Κυριακή 14 Απριλίου 2013

26 τρόποι για να Χρησιμοποιήσετε Κόμικς στην Τάξη και 5 Δωρεάν εργαλεία για τη δημιουργία Κόμικς

πηγή: http://www.freetech4teachers.com/

Είτε ως παιδί είτε ως φοιτητής (τα λαμπρά χρόνια της "Βαβέλ") είτε τώρα ως εκπαιδευτικός  λάτρευα και λατρεύω τα comics, πιστεύοντας τόσο στην αισθητική όσο και στην παιδευτική αξία τους. Νομίζω ότι αποτελούν ένα από το προσφορότερα εργαλεία για την Παραγωγή Γραπτού Λόγου, αφού ενθουσιάζει τους μαθητές και προάγει μία σειρά από γνώσεις και δεξιότητες.
Εδώ είναι μία λίστα με πέντε δωρεάν εργαλεία για τη δημιουργία κόμικς σε απευθείας σύνδεση.

Το Comic Master  είναι ένα δωρεάν εργαλείο σχεδιασμένο για τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν κόμικς σε "στυλ γραφικών μυθιστρήματος" που είναι δημοφιλές σε πολλά παιδιά στο ηλικιακό φάσμα των 10-14 ετών. Το Comic Μάστερ παρέχει μια διεπαφή drag and drop για τους μαθητές να οικοδομήσουν τα κόμικς τους. Οι μαθητές με τη χρήση του Comic Μάστερ μπορούν να επιλέξουν από μια ποικιλία από σχέδια, υπόβαθρα, χαρακτήρες, εφέ, και γραμματοσειρές. Οι μαθητές μπορούν να δημιουργήσουν δωρεάν λογαριασμούς για να σώσουν τα έργα τους και να τα επεξεργαστούν όποτε θέλουν. Το  Comic Μάστερ δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να εκτυπώσουν πολλαπλές ιστορίες σε  σελίδες.

Το Make Beliefs  είναι ένα δωρεάν εργαλείο δημιουργίας ταινίας κόμικ  που παρέχει στους μαθητές με μια ποικιλία από πρότυπα, χαρακτήρες, και τους προτρέπει για την οικοδόμηση δικών τους κόμικς. Το Make Beliefs παρέχει στους μαθητές προσχεδιασμένους χαρακτήρες και πλαίσια διαλόγου που μπορούν να εισαχθούν σε κάθε κουτί των κόμικς τους. Οι επιλογές επεξεργασίας επιτρέπουν στους χρήστες την ευελιξία να αλλάξουν το μέγεθος του κάθε χαρακτήρα και τη φούσκα διαλόγου, να φέρει τα στοιχεία προς τα εμπρός μέσα σε κάθε κουτί, και να αλλάξει τη σειρά του κάθε κουτιού στο κόμικ. Πιο εντυπωσιακό είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να γράφουν τους διαλόγους των κόμικ τους στα Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, ή λατινικά.

Το Chogger είναι ένα δωρεάν εργαλείο δημιουργίας κόμικ ταινίας που προσφέρει μια καλή επιλογή των εργαλείων επεξεργασίας. Το Chogger σας επιτρέπει να στήσετε εικόνες από το μηδέν ή να χρησιμοποιήσετε τις υπάρχουσες εικόνες σας. Μπορείτε ακόμη να συνδέσετε την κάμερά σας, ώστε το Chogger να "συλλάβει" τις εικόνες για χρήση στο κόμικς σας. Το Chogger σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε την εμφάνιση του κάθε καρέ στο κόμικς σας.
Το  Marvel Kids προσκαλεί τα παιδιά να δημιουργήσουν το δικό τους σούπερ ήρωα στα κόμικς και το δικό τους κόμικ.Το  Marvel Kids παρέχει στους χρήστες πρότυπα για κόμικς. Οι χρήστες επιλέγουν τα φόντα, τους χαρακτήρες και τα ειδικά εφέ από τα παρεχόμενα μενού. Η τακτοποίηση κάθε σκηνής είναι μια εύκολη drag and drop διαδικασία. Μετά τη δημιουργία των σκηνών τους, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν πλαίσια διαλόγου για τα κόμικς τους. Τα κόμικς μπορούν να μεταφορτωθούν και να εκτυπωθούν.

Το Witty Κόμικς παρέχει μια απλή πλατφόρμα που οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσετε  διαλόγους δύο χαρακτήρων. Για να χρησιμοποιήσουν το Witty Comics οι μαθητές απλά πρέπει να επιλέξουν τις προσχεδιασμένες σκηνές-υπόβαθρο και τους προ-drawn χαρακτήρες που θέλουν να προσφέρουν στα κόμικς τους.
Αν ψάχνετε για μερικές ιδέες για τη χρήση των comics στην τάξη, τα ακόλουθα Slideshare περιέχουν 26 ιδέες για σας. Στο τέλος της παρουσίασης θα δείτε μια λίστα με ακόμη περισσότερα εργαλεία δημιουργίας κινουμένων σχεδίων.


"Πατήστε Into The World Of Comics # 2: Comic Έκδοση από την S. Hendy




 

Αναδημοσίευση: http://sykees8.blogspot.gr/2013/01/26-5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...