Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Ποια θρησκεία θα είναι η πιο δημοφιλής το 2050


Το 2050 ο Χριστιανός και ο Ισλαμισμός θα έχουν πολύ κοντινούς αριθμούς πιστών ανά τον κόσμο, προσεγγίζοντας ταυτόχρονα τα 3 δισεκατομμύρια.
 Ο αριθμός των άθεων υπολογίζεται πως θα μειωθεί μέχρι το 2050. Από 16% που υπολογίζεται πως είναι σήμερα, θα πέσει στο 13%.
Σύμφωνα με μελέτες του Pew για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία θα υπάρξει μια τόσο έντονη “κόντρα” μεταξύ δύο θρησκειών, για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Αντιστοιχίζοντας τα ποσοστά σε πραγματικούς αριθμούς, βλέπουμε πως σύμφωνα με το Pew, το 2050 οι χριστιανοί θα είναι 2.9 δισεκατομμύρια, ενώ οι μουσουλμάνοι μόλις 150 εκατομμύρια λιγότεροι.
Οι ινδουιστές σε όλο τον κόσμο θα βρίσκονται κοντά στα 1.4 δισεκατομμύρια ενώ οι άθεοι θα είναι κατά 150 εκατομμύρια λιγότεροι.
Ένας από τους λόγους που ο αριθμός των μουσουλμάνων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, είναι ο τεράστιος αριθμός των νέων σε ηλικία πιστών. Από το σύνολο των ισλαμιστών, το 34% είναι κάτω των 15 ετών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των χριστιανών είναι μόλις 27%.
Αντιθέτως, οι χριστιανοί παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά πιστών στις μεγαλύτερες ηλικίες. Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται η διακύμανση των πιστών κάθε θρησκείας. Τα ποσοστά σε μερικές περιπτώσεις δεν αθροίζουν στο 100% λόγω στρογγυλοποίησης των δεδομένων.

Πηγή: http://neotera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...