Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ψηφιακό σχολείο - Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Ο επίσημος δικτυακός τόπος του ΥΠΑΙΘ με τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία (e-books).
Εδώ θα βρείτε:
    ebooks_logo
  • Πάνω από 80 σχολικά βιβλία μαθητή, εμπλουτισμένα με διαδραστικό ψηφιακό υλικό (εμπλουτισμένα html).
  • Όλα τα σχολικά βιβλία μαθητή σε ψηφιακή επεξεργάσιμη μορφή html.
  • Όλο το διδακτικό πακέτο για κάθε μάθημα, που περιλαμβάνει το βιβλίο μαθητή, τετράδια εργασιών, βιβλίο εκπαιδευτικού κ.α. σε εκτυπώσιμη μορφή pdf.
Επιλέξτε τη «μαργαρίτα» της τάξης σας για να βρείτε όλο το διαθέσιμο ψηφιακό υλικό για την τάξη σας,
διαλέξτε ένα μάθημα και πλοηγηθείτε στα φύλλα της «μαργαρίτας» του μαθήματος για να βρείτε ό,τι ψηφιακό υλικό σχετίζεται με το μάθημα, όπως σχολικά βιβλία ή μαθησιακά αντικείμενα από το «Φωτόδεντρο»
και κυρίως …
ανοίξτε το διαδραστικό σχολικό βιβλίο (εμπλουτισμένο html) και αναζητήστε στις σελίδες του τα εικονίδια για να δείτε προσομοιώσεις, διερευνήσεις, πειράματα, εικόνες, εκπαιδευτικά παιχνίδια, 3D χάρτες, ασκήσεις και άλλα.

http://ebooks.edu.gr/

photodentro_logo

Εθνικός Συσσωρευτής
Εκπαιδευτικού Περιεχομένου

Το Φωτόδεντρο είναι ο Εθνικός Συσσωρευτής Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αποτελεί την κεντρική e-υπηρεσία του ΥΠΑΙΘ για τη διάθεση ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου στα σχολεία. Είναι ανοιχτό σε όλους, μαθητές, δασκάλους, γονείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο.
Στο Φωτόδεντρο θα μπορείτε να αναζητήσετε με ενιαίο τρόπο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό που βρίσκεται σε αποθετήρια του ΥΠΑΙΘ αλλά και αλλού, όπως σε εκπαιδευτικές πύλες, ιστότοπους μουσείων κλπ.

Το «Φωτόδεντρο > μαθησιακά αντικείμενα» είναι το Πανελλήνιο Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Εδώ θα βρείτε μαθησιακά αντικείμενα (αυτόνομες και επαναχρησιμοποιήσιμες μονάδες ψηφιακού υλικού που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη διδασκαλία και τη μάθηση) όπως πειράματα, διαδραστικές προσομοιώσεις, διερευνήσεις, εικόνες, εκπαιδευτικά παιχνίδια, 3D χάρτες, ασκήσεις και άλλα.
Φιλοξενεί τη συλλογή με τα περίπου 3000 μαθησιακά αντικείμενα των εμπλουτισμένων διαδραστικών σχολικών βιβλίων καθώς και συλλογές με επιλεγμένα αντικείμενα που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο διαφόρων δράσεων του ΥΠΑΙΘ ή άλλων φορέων.

http://photodentro.edu.gr/

Το «Φωτόδεντρο > εκπαιδευτικά βίντεο» είναι το Πανελλήνιο Αποθετήριο Εκπαιδευτικών Βίντεο

Εδώ θα βρείτε βίντεο μικρής διάρκειας, κατάλληλα για αξιοποίηση μέσα σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Φιλοξενεί τη συλλογή με τα 700 μικρής διάρκειας βίντεο της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του ΥΠΑΙΘ καθώς και συλλογές βίντεο από άλλα έργα και φορείς.

http://photodentro.edu.gr/video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...