Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Βουδιστής μοναχός που πέθανε το 1927 είναι... ζωντανός!

Η εκταφή του σώματος του λάμα Hambo Itigelova πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2002, σε ένα νεκροταφείο στη ρωσική πόλη Ulan Ude.
Ο άνθρωπος πέθανε και θάφτηκε το 1927 και η εκταφή διεξήχθη με τη συμμετοχή συγγενών του, εκπρόσωπων της κυβέρνησης και εμπειρογνωμόνων.
Αυτή η πληροφορία εμφανίστηκε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και αφορούσε τον Λάμα Buryat , του οποίου το σώμα είχε εκταφεί στις αρχές του 21ου αιώνα. Ο τάφος περιείχε ένα ξύλινο κλουβί μέσα στο οποίο ένας βουδιστής λάμα κάθεται στη στάση του λωτού. Το σώμα του είχε διατηρηθεί, σαν να είχε μουμιοποιηθεί. Η μουμιοποίηση όμως δεν έχει γίνει ποτέ. Οι μύες ήταν μαλακοί όπως και το δέρμα , και οι αρθρώσεις ήταν εύκαμπτες. Το σώμα ήταν ντυμένο με μια ρόμπα από μετάξι.
Ο Λάμα Hambo Itigelov υπήρξε πραγματικό πρόσωπο, που είναι γνωστό στην ιστορία της Ρωσίας. Σπούδασε στο Aninsky Datsan (βουδιστικό πανεπιστήμιο στην Buryatia, σήμερα είναι ερείπια) και αποφοίτησε από την ιατρική και τη φιλοσοφία (με ειδίκευση στη φύση του κενού). Επιπλέον, έγραψε μια εγκυκλοπαίδεια της φαρμακολογίας.
Το 1911 ο Itigelov έγινε Hambo Lama (επικεφαλής της βουδιστικής εκκλησίας στη Ρωσία). Κατά τα έτη 1913-1917 συμμετείχε σε κοινωνικές εκδηλώσεις που διοργανώνονταν από τον τσάρο. Είχε προσκληθεί στην 300η επέτειο της δυναστείας των Ρομανόφ, άνοιξε το πρώτο βουδιστικό μοναστήρι στην Αγία Πετρούπολη, ο Τσάρος Νικόλαος II του απένειμε τον Μάρτη του 1917 το βραβείο του Αγίου Stanislaus.
Κατά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Itigelov ίδρυσε μια οργάνωση που ονομάστηκε "Buryat Brothers". Βοήθησε το στρατό με χρήματα και τρόφιμα, εκτός των ενδυμάτων και των φαρμάκων. Έχτισε πολλά νοσοκομεία όπου βουδιστές ιατροί βοηθούσαν τους τραυματισμένους στρατιώτες. Γι'αυτό βραβεύτηκε με το βραβείο της Αγίας Άννας αλλά και άλλα βραβεία.
Το 1926 ο Itigelov προέτρεψε τους βουδιστές μοναχούς να εγκαταλείψουν τη Ρωσία, δεδομένου ότι «η κόκκινη διδασκαλία ερχόταν» (ο ίδιος δεν έφυγε ποτέ από τη Ρωσία).Το 1927, όταν ήταν 75 ετών, είπε στους Λάμας να ξεκινήσουν διαλογισμό, επειδή ήταν έτοιμος να πεθάνει. Οι Λάμας δεν θέλησαν να ξεκινήσουν το διαλογισμό, επειδή ο Itigelov ήταν ακόμα ζωντανός. Ο Itigelov στη συνέχεια άρχισε να διαλογίζεται μόνος, οι λάμας τον ακολούθησαν και σύντομα πέθανε.
Ο Itigelov είχε αφήσει διαθήκη με την οποία ζητούσε να ταφεί όπως πέθανε, στη στάση του λωτού, σε ένα κουτί κέδρου στο παραδοσιακό νεκροταφείο.Έτσι συνέβη. Στη διαθήκη του ζήτησε επίσης από τους μοναχούς να τον ξεθάψουν μετά από μερικά χρόνια. (Δηλαδή, ήξερε ότι το σώμα του θα ήταν καλά διατηρημένο).
Αυτό έγινε το 1955 και το 1973, αλλά οι βουδιστές μοναχοί απέφυγαν να το κάνουν γνωστό, επειδή το κομμουνιστικό καθεστώς ήταν ενάντια σε κάθε είδους θρησκεία. Όταν το 2002 το σώμα τελικά εκτάφηκε και μεταφέρθηκε στο μοναστήρι Ivolginsky Datsan (έδρα των σημερινών Lamas Hambo), μελετήθηκε σε βάθος από τους μοναχούς και, το πιο σημαντικό, από επιστήμονες και παθολόγους.
Η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε σχετικά με το σώμα αναφέρει το εξής: πολύ καλή κατάσταση, χωρίς οποιαδήποτε σημάδια φθοράς, με πλήρεις μύες και εσωτερικό ιστό, μαλακές αρθρώσεις και δέρμα. Είναι αξιοσημείωτο ότι το σώμα δεν είχε ποτέ ταριχευθεί ή μουμιοποιηθεί. Το σώμα είναι τώρα εκτεθειμένο στον αέρα, σε επαφή με άλλους ανθρώπους, χωρίς κανένα περιορισμό ως προς τη θερμοκρασία και την υγρασία. Κανείς δεν ξέρει πώς ο Itigelov διατηρείται σε αυτή την κατάσταση.
Αν και υπάρχουν παρόμοιες ιστορίες σε όλο τον κόσμο, αυτό είναι το μόνο καλά τεκμηριωμένο και επιβεβαιωμένο κρούσμα ενός αθάνατου σώματος. Η Ταρίχευση και η μουμιοποίηση είναι γνωστές σε διαφορετικούς πολιτισμούς - Chinchorro, αιγυπτιακές μούμιες, χριστιανοί άγιοι, κομμουνιστές ηγέτες, κλπ. Μερικά από τα πτώματα βρέθηκαν σε κρύο έδαφος, ωστόσο, όταν εκτέθηκαν σε οξυγόνο, μέσα σε λίγες ώρες σχεδόν καταστράφηκαν.
Σε βουδιστικά κείμενα γράφτηκαν τέτοια πράγματα, αλλά δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Αυτό ίσχυε μέχρι τώρα
Ακόμα και αρκετά χρόνια μετά την εκταφή του σώματος ο Itigelovo δεν παρουσιάζει σημεία φθοράς. Ο Itigelov είπε πριν πεθάνει, ότι άφησε ένα μήνυμα προς όλους τους λαούς της Γης. Αυτό το μήνυμα δεν περιέχει λέξεις. Είναι στο χέρι μας να το καταλάβουμε.

Πηγή

5 σχόλια:

 1. Βέβαια θα τολμούσα να πω ότι η αφθαρσία αυτή - που φυσικά θυμίζει ορθόδοξους αγίους, εκτός των θαυμάτων - είναι... αντίθετη με το βουδισμό, γιατί εκεί η παρούσα ζωή και η ύλη και όλα θεωρούνται ψέμα! Μήπως τελικά είναι ...αντιβουδιστικό και χριστιανικό το μήνυμα που περνάει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δυστυχώς φαίνεται ότι πρόκειται περί απάτης.
  Υπάρχει ειδική τεχνική, σε χρήση από τους βουδιστές της Ιαπωνίας μέχρι το 19ο αιώνα, με την οποία καταλήγουν έτσι, μέσω ειδικής δίαιτας, και θάβονται ακριβώς σε στάση λωτού με το σκοπό να "ανακαλυφθούν" άφθοροι.
  Βέβαια δεν έχει σχέση με τον τρόπο ζωής των ορθόδοξων μοναχών, ούτε με τα θαύματα, τη μυροβλυσί κ.τ.λ. που συνοδεύουν τα άφθορα λείψανα.
  Ιδού: http://warforscience.wordpress.com/2010/05/10/incorruptible-bodies-part-1-sokushinbutsu/
  Σε αυτόματη μετάφραση από το Google:

  Γνωρίστε sokushinbutsu, μια διαδικασία αυτο-μουμιοποίησης που ασκείται από ορισμένες ιαπωνικές Βουδιστές μοναχοί στο παρελθόν. Είναι βασικά μια διαδικασία στην οποία οι μοναχοί αυτοκτονούν κυριολεκτικά αργά για μεγάλο χρονικό διάστημα με έναν τρόπο που τα σώματά τους θα διατηρηθεί όμορφα μετά το θάνατο. Τώρα που είναι αυτό που καλώ ακραία.
  Η διαδικασία
  Ημέρα 1-1000
  Ο μοναχός ξεκινά ο ίδιος το ταξίδι με την κατανάλωση μόνο ξηροί καρποί και σπόροι βρίσκονται φυσικά στα δάση γύρω από το ναό, ενώ υποβάλλονται σε αυστηρή σωματική άσκηση για να αφαιρέσετε όσο το σωματικό λίπος όσο το δυνατόν για 1000 ημέρες (περίπου 3 χρόνια). Μέχρι το τέλος του 1ου σταδίου, η ποσότητα του λίπους σε αυτό το σώμα θα είναι σχεδόν μηδενική.
  Day 1001 - 2000
  Τώρα σχετικά με το επόμενο βήμα. Για τις επόμενες 1000 ημέρες, θα τρώνε μόνο φλοιούς και ρίζες από πεύκα. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι η μείωση του συνολικού επιπέδου υγρασίας του σώματός τους, και έτσι να αποτρέψει την αποσύνθεση ακόμα περισσότερο.
  Κοντά στο τέλος της 2ης φάσης
  Κοντά στο τέλος, ο μοναχός αρχίζει να πίνει ένα τσάι ειδικά παρασκευασμένα από το σφρίγος της Urushi / λάκα δέντρο (vernicifluum Toxicodendron). Ο χυμός είναι συνήθως χρησιμοποιείται για να λάκα επιτραπέζια σκεύη, έπιπλα, κοσμήματα, μουσικά όργανα κ.λ.π., συνήθως αφήνοντας ένα εξαιρετικά ανθεκτικό και γυαλιστερό φινίρισμα.
  Αλλά εδώ έχει μια άλλη χρήση, και ότι είναι να δηλητηριάσει. Οι παρενέργειες περιλαμβάνουν έμετο, υπερβολική εφίδρωση και ούρηση, το οποίο μειώνει την υγρασία του σώματός του, ακόμη περισσότερο. Πλέον, κάνει το σώμα του, έτσι ώστε δηλητηριαστεί σκουλήκια και τα έντομα θα είναι σε θέση να τρώνε τα πτώματά τους!
  Ημέρα 2001-3000
  Τέλος, παίρνει σε ένα τάφο ακριβώς αρκετά μεγάλο για έναν άνδρα να κάθεται στη στάση του λωτού. Ένας σωλήνας αναπνοής προβλέπεται για παροχή αέρα, και ένα καμπανάκι για τον μοναχό να χτυπήσει κάθε μέρα μέχρι να πεθάνει. Μόλις το κουδούνι σταματά να χτυπά, οι άλλοι μοναχοί θα ξέρει ότι είναι νεκρός, και θα σφραγίσει τον τάφο πλήρως.
  Στο 3000ο ημέρα, που θα ανοίξει τον τάφο. Αν έχει επιτυχία μετατραπεί σε μια μούμια, τότε συγχαρητήρια, πέτυχε sokushinbutsu και θα βάλει επάνω για οθόνη και λατρεύτηκε σαν Βούδας. Αν είναι σάπιο, τότε θα πρέπει να τηρούνται για την αντοχή και την πειθαρχία του, τότε θα πρέπει να θαφτεί.
  [Φωτογραφία, με λεζάντα:
  Εδώ είναι Daijuku Bosatsu Shinnyokai-Shonin, ένας μοναχός που φτάνεται επιτυχία sokushinbutsu. Είναι τώρα στην επίδειξη στο Dainichibo Ναό.
  Πηγή: http://www.dainichibou.or.jp/english.html]
  Διάβασα επίσης ότι πίνουν από την πηγή για το ιερό βουνό που ονομάζεται Yudono σε Yamagata. Η ανάλυση της χημικής σύνθεσης στο νερό και τα ορυκτά αποθέματα αποκαλύπτουν αρκετά αρσενικού για να σκοτώσει έναν άνθρωπο γι 'αυτό θα βοηθήσει στην προστασία από σκουλήκια και έντομα. Η πρακτική της sokushinbutsu έχει απαγορευτεί στην Ιαπωνία από τον 19ο αιώνα.
  Μετάφραση Google για Επιχειρήσεις:Εργαλειοθήκη μεταφραστήΜεταφραστής ιστότοπουΕργαλείο αναζήτησης αγορών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είχα ιδέα για αυτήν την "τεχνική"!!!!
   Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες!!!!
   :) :) :)

   Διαγραφή
 3. Ζαχαρίας Τομπούλης14 Σεπτεμβρίου 2013 - 4:35 π.μ.

  Κατά τους Αγίους Πατέρες ο Θεός είναι παντού, ως δύναμις άκτιστη συνεκτική και προονοητική των κτισμάτων, αλλά η άκτιστη καθαρτική, φωτιστική και θεωτική του δύναμις "αναπαύεται" μόνο στους βαπτισμένους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...