Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μαζεύουμε καπάκια, χαρίζουμε αναπηρικό αμαξίδιο!


Aγαπητοί αναγνώστες,
Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει και το δοχείο στην πολυκατοικία μου με καπάκια γεμίζει αισιόδοξα.

Η ιδέα ξεκίνησε με ένα μύθο που μαθεύτηκε από φίλους και γνωστούς πρίν από αρκετά χρόνια, οι οικολόγοι και όχι μόνο συγκέντρωσαν καπάκια ώσπου τελικά κατέληξαν στα σκουπίδια καθώς δεν βρέθηκε μέχρι τότε κανείς να το αναλάβει. Σήμερα που μιλάμε ο Παννελήνιος Σύλλογος Παραπληγικών για 13η φορά θα παραδώσει ένα ακόμα αναπηρικό αμαξίδιο.

Πρόκειται για μια δράση της εθελοντική ομάδας Thessaloniki Next2U σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στην προσπάθεια υποστήριξης των ανθρώπων που έκανα τον μύθο πραγματικότητα. Από την Τρίτη 1.10.2013 μέσα στο Δημαρχείο Δήμου Θεσσαλονίκης, τοποθετήθηκε κάδος ανακύκλωσης των καπακιών. Μπορείτε να τον ξεχωρίσετε καθώς είναι "ντυμένος" με τις αφίσες της δράσης. Πολύ προσοχή όπως τονίζουν και στην σελίδα τους η εθελοντική ομάδα, οι σακούλες που θα παραδίδετε στο κάδο να είναι καλά κλειστές.

21 μεγάλες σακούλες παρέδωσε η Πολεμική Αεροπορία 113 Πτέρυγα Μάχης της Θεσσαλονίκης. Επίσης συνεργάτες στην δράση τα Φροντιστήρια "Ευρωγνώση Χαριλάου", ενώ συνεχώς προστίθενται μέλη στην οικογένεια της δράσης, μέχρι και από τον Έβρο.

Πρόκειται για μια δράση που δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήμα, χρόνο και κόπο. Συγκεντρώνεται τα καπάκια σε μια σακούλα σκουπιδιών και με την πρώτη βόλτα σας, σε ώρες λειτουργίας δημοσίου τα παραδίδετε στο κατάλληλο κάδο όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Εάν επιθυμείτε να παραλάβετε εντελώς δωρεάν τις αφίσες της δράσης για να εντάξετε την πολυκατοικία σας, το σχολείο, την δημόσια υπηρεσία μέχρι την βιβλιοθήκη της γειτονιάς σας, μπορείτε να καλέσετε στο 2313317815 ή ένα e-mail στο e.apostolou@thessaloniki.gr με τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

"Κeep on moving" μία δράση της Εθελοντικής ομάδας Thessaloniki Next2U σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Παννελήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.

Μελίνα Κωνσταντινίδη

- See more at: http://www.storybox.gr/index.php/storyboxers/1363-mazeuoume-kapakia-xarizoyme-anapiriko-amaksidio#sthash.hkIi25Wd.wRvfTUBf.dpuf

5 σχόλια:

 1. Ο Θεός μακάρι να ευλογεί την προσπάθεια.
  Αλλά συγγνώμη, γιατί συγκεκριμένα έχουν κάποια σημασία τα καπάκια; Και ποιος τα παραλαμβάνει τελικά και προσφέρει το αμαξίδιο;
  Δεν κατάλαβα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα!!!
   Θυμάμαι πριν από χρόνια, μόλις είχα τελειώσει τις σπουδές μου και δούλευα στην Ηγουμενίτσα , μια κυρία μου είπε για τα καπάκια. Άρχισα τότε να μαζεύω καπάκια με το τσουβάλι!!!Είχα πάει και σε καφετέριες και είχα ζητήσει να μην τα πετάνε εξηγώντας τους φυσικά το λόγο. Τότε είχε αναλάβει μια άλλη κυρία να τα συγκεντρώνει και να τα δίνει σε κάποιους αρμόδιους για το σκοπό αυτό.
   Και σιγά σιγά το πράγμα ατόνισε κάπως....
   Πριν ενα μήνα, η ανηψιά μου στο σχολείο της μάζευε επίσης καπάκια για να πάρουν ένα αναπηρικό αμαξίδιο...
   Χθες λοιπόν ήρθε πάλι ένα μήνυμα στο mail μου για καπάκια!!!
   Ψάχνοντας στο ίντερνετ, εκτός από το συγκεκριμένο που ανήρτησα , υπάρχουν κι άλλοι φορείς που κάνουν το ίδιο.
   Το συγκεκριμένο είναι μια δράση της Εθελοντικής ομάδας Thessaloniki Next2U σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Παννελήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.
   Νομίζω με ένα τηλέφωνο στο 2313317815 ή ένα e-mail στο e.apostolou@thessaloniki.gr θα λυθούν όλες μας οι απορίες.
   Δεν ξέρω γιατί τα καπάκια κι όχι κάτι άλλο....Σκέφτομαι ίσως επειδή είναι ως υλικό πιο ...συμπαγές .
   Μόλις επικοινωνήσω , θα σας ενημερώσω για τα νεώτερα!!!
   Καλή κι ευλογημένη μέρα σας εύχομαι!!!

   Διαγραφή
  2. Λοιπόν, τα νεά είναι τα εξής:
   Στη Θεσσαλονίκη συνεργάζοντα η εθελοντική ομάδα Thessaloniki Next2U με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών και το Δήμο Θεσσαλονίκης (Τους έχει παραχωρήσει έναν χώρο για να συγκεντρώνουν τα καπάκι.)
   Τα διαθέτουν στον σύλλογο παραπληγικών ο οποίος τα διαχειρίζεται σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες. 1 ολόκληρος τόνος καπάκια αντιστοιχεί σε 250 ευρώ , άρα ένα αναπηρικό αμαξίδιο (το πιο απλό που υπάρχει).
   Τα χρήματα τα δίνει εταιρεία ανακύκλωσης για τον σκοπό αυτό.
   Σκέφτηκα να οργανώσουμε το ίδιο στην Αθήνα. Θα επικοινωνήσω με τον αντίστοιχο σύλλογο εδώ να δούμε πώς θα το οργανώσουμε. Μπορούμε να εμπλέξουμε στη διαδικασία σχολεία, καφετέρειες και όποιον άλλο σκεφτούμε πώς θα μπορούσε να βοηθήσει.
   Δεν είναι δύσκολο, είναι ανέξοδο και είναι για καλό σκοπό!!!!Οπότε...θα έχει επιτυχία!!!!!

   Διαγραφή
 2. Καλησπέρα και καλή Χρονιά. Τα παραπάνω ισχύουν ακόμη? Γιατί έχω μαζέψει αρκετά καπάκια και θέλω να τα δώσω. Που βρίσκεται ο χώρος των Next2U

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα και καλή χρονιά επίσης!!!!!
   Πριν δυο μήνες ίσχυε κανονικά και νομίζω συνεχίζει να ισχύει για τη Θεσσαλονίκη! Στο σύλλογο παραπληγικών στην Αθήνα που επικοινώνησα και το ανέφερα είπαν πώς δεν ενδιαφέρονται για κάτι ανάλογο....
   Με ένα τηλεφώνημα στο 2313317815 μπορείτε να μάθετε τη διεύθυνση και ό,τι άλλο θέλετε!!!!

   Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...