Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Βιάστηκε και καταδικάστηκε!

Βιάστηκε και μετά καταδικάστηκε, γιατί κατήγγειλε τον βιασμό της. Σοκαρισμένη και ταλαιπωρημένη από τον βιασμό της βρέθηκε καταδικασμένη για μοιχεία, κατανάλωση αλκοόλ και ψευδορκία. Άσκησε έφεση, αλλά επειδή καταδικάστηκε, πρέπει να φυλακιστεί ως τη δικάσιμο της έφεσης….
Μάλιστα. Δεν είναι, δυστυχώς, κωμωδία. Είναι η ιστορία μιας 24χρονης Νορβηγίδας που ζει μιαν απίστευτη ιστορία στο Ντουμπάι, όπου καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή κατήγγειλε τον βιασμό της. Η λογική αυτή είναι ενδιαφέρουσα – αν εφαρμοζόταν στα καθ’ ημάς, στην περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου για παράδειγμα, ο πρώην υπουργός θα απελευθερωνόταν και θα μπορούσε να ζητήσει υψηλή αποζημίωση από το κράτος για το διαφυγόν κέρδος που είχε από τη διακοπή της επιχειρηματικής του δραστηριότητας. Οι κλέφτες θα αποφυλακίζονταν και τα θύματά τους θα κατέβαλαν τσουχτερά ποσά για την ψυχική οδύνη στους θύτες τους, ενώ οι οικογένειες των νεκρών θα έπρεπε να πληρώνουν μια ζωή τους δολοφόνους των ανθρώπων τους…
Φυσικά κάνω μαύρο χιούμορ, διότι η περίπτωση της άτυχης Μάρτε Νταλέβ είναι ένα όργιο παραλογισμού. Η γυναίκα βρέθηκε για επαγγελματικούς λόγους στο Ντουμπάι, βγήκε να φάει με συναδέλφους της και η βραδιά της κατέληξε με βιασμό. Όταν πήγε να το καταγγείλει στην αστυνομία, της κατέσχεσαν το διαβατήριο και τα λεφτά της, ενώ η τοπική έδρα της εταιρείας όπου δούλευε ανακοίνωσε την απόλυσή της «για λόγους συμπεριφοράς». Τρεις μέρες αργότερα κι ενώ είχε ζητήσει τη βοήθεια μιας νορβηγικής Εκκλησίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 μηνών, επειδή το βράδυ του βιασμού της «συνήψε σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου, κατανάλωσε αλκοόλ και υπέπεσε στο έγκλημα της ψευδορκίας». Ο βιαστής της με το ίδιο κατηγορητήριο καταδικάστηκε σε 13 μήνες φυλάκιση – το ανδρικό φύλο χαίρει μιας έκπτωσης στις ποινές.
Όταν η ιστορία της μαθεύτηκε στη Νορβηγία, ξεσηκώθηκε ο σύμπας κόσμος. Ο υπουργός Εξωτερικών κατάπληκτος δήλωσε, ότι οι κατηγορίες που προσήψαν στη Μάρτε «σε τούτη την περιοχή του κόσμου δεν είναι καν αδικήματα». Οι προσπάθειες να επικοινωνήσει η κυβέρνηση της Νορβηγίας με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) προσέκρουσε σε τεράστιες δυσκολίες λόγω του ραμαζάν, ενώ η αντιπολίτευση στη Νορβηγία ζήτησε απ΄ την κυβέρνηση «τουλάχιστον» να φιλοξενηθεί η άτυχη Μάρτε στη νορβηγική πρεσβεία για να αποφύγει τη σύλληψη ως τη δικάσιμο της έφεσης.
Το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΗΑΕ ζήτησε να αναιρεθεί η καταδίκη της Μάρτε, ενώ κατήγγειλε το νομικό σύστημα της χώρας που «εμποδίζει την απόδοση δικαιοσύνης σε περιπτώσεις άσκησης σεξουαλικής βίας σε γυναίκες». Ακούστε τώρα και το καλύτερο - όπως ανέφερε το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (BBC) στα ΗΑΕ «μια καταδίκη για βιασμό μπορεί να επιτευχθεί μόνον μετά από ομολογία ή ως αποτέλεσμα της μαρτυρίας τεσσάρων ανδρών που ήταν μάρτυρες στον βιασμό»…
Ο νομοθέτης των ΗΑΕ αναμφίβολα είχε κέφια. Προέβλεψε εύστοχα, ότι τέσσερις άνδρες (όχι δύο ή τρεις, τέσσερις - συμμορία ολόκληρη, δηλαδή) που έπαιρναν μάτι σε έναν βιασμό, μετά θα είχαν την εντιμότητα να δηλώσουν τι είδαν, παλαμαρίζοντας το Κοράνι… Και όλα αυτά συμβαίνουν στη μητρόπολη του κοσμοπολιτισμού, με τους ουρανοξύστες, τα πεντάστερα ξενοδοχεία, τα τεχνητά νησιά και τους υψηλόμισθους εργαζομένους από όλο τον κόσμο. Όπου επίσης, ειπώθηκε στο ΒΒC, ένα ζευγάρι Άγγλων το 2010 καταδικάστηκε σε 1 μήνα φυλακής, επειδή καταγγέλθηκε ότι «φιλήθηκαν στο στόμα».
Bye-bye Ντουμπάι…

Πηγή: http://www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...