Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Μορμόνοι,Joseph Smith & ο εξωγήινος άγγελος Μορόνι(!!!)

Η «ΕΚΚΛΗΣΙΑ» ΤΩΝ ΜΟΡΜΟΝΩΝ
Ιδρυτής είναι ο Ιωσήφ Σμίθ όταν στις 21 Σεπτεμβρίου του 1823 σε ηλικία 17 χρονών, του παρουσιάστηκε ο άγγελος Μορόνι. Ο άγγελος Μορόνι άνοιξε κουβέντα μαζί του και του είπε: «σε λόφο, κοντά στο σπίτι σου, είναι θαμμένο ένα αρχαίο βιβλίο, φυλαγμένο εκεί από το 421 μχ. Το βιβλίο αυτό το « αιώνιο ευαγγέλιο» του Θεού, είναι γραμμένο σε δύο χρυσές πλάκες και στην αρχαία αιγυπτιακή γραφή».
Δεν παρέλειψε βέβαια ο άγγελος Μορόνι να αναγγείλει στον νεαρό Ιωσήφ ότι είναι προορισμένος από τον Θεό για την αποστολή του να διδάξει σε όλα τα έθνη.

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥΣ
Πιστεύουν ότι ο Χριστός ήταν πολύγαμος (παντρεύτηκε δηλαδή πολλές γυναίκες) και είχε παιδιά. Κατά την επίγεια ζωή του είχε σαν συζύγους την Μαρία την Μαγδαληνή και τις αδελφές του Λαζάρου τη Μάρθα και τη Μαρία.
  Μετά το τέλος του κόσμου θα επανέλθει στη γη, θα εγκαθιδρυθεί στο μεγάλο ναό των Μορμόνων στη Γιούτα, όπου θα κρίνει τους εθνικούς και τους απίστους. Θα επιβραβεύσει επίσης τους Μορμόνους, ιδρύοντας το βασίλειο της χιλιετίας στην Αμερική, καθιστώντας αυτούς άρχοντες του κόσμου.
Για να επιτύχουν τη «θέωσή» τους οι άνθρωποι, η οποία στηρίζεται κατά βάση στην απόκτηση πολλών παιδιών (!), καθιερώθηκε από τους Μορμόνους η πολυγαμία (μόνο των ανδρών)! Ο ίδιος ο Σμίθ στηριζόμενος σε μια υποτιθέμενη αποκάλυψή του στις 12 Ιουλίου 1843 στο  θέσπισε και νομιμοποίησε την πολυγαμία!

Η λατρεία της αίρεσης είναι τυπική προτεσταντική, έχει έντονο μυστικιστικό στοιχείο.
Ιδιαίτερη σημασία έχει για τους Μορμόνους η τελετή του Βαπτίσματος, η οποία γίνεται μόνο στους ενηλίκους, η τελετή του «Μυστικού Δείπνου» και η «χειροθεσία», η χειροτονία δηλαδή των κληρικών της αιρέσεως.

Ως ιερά βιβλία θεωρούνται όπως αναφέραμε, το «Βιβλίο του Μόρμον», η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη, το «Βιβλίο των Διδασκαλιών και Επιγαμιών, το «ακριβό Μαργαριτάρι» κ.α.

Οι Μορμόνοι, τέλος, ζουν βίο λιτοδίαιτο, απέχουν της κρεατοφαγίας και των ποτών, ακολουθώντας τις  τάσεις του προτεσταντισμού.


Η Θεοκρατική Πολιτεία των Μορμόνων προσαρτήθηκε στις Η.Π.Α. το 1860 με το όνομα ΓΙΟΥΤΑ.
 
(Α' ΛΥΚΕΙΟΥ - 40. Τέσσερα παραδείγματα - προκλήσεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...