Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η φύση κι εγώ (Video)


earth-sad-eye-tears-peace-war-300x258Για πολλούς, η προστασία του περιβάλλοντος είναι πρωτίστως ζήτημα ηθικής. Για άλλους, η προστασία του είναι μία καθαρά διαχειριστική ανάγκη που στοχεύει στη διατήρηση των προς εκμετάλλευση φυσικών πόρων. Όποια άποψη και αν ασπαστεί κανείς, η πραγματικότητα είναι πως το περιβάλλον, σαν άθροισμα των φυσικών πόρων, ως λειτουργικό σύνολο και πηγή μη-οικονομικών υπηρεσιών προς τους ανθρώπους, στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και δραστηριότητα. Η προστασία και ορθολογική διαχείρισή του, αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη για τη διατήρηση της ευημερίας και της οικονομικής ανάπτυξης.
Το παρακάτω βίτεο πρόκειται για μια μη εμπορική, μη διαφημιστική προσπάθεια από τους http://www.sanctuaryasia.com/ και https://www.facebook.com/sanctuaryasi …, για να δοθεί έμφαση στο γεγονός ότι οι ηγέτες του κόσμου, οι ανεύθυνες εταιρείες και οι ανόητοι «καταναλωτές» αποτελούν το συνδυασμό που μπορεί να καταστρέψει τη ζωή πάνω στη γη. Είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους που έπεσαν μαχόμενοι για τον πλανήτη και σε εκείνουν οι οποίοι δίνουν μάχη σήμερα για το σκοπό αυτό.
Image-earthΗ μόνη πολιτικά ορθή ερώτηση που οφείλουμε να θέσουμε σοβαρά και να απαντήσουμε με ειλικρίνεια είναι αν μπορεί η κοινωνία και η οικονομία να αντέξει το μακροπρόθεσμο κόστος της μη προστασίας της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων. Όπως πλέον προβλέπει το σύνολο σχεδόν της αμερόληπτης επιστημονικής κοινότητας, στο εγγύς μέλλον οι οικονομικές επιπτώσεις της περιβαλλοντικής υποβάθμισης θα είναι καταστροφικές.
Παρακολούθησε το βίντεο, σκέψου και νιώσε.
                            
Πηγή
Αναδημοσίευση:http://albanaki.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6838.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...