Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Ανοιχτή Επιστολή του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών Θεολόγων για την κάλυψη των κενών προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο

15/12/2013

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Θεολόγων αναγνωρίζει πως με την τελευταία φάση αναπληρωτών και την πρόσληψη 48 αναπληρωτών θεολόγων στις 5/12/13 μέσω ΕΣΠΑ έγινε μια πρώτη προσπάθεια από το Υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των δεκάδων κενών του κλάδου μας. Παρόλα αυτά, όμως κενά συνεχίζουν να υπάρχουν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στην Πελοπόννησο, στο Β. Αιγαίο, στην Αττική και Θεσ/νικη αλλά και σε άλλες περιοχές. Αρκετοί συνάδελφοι αρνήθηκαν τον διορισμό τους κατά την προηγούμενη φάση διορισμού αναπληρωτών με αποτέλεσμα τα κενά του κλάδου να μένουν ακάλυπτα.
Οι πληροφορίες που έχουμε από το Υπουργείο Παιδείας μας λένε πως θα υπάρξει κι άλλη φάση αναπληρωτών σύντομα, γι’ αυτό και ζητάμε από το Υπουργείο να προχωρήσει στην πρόσληψη ικανού αριθμού αναπληρωτών ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα κενά αν όχι όλα.
 Έχουμε τονίσει επανειλημμένα την ανθρωπιστική αξία του μαθήματος μας και τι μπορεί να προσφέρει στους μαθητές αυτήν την δύσκολη περίοδο κρίσης που διανύουμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα, όπου η ανθρώπινη ζωή έχει πάψει πλέον να έχει αξία και την θέση της έχουν πάρει οι αριθμοί!!! Επιμένουμε πως το μάθημα πρέπει να διδάσκεται κανονικά, όπως προβλέπεται στο σχολικό ωρολόγιο πρόγραμμα.
Ας μην επαναληφθούν τα περσυνά λάθη (μη διδασκαλία του μαθήματος καθ’ όλη τη σχολική χρονιά σε πολλά σχολεία, μετατροπή του μαθήματος από δίωρο σε μονόωρο και παράνομες αναθέσεις),εξάλλου από φέτος εφαρμόζεται και το Νέο Λύκειο (Ν.4186-2013) πράγμα το οποίο σημαίνει πως το μάθημα πρέπει να διδάσκεται κανονικά.


Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ (ΠΑ.Σ.Α.Θ)

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

E-mail επικοινωνίας: theologoi01@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...