόμιση που αναγκάζονται να κάνουν -λόγω της δουλειάς του πατέρα του- από το αγρόκτημα όπου γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη κάμποσα χιλιόμετρα μακριά.
=========================
Η ΠΙΠΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
 
 =======================

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΨΙΛΙΚΑ 
Αυτό το μαγαζάκι είναι ένας μικρός παράδεισος που τα κλειδιά του τα κρατάει ο κυρ Διονύσης. Είναι ένας μικρός παράδεισος, μελωδικός, ζαχαρωτός, πολύχρωμος, καταφύγιο στο αύριο του Φώτη και των άλλων παιδιών.
=======================
ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 
ΤΟΥ ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝΣ ΑΝΤΕΡΣΕΝ
 Τρυφερά, μαγευτικά παραμύθια του 'Αντερσεν, που ταξιδεύουν τα παιδιά στη χώρα της φαντασίας. Αθάνατα κλασικά παραμύθια για κόσμους μαγικούς, νεράιδες, μάγισσες, μαγικά ραβδιά, μαγεμένα παιδάκια, ζώα και πουλιά με δικιά τους λαλιά, πρίγκιπες, πριγκίπισσες και όνειρα που γίνονται πραγματικότητα! Λέξεις και εικόνες που λάμπουν και αγκαλιάζουν τρυφερά το παιδί, το μεταφέρουν σε κόσμους όμορφους, δίκαιους, παραμυθένιους, του μαθαίνουν την ίδια τη ζωή! 
 Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΒΙΘΙ
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ 
ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ
=========================
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΑΣ
 Ποιος θα γράψει για τον Κέβη, τον πανέμορφο, πιστό και πανέξυπνο σκύλο, που συντρόφευε τον Απελλή, τη μικρή Νεφέλη και την Όλγα, που είναι και οι τρεις απαρηγόρητοι που τον έχασαν; Η Όλγα θέλει να βρει έναν τρόπο να παρηγορήσει τον Απελλή. Τι όμως θα μπορούσε να κάνει; Μέχρι να αποφασίσει, πολλά απρόοπτα, απίθανα και κωμικοτραγικά θα συμβούν! 
=========================
 Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ Ο ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΔΑΡΟΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:  ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ
 Ψηλός, σωστός ντερέκι, εύσωμος σαν γίγαντας και φαλακρός σαν γλόμπος, και με κάτι φρύδια τόσο πυκνά που δεν κατάφερνες να δεις τι χρώμα είχαν τα μάτια του. Φορούσε στρατιωτικό τζάκετ, μπλε κοτλέ παντελόνι και λουστρίνια παπούτσια. Αυτός ήταν ο θείος Θόδωρος από την Πάτρα που εισέβαλε ξαφνικά στη ζωή της οικογένειας Κοτρώνη. Ε ... και τι έγινε, θα πείτε, τι περίεργο μπορεί να έχει ένας θείος; Για ρωτήστε και τον ανιψιό του τον Αλέξη… Ή μάλλον διαβάστε το βιβλίο με τις εξωφρενικές περιπέτειές του και θα δείτε ότι δεν υπάρχει πιο γκαντέμης,πιο κατσικοπόδαρος άνθρωπος σε όλο τον κόσμο!
=========================
Η ΓΙΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ 
Η Γιόλα ήρθε ξαφνικά στη ζωή μου ένα καλοκαιριάτικο βράδυ. Στην αρχή μού φάνηκε σαν το κοριτσάκι της διπλανής αυλής, μόνο που τώρα ξέρω πως τίποτα δεν μπορεί να της μοιάζει, γιατί κι εκείνη δεν έμοιαζε με κανένα. Μ’ έμαθε να βλέπω πέρα απ’ τον εαυτό μου και μέσα σ’ αυτόν. Μπαίναμε στο ίδιο όνειρο και ταξιδεύαμε στα «χαμένα καράβια», ακολουθώντας το δρόμο που πάνε τα σύννεφα και τα πουλιά. Ακούγαμε τι λένε τα βότσαλα και τα κοχύλια στην αμμουδιά, ξεχωρίζαμε τις αλήθειες απ’ τα ψέματα. Στην κάψα του καλοκαιριού στολίζαμε τα μαλλιά μας μ’ αστερένια ανθάκια.
=========================
ΜΙΑ ΑΣΤΕΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ 
Στο απομακρυσμένο πριγκιπάτο της Σουρλανδίας, αρχίζει ξαφνικά να εξαπλώνεται μια περίεργη επιδημία… μια επιδημία γέλιου. Οι κάτοικοι γελάνε χωρίς σταματημό και χωρίς να υπάρχει λόγος, προς μεγάλο εκνευρισμό του μοχθηρού πρίγκιπα Οράτιου. Το Παλάτι κάνει τα πάντα για να τους σταματήσει, γιατί νιώθει πως κινδυνεύει. Δεν έχει υπολογίσει όμως πως μετά τα ασταμάτητα γέλια μπορεί να έρθει και… η οργή.
Το καινούριο, ξεκαρδιστικό μυθιστόρημα για παιδιά του Βασίλη Παπαθεοδώρου είναι εμπνευσμένο από ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη το 1962 στην Τανζανία.
Ένα μυθιστόρημα που μπορεί και να προξενήσει δάκρυα… από τα γέλια.
 =========================
Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΙΚΟΣ
 Κάποτε σε ένα χωριό στην Αφρική ζούσε ένας εργατικός χωρικός που τον έλεγαν Μαχμαντού. Μια μέρα ο Μαχμαντού πήγε να δει το χωράφι του δίπλα στο ποτάμι, που είχε φυτέψει αράπικα φιστίκια...
Έκπληκτός ανακάλυψε πώς έλειπε ένα μεγάλο μέρος από τη σοδειά του...


=========================
ΠΟΥ ΠΑΣ ΧΕΛΩΝΑΚΙ
Συγραφέας: Καστρήσιου Καλλιώ
   Η Λάρα, μια νεαρή πράσινη χελώνα γεννημένη στην παραλία της Λάρας, στον Ακάμα της Κύπρου, συναντά τη σοφή σαραντάχρονη Άννυ κάπου στη Μεσόγειο. Και η Άννυ είναι θαλάσσια χελώνα, μόνο που αυτή είναι καρέτα. Στη ζωή της έχει δει κι έχει μάθει πολλά...
Αφηγείται, λοιπόν, στη Λάρα τη γλυκόπικρη ιστορία της και, ανάμεσα στα άλλα, της εξηγεί γιατί έχει... ανθρώπινο όνομα.
Μολονότι οι μεγαλύτερο κίνδυνοι που διατρέχουν οι θαλάσσιες χελώνες (όπως και τα περισσότερα είδη ζώων) οφείλονται στους ανθρώπους, οι άνθρωποι είναι εκείνοι που μπορούν και να τις προστατεύσουν.
Δύο σελίδες, στο τέλος του βιβλίου, "στεγάζουν" ενδιαφέρουσες πληροφορίες και μικρά περίεργα και σημαντικά στοιχεία για τις θαλάσσιες χελώνες, καθώς και μια γνωριμία με τις "χελώνες" της Αίγινας.
 =========================
 Η Πουπού και η Καρλότα
Συγγραφέας: Τριβιζάς Ευγένιος
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα
   Μπορεί μια κότα να εμπιστευτεί μια αλεπού; Η πονηρή αλεπού Πουπού προσπαθεί προσφέροντας δώρα και λιχουδιές στην όμορφη άσπρη κότα Καρλότα, εξυμνώντας την εξαίσια ομορφιά της, να πείσει να βγουν ραντεβού. Η Καρλότα αντιστέκεται ώς τη στιγμή που πείθεται για τα αγαθά αισθήματα της Πουπούς...
=========================
ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ
Συγγραφέας: Σοφία παράσχου
ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να διαβάσει κάποιος το βιβλίο προαπαιτούνται τα παρακάτω: 1. Να έχει διαβάσει (παλιά ή πρόσφατα) τα παραμύθια της Κοκκινοσκουφίτσας, της Χιονάτης, της Σταχτοπούτας, της Πεντάμορφης, των Τριών Γουρουνιών, των Εφτά Κατσικακιών κτλ. 2. Να μην του έχει απαγορεύσει ο γιατρός τα γέλια… 3. Να έχει φαντασία αεροπλάνο, χιούμορ βαπορίσιο και μυαλό αερόστατο (ανοιχτό όμως). Χρησιμοποιώντας τα παραδοσιακά υλικά των παλιών καλών παραμυθιών, η Σοφία Παράσχου πλάθει μια σύγχρονη σάτιρα σε δική της χιουμοριστική συνταγή.
=========================

ΠΟΣΑ ΛΕΕΙ Η ΕΛΙΑ, ΠΟΣΑ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΛΑΓΟΣ ...

Συγγραφέας: Γρηγοριάδου - Σουρέλη Γαλάτεια
 Ήταν μια ελιά γέρικη μα γιομάτη καρπούς. Αφουγκραζόταν τον αγέρα κι έλεγε παραμύθια και όσα της μηνούσε ο αγέρας ο φίλος της. Όλοι στο δάσος την άκουγαν και κυρίως ο περίεργος λαγός, που όλα ήθελε να τα μαθαίνει. Ώσπου μια μέρα ήρθε και στάθηκε κοντά στην ελιά Εκείνος. Και είπε πράγματα που πρώτη φορά ακούστηκαν στη γη. Και έτσι έπαψε η ελιά να λέει παραμύθια κι έλεγε μονάχα τα λόγια που Εκείνος είπε. Έτσι έγινε και άρχισε η ιστορία. Η ιστορία που τον κόσμο έμελλε ν' αλλάξει.
=========================

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΠΕ Η ΠΕΤΡΑ 

Συγγραφέας: Αγγελίδου Μαρία
Εκδότης: Αερόστατο
  Ένα ευρηματικό ιστορικό παραμύθι που δίνει την ευκαιρία στα σημερινά παιδιά να προσεγγίσουν την αρχαιότητα, γοητεύοντας ταυτόχρονα τους μεγάλους.
  Το "Ιστορίες που τις είπε η Πέτρα" είναι το πρώτο από μια φιλόδοξη νέα σειρά των εκδόσεων Αερόστατο που επιχειρεί να καλύψει μια μεγάλη σε σπουδαιότητα και διάρκεια περίοδο της ιστορίας μας, την αρχαιότητα και να πείσει μικρούς και μεγάλους ότι η ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα.
=========================

ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΥΑΛΙΝΗΣ ΑΥΛΗΣ

Συγγραφέας  : Δικαίου Ελένη
Εκδότης  : Εκδόσεις Πατάκη - 2009
 "Αύριο γκρεμίζουμε" είχε πει εκείνος ο άνθρωπος.
Αν δε θέλαμε να βρεθούμε μπροστά στα συνεργεία κατεδάφισης το άλλο πρωί, μόλις νύχτωνε έπρεπε να ψάξουμε με τον Τιμόθεο για άλλο σπίτι...
Άραγε ποιος θα μπορούσε να δεχτεί στο σπίτι του δυο φαντάσματα, σαν κι εμάς; Μάλλον κανείς. Ή μήπως όχι; Γιατί δεν είναι ίδια όλα τα φαντάσματα. Ούτε είναι όλα τους τρομακτικά κι εκδικητικά. Υπάρχουν και τα άλλα, σαν τον Αιμίλιο και τον αδερφό του τον Τιμόθεο, σκιές που αλλάζουν χρώματα το σούρουπο και μπορούν να κάνουν τα πιο απίθανα πράγματα, φτάνει μονάχα να καταλάβουν πως κάποιοι άνθρωποι τα νιώθουν και τα αποδέχονται, μπορεί ακόμη και να τα αγαπάνε.

=========================

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΟΥ ΑΥΤΙΑ

Συγγραφέας  : Βούλα Μάσταρη 

Όταν γεννιέται ο Θόδωρος είναι ένα πολύ όμορφο μωρό, μόνο που τα αυτάκια του είναι πολύ μεγάλα. Τα παιδιά στη γειτονιά τον πειράζουν και τον φωνάζουν Αυτιά. Μια μέρα όμως ανακαλύπτει ότι τα αυτιά του είναι μαγικά και μπορούσε να κάνει μ’ αυτά ό,τι ήθελε. Αρκεί να τα κουνούσε ή να τα έτριβε ανάλογα με την περίπτωση και τότε πετύχαινε αυτό που ήθελε. Έτσι αρχίζει μια μεγάλη περιπέτεια από τη χώρα των παπουτσιών μέχρι τη ζούγκλα και το διάστημα. Τα μαγικά αυτιά του δίνουν συχνά λύσεις σε δύσκολα προβλήματα.


=========================

ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΕΛΑ ΗΜΙΧΡΟΝΑ

 Συγγραφέας: Βαρελλά, Αγγελική

 Οκτώ «τρελές» ιστορίες προλαβαίνει να διηγηθεί στα Δύο τρελά ημίχρονα μια μητέρα που «τρελαίνεται» ακούγοντας από το πρωί ως το βράδυ τους δικούς της να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Περιγράφοντας διάφορες καταστάσεις με χιούμορ και καλή διάθεση-ανάμεσα στο φρικασέ και τη γραφομηχανή της- σατιρίζει, υπογραμμίζει τις υπερβολές, επινοεί διάφορα είδη πιο ήρεμου ποδοσφαίρου, οραματίζεται και ονειρεύεται. Ονειρεύεται και εύχεται κάτι πολύ απλό και καθόλου τρελό: οι φίλαθλοι να πλησιάζουν το παιχνίδι ως ευγενική άμιλλα-όπως ήταν παλαιότερα-και να ψυχαγωγούνται απο αυτό μέσα σε πλαίσιο ανθρωπιάς και κοινωνικότητας, και όχι με το φανατισμό που τελικά οδηγεί στη βία. 

=========================

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟ 

Συγγραφέας: Λώρη Κέζα

 Ένα απολαυστικό βιβλίο για τα παιδιά σχολικής ηλικίας και τη σχέση τους με το χρόνο. Οι ώρες έρχονται όποια ώρα θέλουν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν αν έχει το χρόνο. Οι μέρες έρχονται από μόνες τους ακάλεστες και οι μήνες τρέχουν κατόπιν εντολής του έτους. Η μικρή Ελβίρα αποφασίζει να ξαναφτιάξει τα ρολόγια, να ξαναγράψει τα ημερολόγια. Ελπίζει να κάνει ό,τι θέλει, όποτε θέλει.
 =========================

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ 

Συγγραφέας: Άλκη Ζέη

 Ο Πέτρος, ένα αγόρι εννιά χρονών, είναι πολύ λυπημένος γιατί πέθανε το τριζόνι του.  Η μεγάλη αδελφή του, η Αντιγόνη, θέλει να του δώσει το κουτί από το βραχιόλι της για να το θάψει.  Ο Πέτρος συλλογιέται να το χώσει στη χαραμάδα ενός δοκαριού.  Δεν πρόλαβε όμως.  Το άλλο πρωί τον ξύπνησε απότομα η μαμά του.  «Σήκω, να ‘σαι ντυμένος.  Έγινε πόλεμος!  Δεν ακούς τις σειρήνες;»  Ήταν 28 του Οκτώβρη του 1940.  Ο Πέτρος ξέρει τον πόλεμο μέσα από τα βιβλία του.  Τον μαγεύουν οι ήρωες, οι ασπίδες, τα ξίφη, οι νίκες.  Άραγε, έτσι να ‘ναι και στ’ αλήθεια;  Ο Πέτρος ζει τον πόλεμο, την κατοχή, την αντίσταση μαζί με τους γονείς του, την αδελφή του, τον παππού του και τη χελώνα του, το Θόδωρο.  Κι εμείς τον παρακολουθούμε στο μεγάλο του περίπατο μ’ όλες τις αληθινές του πια περιπέτειες, από τον Οκτώβρη του 1940 ως τον Οκτώβρη του 1944 που η Ελλάδα ελευθερώθηκε. 

 =========================

Η ΓΑΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ-ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ

 Μια πολύ όμορφη γάτα, που όλοι θα ζήλευαν για την ομορφιά και την αρχοντιά της, αναζητεί γαμπρό και μάλιστα με μουσικό ταλέντο. Τι λέτε, θα τον βρει;

=========================
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ
Συγγραφέας: Βασιλική Κάργα
Μια μεγάλη βιβλιοθήκη με πολλά βιβλία και πανύψηλα ράφια είναι το τέλειο μέρος για να κρυφτεί ένα βιβλίο που δεν θέλει να διαβαστεί. Για ποιους λόγους όμως έχει αυτήν την επιθυμία; Τι είναι αυτό που θέλει να αποφύγει με κάθε τρόπο και ποιος είναι αυτός που τελικά θα το βοηθήσει να ζήσει μία μεγάλη αποκάλυψη;
=========================

Ο ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΪΔΕΨΟΥΝ

Συγγραφέας: ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Ο μικρός σκαντζόχοιρος φοβάται το καθετί… μα πιότερο απ’ όλα φοβάται τα φίδια! Βιάζεται να μεγαλώσει και μαζί του να μεγαλώσουν και τ’ αγκάθια του. Και κάποτε τα καταφέρνει. Όλοι τρέμουν στο πέρασμά του! Αλλά και πάλι δεν είναι ευχαριστημένος, γιατί τώρα δεν έχει φίλους. Και θέλει τόσο πολύ να γνωρίσει τη χαρά της φιλίας… Έτσι, ποφασίζει να ζητήσει τις συμβουλές των μεγάλων. Άραγε, θα βρει τον τρόπο ν’ αποκτήσει αυτό που λαχταρά; Ένα υπέροχο βιβλίο που στόχο έχει να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο του παιδιού και να το βοηθήσει να καλλιεργήσει τη φαντασία του.

 =========================

Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣΚΟΥΦΗΣ

 Συγγραφεάς: Πιπίνα Τσιμικάλη

 =========================

ΟΤΑΝ Η ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΕΛΕΦΑΝΤΑ

Συγγραφέας: Μπουλώτης, Χρήστος

  Όταν η πασχαλίτσα ψάχνει να βρει μια μαύρη βούλα που ξεκόλλησε από το κόκκινο παλτό της, όλα μπορεί να συμβούν στην πόλη. Ακόμη και να παντρευτεί ελέφαντα απ' την Ινδία. 

 =========================

Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

Συγγραφέας:Δήμητρα  Ψυχογυιού 

Ο κηπουρός του ουρανού καταφέρνει να ξεπεράσει τους φόβους του και να φέρει πίσω τη χαρά στη λυπημένη γοργόνα του κήπου του. Ένα παραμύθι που ταξιδεύει τα παιδιά σε τοπία μαγικά, εκεί που όλα μπορούν να συμβούν, με τη δύναμη της αγάπης. «…θα το φωνάξω δυνατά ν’ ακούσει ο κόσμος όλος πως δε φοβάμαι μη χαθώ, δε με τρομάζει ο δρόμος. Φτερούγες βάζω αετού και την ορμή του ανέμου για να γυρίσω θάλασσες κι εσένα ουρανέ μου. Στα πέρατα όλα θα γυρνώ τον κλέφτη της χαράς να βρω…»

 =========================

ΞΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συγγραφέας: Μιχαήλ Σύρμω

Η ιστορία μας αρχίζει από τη στιγμή που κάποιος φώναξε:
"Δεχόμαστε επίθεσηηη, τρέξτε να σωθείτε..."
"Άντε πάλι, τα ίδια" γκρίνιαξε ο Χασάν κι άρχισε να κολυμπάει γρήγορα.
Ο Χασάν (μία στρογγυλοσαρδέλα) και ο Σεκού (ένας πετροκάβουρας) έπειτα από ένα μεγάλο ταξίδι γεμάτο περιπέτειες σε αφιλόξενα νερά, συναντήθηκαν στο Αιγαίο Πέλαγος. Θα καταφέρουν να προσαρμοστούν στο νέο τους σπίτι και να κάνουν φίλους;
Μια τρυφερή και αστεία ιστορία για τη φιλία και τη μετανάστευση. 

=========================

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

========================= 

 

Πηγή: http://tamozakia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...