Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Για σένανε φοβάμαι… Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη


Magnify Image 
Άραγε πόσο εύκολο είναι να ζει κανείς μακριά από τον τόπο του; 

Υπολογίζεται ότι το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού, γύρω στα 150 εκατομμύρια ψυχές, ζουν εκτός της πατρίδας τους. Όποτε μάλλον το πρόβλημα είναι λίγο πιο μεγάλο από ότι φαίνεται.
Δεν θα σας πω πολλά, μόνο μια ερώτηση: εσείς θα αντέχατε να είστε μακριά από το σπίτι σας, από τους δικούς σας ανθρώπους, από τα μέρη που σας θυμίζουν την ύπαρξη σας και να σας μεταχειρίζονται σαν ένα λάθος της φύσης; Θα έβγαινε το τέρας μέσα σας για να επιβιώσετε;
Σε μια εποχή όπου δείχνουμε το καλό μας προσωπείο μόνο Χριστούγεννα και αργίες, σας καλώ να σκεφτούμε και να αντιληφθούμε την σημασία του σεβασμού και της ουσιαστικής αντιμετώπισης μιας πραγματικότητας που δυστυχώς αυξάνεται παίρνοντας πολλές μορφές.
 H 18 Δεκεμβρίου ανακηρύχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η εκστρατεία του ΟΗΕ για την προστασία του παγκόσμιου μετανάστη.
Ας κάνουμε όλοι την αρχή με το να δούμε στα μάτια το πρόβλημα σκεπτόμενοι, αν σε εμάς συνέβαινε αυτό –αν το αντέχαμε- πως θα επιβιώναμε;
Τότε θα έρθουν και οι λύσεις.
 Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...