Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Π.Θ.Σ. ΚΑΙΡΟΣ: Συνάντηση με το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

DSCF7772 Χολαργός 10-10-2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο υλοποίησης αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη [10 Οκτωβρίου 2013] στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων συνάντηση κλιμακίου του, στο οποίο συμμετείχαν οι Α. Αργυρόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Δ. Μόσχος, Β. Ξυδιάς και Γ. Καπετανάκης, με αντιπροσωπεία της Θεματικής Επιτροπής Θρησκευμάτων του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ που την αποτελούσαν οι Γιάννης Αμανατίδης, βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος Κ.Ο για τα Θρησκεύματα, Μάκης Λυκόπουλος, υπεύθυνος συντονιστής θεματικής Θρησκευμάτων και Κώστας Αλεξίου , μέλος θεματικής Θρησκευμάτων.
Οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας ενημέρωσαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ιστορικό ίδρυσης του ΚΑΙΡΟΥ και τους σκοπούς του συνδέσμου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε διεξοδική συζήτηση που αφορούσε στο περιεχόμενο, τη φυσιογνωμία και τη διδακτική του μαθήματος των Θρησκευτικών στο σημερινό δημόσιο σχολείο.
Η συζήτηση έγινε σε κλίμα ουσιαστικής κατανόησης με αποτέλεσμα οι δύο αντιπροσωπείες να καταλήξουν σε συμφωνία για την επανάληψη της συνάντησης, ώστε να δοθεί συνέχεια με την ανάλυση και εμβάθυνση καίριων και ανοιχτών ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.


1 σχόλιο:

  1. Θερμά συγχαρητήρια ! Επιτέλους ήρθε ο καιρός να ανοίξει ένας διάλογος χωρίς παρωπίδες και προκαταλήψεις! Να γίνει κατανοητό ότι το μάθημα των Θρησκευτικών δεν έχει καμία σχέση με την κατήχηση και τον τρόπο που διδασκόταν χρόνια πριν. Μακάρι και άλλοι θεολογικοί σύνδεσμοι να ακολουθήσουν το δρόμο του διαλόγου από το δρόμο του αφορισμού της διαφορετικότητας.
    Ο Χριστός δεν απέρριψε ποτέ κανέναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...