Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Ο κύκλος των Μουσείων


Από το 1997, ο Όμιλος Λάτση και η Eurobank EFG υπό την αιγίδα και το συντονισμό του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση εκδίδουν κάθε χρόνο έναν τόμο αφιερωμένο σε ένα αρχαιολογικό μουσείο, με σκοπό τη δημιουργία μιας σειράς λευκωμάτων που, με την επιστημονική εγκυρότητα και την αισθητική τους προσέγγιση, συμβάλλουν στη βαθύτερη γνώση και κατανόηση των επιμέρους σελίδων της ιστορίας του ελληνικού πολιτισμού.

Το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα (copyright) επί των απεικονιζόμενων αρχαίων και επί των φωτογραφιών και το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων εισπράττει τα τέλη δημοσίευσης αυτών.
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο αφιερωματικός τόμος περιέχει φωτογραφίες εκθεμάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ο αφιερωματικός τόμος περιέχει φωτογραφίες εκθεμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης καθώς και αρχαιολογικών χώρων και μνημείων που υπάγονται στην ΙΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας


Ο αφιερωματικός τόμος περιέχει φωτογραφίες εκθεμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ολυμπίας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών

Ο αφιερωματικός τόμος περιέχει φωτογραφίες εκθεμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών καθώς και φωτογραφίες του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών και μνημείων αυτού που υπάγονται στην Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Το Μουσείο Ακροπόλεως

Ο αφιερωματικός τόμος περιέχει φωτογραφίες εκθεμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ακροπόλεως καθώς και φωτογραφίες του αρχαιολογικού χώρου της Ακροπόλεως και μνημείων αυτού που υπάγονται στην Α΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Η Ελλάδα του Μουσείου Μπενάκη
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας


Ο παρών αφιερωματικός τόμος περιέχει φωτογραφίες μνημείων και εκθεμάτων από τον αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας αντίστοιχα, που ανήκουν στην αρμοδιότητα της ΙΖ΄ Ε.Π.Κ.Α.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο των Θηβών

Ο παρών αφιερωματικός τόμος περιέχει φωτογραφίες εκθεμάτων από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, το οποίο ανήκει στην αρμοδιότητα της Θ΄ Ε.Π.Κ.Α.Ο Μαραθών και το Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο παρών αφιερωματικός τόμος περιέχει φωτογραφίες εκθεμάτων και μνημείων από το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο του Μαραθώνα, καθώς και από άλλα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, όπως αναφέρονται αναλυτικά στην σελίδα 329 του παρόντος τόμου.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς

Ο αφιερωματικός τόμος περιέχει φωτογραφίες εκθεμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά καθώς και φωτογραφίες του περιβάλλοντος αρχαιολογικού χώρου και μνημείων αυτού που υπάγονται στην ΚΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Ο αφιερωματικός τόμος περιέχει φωτογραφίες εκθεμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου καθώς και αρχαιολογικών χώρων και μνημείων που υπάγονται στην ΚΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.


Δήλος

Ο αφιερωματικός τόμος περιέχει φωτογραφίες εκθεμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου καθώς και φωτογραφίες του αρχαιολογικού χώρου της Δήλου και μνημείων αυτού που υπάγονται στην ΚΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.


Ελευσίνα: Ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Μουσείο

Ο αφιερωματικός τόμος περιέχει φωτογραφίες εκθεμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ελευσίνας καθώς και φωτογραφίες του αρχαιολογικού χώρου της Ελευσίνας και μνημείων αυτού που υπάγονται στην Γ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...