Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Μπορεί κάποιος να γνωρίζει το θέλημα του Θεού;

"Ακόμα και στη Βίβλο υπάρχουν πράγματα που κανένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να ακολουθεί στα τυφλά. Και ο λόγος που υπάρχουν εκεί μέσα είναι ότι πριν από δύο χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι πίστευαν ότι θα μπορούσαν να είναι ωφέλιμα για τη ζωή τους. Υπάρχει μάλιστα ένα σημείο που γράφει ότι είναι καλό να χτυπάμε τα παιδιά. Σκέψου και απάντησε μόνος σου: Για ποιο λόγο να θέλει ο Θεός κάτι τέτοιο;
Οι δάσκαλοι της θρησκείας, οι θεολόγοι και οι πάπες κάνουν κι αυτοί λάθη. Πριν από χίλια χρόνια ένας πάπας κάλεσε όλους τους χριστιανούς να πάνε σε σταυροφορίες, στον πόλεμο. Τους είπε ότι αυτό ήταν το θέλημα του Θεού! Σκέψου: Για ποιο λόγο να θέλει ο Θεός τον πόλεμο;
Ακόμα κι όταν, ή μάλλον ειδικά όταν σήμερα κάποιος ισχυρίζεται ότι ξέρει ακριβώς τι θέλει και τι δεν θέλει ο Θεός, κάθε άνθρωπος οφείλει να χρησιμοποιήσει το μυαλό και την καρδιά του και να αναρωτηθεί: Είναι αλήθεια αυτό; Το πιστεύω εγώ; Μπορεί ο Θεός να το θέλει; Υπάρχουν πολλές Εκκλησίες στον κόσμο: η καθολική, η ευαγγελική, η ορθόδοξη και πολλές άλλες. Και υπάρχουν και πολλές θρησκείες στον κόσμο: ο βουδισμός, ο μουσουλμανισμός, ο ιουδαϊσμός, ο ινδουισμός και πολλές ακόμη - κι όλες έχουν να αφηγηθούν πολλά και θαυμαστά για το Θεό, καμία από αυτές δεν είναι η μόνη που έχει δίκιο.
Αν αναρωτιέσαι "Πώς μπορώ εγώ να ξέρω τι θέλει ο Θεός και τι πρέπει να πιστεύω και τι όχι;" τότε σκέψου ότι ο Θεός θέλει τη ζωή. Ο Θεός είναι αγάπη. Αυτό που θέλει να μου πει κάποιος για το Θεό εξυπηρετεί τη ζωή και την αγάπη; Με αυτόν τον τρόπο είμαι σίγουρος ότι σύντομα  θα βρεις το σωστό, τον δικό σου δρόμο!
Οι άνθρωποι αναζητούν τον Θεό και ρωτάνε τι μπορούν να πιστέψουν και τι όχι. Το πιο σημαντικό είναι να ρωτάς! Όταν θέλεις να μάθεις τι μπορεί να πιστεύεις και τι όχι, αυτό προϋποθέτει να αποκτήσεις γνώσεις! Πρέπει να ανοίξεις το μεγάλο σεντούκι που είναι γεμάτο με ιστορίες για το Θεό και τη ζωή και το νόημά της και να τις ελέγξεις όλες. Κάθε θρησκεία στον κόσμο έχει δωμάτια με θησαυρούς, γεμάτα γνώσεις για το Θεό. Ο χριστιανισμός έχει ένα βιβλίο - θησαυρό, τη Βίβλο."

Ματίας Μόργκενροτ, από το βιβλίο :
"Υπάρχει Θεός;
Τα μεγάλα θέματα της θρησκείας
Τα παιδιά ρωτούν - οι ερευνητές απαντούν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...