Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

«Η λίμνη» - ισχυρό βίντεο έχει ως στόχο να σπάσει τη σιωπή για τη σεξουαλική κακοποίηση


Ένα κορίτσι γονατίζει ήσυχα σε ένα δάσος, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Το χέρι ενός ανθρώπου πέφτει πάνω στον ώμο της. "Μην το πεις στη μητέρα σου», λέει ...

Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τη σεξουαλική κακοποίηση μέσα στην οικογένειά τους, ενθαρρύνονται να «σπάσουν τη σιωπή» και να μιλήσουν γι 'αυτό με ένα ισχυρό νέο σύντομο βίντεο από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (PACE) που ξεκίνησε σήμερα, μια εβδομάδα πριν από την Ημέρα Παιδιού των Ηνωμένων Εθνών ' (20 Νοεμβρίου).

Δείτε το βίντεο στα ελληνικά
Το βίντεο απεικονίζει γραφικά - σε ένα φαινομενικά ευτυχισμένο οικογενειακό πικνίκ -τη ψυχολογική πίεση που ασκείται στα παιδιά-θύματα από "μέλη" της οικογένειας

Το βίντεο καταλήγει με απευθείας προσφυγής στα θύματα να «σπάσουν τη σιωπή» καλώντας την πανευρωπαϊκή τηλεφωνική γραμμή 116 111 , που οποίο παρέχει ανώνυμη και εμπιστευτική παροχή συμβουλών και υποστήριξης προς τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αντιμετωπίζουν κακοποίηση. Ο αριθμός αυτός είναι στα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια γραμμή βοήθειας του παιδιού στη χώρα σας, επικοινωνήστε με το Child Helpline Διεθνή .

Μιλώντας πριν από την έναρξη,ο σκηνοθέτης Roland Edzard δήλωσε: «Ήθελα να πω στους νέους που είναι θύματα αυτού του εγκλήματος: Είναι δυνατόν να σπάσεις το μυστικό σύμφωνο σιωπής που ο θύτης σας επιβάλλει . Και, σε πρακτικό επίπεδο, ο αριθμός που δίνεται στο τέλος της ταινίας μπορεί να σας βοηθήσει να το κάνουμε αυτό ".

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα  που παραδόθηκε πριν από την Ημέρα Παιδιών, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Jean-Claude Mignon, δήλωσε ότι ελπίζει πως η ταινία θα βοηθήσει τα παιδιά να ξεφύγουν από το "ψυχολογικό και σωματικό δράμα" που αντιμετωπίζουν πολλοί κάθε μέρα .
***
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...