Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Hot Potatoes - Φτιάξτε μόνοι σας κουίζ και σταυρόλεξα!!!


Το λογισμικό “HotPotatoes” είναι ένα πακέτο πέντε συγγραφικών εργαλείων που δημιουργήθηκαν από την ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης στο Κέντρο Πληροφορικής και Μέσων Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Βικτώρια (Humanities Computing and Media Centre at the University of Victoria).
Οι δραστηριότητες που δημιουργούνται είναι τυποποιημένες σε μορφή ιστοσελίδας (htm) και χρησιμοποιούν τον κώδικα XHTML1.1 για την εμφάνισή τους καθώς και τη JavaScript για την αλληλεπίδρασή τους. Δεν χρειάζεται να έχετε γνώσεις XHTML ή JavaScript για να χρησιμοποιήσετε τα προγράμματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εισάγετε τα δεδομένα σας – κείμενο, ερωτήσεις, απαντήσεις, κτλ – και τα προγράμματα θα δημιουργήσουν τις ιστοσελίδες αυτόματα για σας. Παρόλα αυτά, τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε σχεδόν ολόκληρες οι ιστοσελίδες να μπορούν να τροποποιηθούν, οπότε αν γνωρίζετε κώδικα HTML ή JavaScript, να μπορείτε να κάνετε σχεδόν οποιαδήποτε αλλαγή επιθυμείτε στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ασκήσεις ή στη μορφοποίησή τους.
Το “Hot Potatoes” αποτελείται από πέντε επιμέρους προγράμματα τα οποία καλύπτουν διάφορες θεματικές περιοχές του αναλυτικού προγράμματος όπως το γλωσσικό μάθημα, τα κοινωνικά θέματα αλλά και τα Μαθηματικά.
1. JQuiz [σύντομες απαντήσεις & πολλαπλής επιλογής]
2. JCloze [ασκήσεις συμπλήρωσης κενών]
3. JCross [σταυρόλεξο]
4. JMix [ασκήσεις σύνθεσης προτάσεων]
5. JMatch [ασκήσεις αντιστοίχισης]
- The Masher [ασκήσεις πλήρους διάρθρωσης σε ομάδα (συνδυασμός των παραπάνω)]
Σημείωση:
Για την ελληνική μετάφραση απλώς επιλέξτε το αρχείο greek.hif μετά την πρώτη έναρξη του προγράμματος.
Διαφορετικά πηγαίνετε: Options > Interface > Load Interface file και επιλέξτε το αρχείο greek.hif.

DownLoad: Windows | Όλες οι πλατφόρμες (Java)

- Tutorial (Μόκιας Γιάννης, Δάσκαλος)
- Πρόσθετα, tips and tricks.. (Σαλονικίδης Γιάννης, Δάσκαλος)

Διαβάστε:
- «Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στην προσχολική εκπαίδευση, παραγωγή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για το Νηπιαγωγείο με το λογισμικό Hot Potatoes » (Δ. Λιγνός, Αθ. Βαρσαμίδου, Γ. Ρες, Εκπαιδευτικοί)


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...