Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Κάνουμε επανάληψη ..... παίζοντας επιτραπέζιο!!!!

Τώρα που πλησιάζουμε προς το τέλος και μάλλον έχουμε ολοκληρώσει την ύλη μας είναι μια καλή στιγμή να κάνουμε μια επανάληψη.

Μια τέτοια επανάληψη καλό θα ήταν να έχει και έναν χαρακτήρα λίγο πιο.....διασκεδαστικό!!!!Πώς θα γίνει αυτό? Πολύ απλά:
Θα φτιάξουμε ένα δικό μας......επιτραπέζιο παιχνίδι!!!!!!

Βήμα πρώτο: αγοράζουμε από το βιβλιοπωλείο 6 χρωματιστά χαρτόνια

Βήμα δεύτερο : κατασκευάζουμε ένα ζάρι όπου κάθε του πλευρά θα αντιστοιχεί σε κάθε χρώμα των χαρτονιών. ( Αν δεν μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα ζάρι, αγοράστε ένα και απλά κολλήστε σε κάθε του πλευρά ένα κομμάτι από το αντίστοιχο χρώμα)

Βήμα τρίτο: Σχεδιάστε στο κάθε χαρτόνι μικρές κάρτες. Το μέγεθος θα το κανονίσετε εσείς. Καλό θα είναι το μέγεθος να μοιάζει με αυτό που συνήθως έχουν οι κάρτες στα επιτραπέζια παιχνίδια. Φροντίστε να έχουν όλες το ίδιο μέγεθος και .....αρχίστε να κόβετε!!!!

Βήμα τέταρτο: Γράψτε στις κάρτες τις ερωτήσεις σας μαζί με τις απαντήσεις!!!Αν θέλετε , μπορείτε να αναθέσετε στα παιδιά να βρουν και να φτιάξουν ερωτήσεις και ακόμη και να τις γράψουν πάνω στις κάρτες.

Σε αυτή τη φάση καλό θα ήταν κάθε χρώμα να αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη κατηγορία για να ξέρουν τι θα περιμένουν κάθε φορά που θα ρίχνουν το ζάρι!!!

Ας πούμε, στην Α Λυκείου, μπορεί κάθε χρώμα να αντιστοιχεί σε ένα μυστήριο (Βάπτισμα-Χρίσμα στην ίδια κάρτα) και να κάνετε έτσι επανάληψη μόλις ολοκληρώσετε τα μυστήρια!!!

Στη Β Λυκείου, μπορούν τα χρώματα να αφορούν στα θρησκεύματα (εννοείται πώς κάποια θα μπουν στο ίδιο χρώμα.)

 Ή μπορεί κάθε χρώμα να έχει ερωτήσεις από όλα τα θρησκεύματα αλλά σε κατηγορίες όπως: γιορτές, ιερά βιβλία, ιστορία, διδασκαλία, Θεός-Θεοί-Θεότητες, σύμβολα και ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε!!!!

 Οι κανόνες του παιχνιδιού μπορούν να συζητηθούν με τα παιδιά: Αν ας πούμε μια χαμένη κάρτα θα την βάλετε στην άκρη ή θα έχει το δικαίωμα να απαντήσει η επόμενη στη σειρά ομάδα ή αν θα την κρατήσει η ομάδα που τη διαβάζει ή αν θα μπει στο τέλος ούτως ώστε να ξαναδιαβαστεί.Εξάλλου σημασία έχει να διασκεδάσουν και λίγο!!!!

Κερδίζει όποια ομάδα  συγκεντρώσει τις περισσότερες κάρτες!!!

Χωρίστε τα παιδιά σε ομάδες και ξεκινήστε!!!!Η μια ομάδα διαβάζει στην άλλη και.....καλή διασκέδαση!!!!!Το πρόβλημα του χώρου δε θα σταθεί εμπόδιο....τώρα που μύρισε καλοκαιράκι μπορούμε ακόμη και να βγούμε στην αυλή!!!!



Το δικό μου ζάρι υπήρχε μέσα σε ένα επιτραπέζιο και αυτό μου έδωσε την ιδέα για τη δημιουργία του συγκεκριμένου παιχνιδιού!!!!
Οι κάρτες μου είναι κομμένες και μένει τώρα να γράψω τις ερωτήσεις και να τις....διακοσμήσω λίγο, να φαίνονται πιο όμορφες!!!!

Ελπίζω να σας άρεσε η ιδέα....
Αθανασίου Ελένη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...