Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

3. Θρησκεία: ένα πανανθρώπινο φαινόμενο

Η  θρησκεία ασκεί σημαντική επιρροή στη ζωή μας. Μπορεί να νομίζουμε ότι δεν πιστεύουμε στη θρησκεία και ότι είναι κάτι που δεν μας αφορά εντούτοις όμως επηρεάζει πολλές όψεις της καθημερινής μας ζωής οπουδήποτε κι αν ζούμε.
Παντού γύρω μας συναντούμε θρησκευτικά κτήρια που αντανακλούν τα πολιτιστικά αγαθά και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που ζουν εκεί κοντά.
Ο χρόνος των θρησκευτικών εορτών καθορίζει συχνά τα διαστήματα του ελεύθερου χρόνου μας.
Η ζωή μας χωρίζεται σε μέρες και μήνες που κατά το πλείστον έχουν πάρει τα ονομάτά τους από αρχαίους θεούς θρησκειών που έχουν τώρα ξεχαστεί.
Οι σχολικές περίοδοι έχουν καθοριστεί έτσι ώστε οι άνθρωποι να βρίσκονται σε διακοπές κατά τη διάρκεια μεγάλων θρησκευτικών γιορτών.
Η θρησκεία είναι αιτία για πολλούς πολέμους που έχουν γίνει στον κόσμο καθώς άνθρωποι από διαφορετικές θρησκευτικές ομάδες προσπάθησαν να κυριαρχήσουν ο ένας στον άλλον.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η θρησκεία είναι κακό πράγμα.Φανερώνει όμως ότι πολλοί άνθρωποι δεν ανέχονται ο ένας τη διαφορετική πίστη του άλλου.
Η θρησκευτική πίστη συνυπάρχει με την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα. Υπήρξε μια προσπάθεια να εξηγηθούν όλα εκείνα τα πράγματα για τα οποία δεν έχουμε διαφορετική απάντηση:
Γιατί έχουμε γεννηθεί;
Γιατί υποφέρουμε;
Τι μας συμβαίνει μετά θάνατον;
Διαφορετικές ομάδες ανθρώπων δημιούργησαν διαφορετικές απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις και πολλές από αυτές διαμόρφωσαν τα μεγαλύτερα θρησκευτικά πιστεύω. 

4 σχόλια:

  1. Kυρία Αθανασίου φοβερή δουλειά!!
    Πάντα από εδώ διαβάζω σε κάθε μάθημα..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kυρία Αθανασίου φοβερή δουλειά...πάντα από εδώ διαβάζω σε κάθε μάθημα...ακόμη και φέτος που έχουμε άλλη καθηγήτρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...