Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Μεγάλη Τετάρτη: Η πρώην πόρνη του Αλέξανδρου Καριώτογλου

Αναδημοσίευση από:http://www.toportal.gr 

 

Η πρώην πόρνη
"Εκ του βορβόρου των έργων μου ρύσαι με".

Σου φαίνεται παράξενο; Είναι όμως αλήθεια. Στη μέση της Μ. Εβδομάδας το πρόσωπο που με δύναμη προβάλλεται είναι μια πόρνη. Δεν είναι ευσεβείς φιλόσοφοι και θεολόγοι, άγιοι, δυνατά μυαλά κι επαναστάτες. Η θλιβερή φιγούρα μιας πόρνης που σ' όλη της τη ζωή είχε μάθει να "παίρνει" μια ψεύτικη αγάπη απ' την πλευρά των ανδρών, βυθισμένη στη λάσπη της εκμετάλλευσης, στη βρωμιά της πονηριάς, της υποκρισίας και της ψευτιάς. Πλησιάζει τον Νυμφίο-Χριστό, χύνει στα πόδια Του ένα πάρα πολύ ακριβό μύρο που διέθετε μέσα σε ένα αλαβάστρινο δοχείο και τα σκουπίζει με τα πλούσια μαλλιά της. Αυτή τη φορά δίνει και μόνο τη γνήσια αγάπη της στο πρόσωπο του Σωτήρα της. Δεν "παίρνει" πουλώντας αγάπη. Δίνει με δάκρυα όλη της την αγάπη, αυτή που πραγματικά διέθετε. Δείχνει την αλλαγή στη ζωή της.

Μ. Τετάρτη: μια πόρνη μου δείχνει το δρόμο της Αλήθειας, αυτόν που δεν μούδειξαν οι φιλόσοφοι, οι θεολόγοι, οι επιστήμονες, οι επαναστάτες, οι πάσης φύσεως στοχαστές. Είναι ένας δρόμος απλός, αλλά και δύσκολος να τον διαβείς. Θέλει "δακρύων όμβρους" για να ξεφύγεις απ' την "φαύλη συνήθεια" που έχεις να μην αγαπάς, να αυτοπροβάλλεσαι, να μη σε ενδιαφέρει ο άλλος, να θεωρείς πιο σημαντικό το ποιος και με ποιο σύστημα σε εξουσιάζουν κι όχι πώς εσύ εξουσιάζεις τον εαυτό σου και επιβάλεις τη δική σου θέληση στο σύντροφό σου, στα παιδιά σου, στους φίλους σου και σε κάθε άλλον άγνωστο.

Είναι μια τρέλα; Ίσως. Από κάποιους ήταν τρέλα που μια πόρνη άλλαξε ζωή γνωρίζοντας το πρόσωπο του Ιησού. Γιατί ο κόσμος πορεύεται με "τη φιλοσοφία της ταμπέλας". Είσαι πόρνη, θα είσαι για πάντα. Είσαι ευσεβής, θα είσαι για πάντα, είσαι μετανάστης, θα είσαι μόνιμα. Είσαι επαναστάτης, θα είσαι αιώνια. Ποιος σου έμαθε αυτή τη φιλοσοφία; Ο κόσμος; Το σύστημα; Μήπως είναι καιρός να το ξανασκεφτείς και να την αλλάξεις; Να την αλλάξω;

"Η πρώην άσωτος γυνή, εξαίφνης σώφρων ώφθη". Αυτό το "εξαίφνης" έχει τη σημασία του, είναι βόμβα βραδυφλεγής στη "φιλοσοφία της ταμπέλας". Καταργεί τη συμβατική λογική.

Ναι είναι Τρέλα να βρεθείς απ' το βόρβορο των έργων στην ομορφιά της Χάρης και της Αγάπης.

 - See more at: http://www.toportal.gr/?i=toportal.el.koinwnia&id=3300#sthash.Tj5IzmCz.jc9hqpvY.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...