Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Τ. Κουράκης: Καταργούνται εξετάσεις σε Α' και Β΄Λυκείου, τράπεζα θεμάτων

Τέλος σε διαγραφή αιώνιων φοιτητών-διευρύνονται τα επιστημονικά πεδία σε Γ' Λυκείου

 Άμεσες και σαρωτικές αλλαγές αναμένονται στην εκπαίδευση από την εφετινή χρονιά. Δεν θα δώσουν οι μαθητές της Α' και της Β' Λυκείου το καλοκαίρι εξετάσεις με το σύστημα της «Τράπεζας θεμάτων» η οποία καταργείται, ενώ σταματούν και οι εξετάσεις που θα προσμετρούν σε ποσοστό για την είσοδο στο πανεπιστήμιο στις δυο αυτές τάξεις.


Αυτά είπε πριν το απόγευμα της Τρίτης, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο», ο αναπληρωτή υπουργός Παιδείας κ. Τάσος Κουράκης.

Ο κ. Κουράκης δήλωσε ότι οι δεσμεύσεις που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά θα τηρηθούν όλες, ενώ οι πόρτες του υπουργείου του θα είναι ανοικτές σε όλους. «Επειδή έχουμε εκλεγεί, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τα κάνουμε και όλα σωστά, χρειάζεται συλλογική δράση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και έδωσε τις εξής «ειδήσεις» :

- Καταργείται από εφέτος η «Τράπεζα θεμάτων».

- Καταργούνται από εφέτος οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις στην Α' και την Β΄ Λυκείου.

-Στην Γ' Λυκείου θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία, έτσι ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για σπουδές στους υποψηφίους σε τμήματα που είναι κοντά στην περιοχή κατοικίας τους.

- Επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές και καταργείται ο νόμος που ορίζει την διαγραφή τους. Όσοι ενδιαφέρονται θα συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους, χωρίς περιορισμό χρόνου.

- Οι μετεγγραφές σε κάθε περίπτωση θα διευκολύνονται έτσι ώστε να μπορούν να σπουδάσουν πιο εύκολα οι νέοι και οι νέες

- Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στις θέσεις τους.

- Επαναπροσλαμβάνονται αλλά από την επόμενη σχολική χρονιά όλοι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης και ειδικά των Επαγγελματικών Λυκείων, που καταργήθηκαν οι ειδικότητες τους

- Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες που απολύθηκαν.

- Θα γίνει αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων και θα γραφτούν νέα βιβλία στα σχολεία.

- Θα καταργηθεί το ένα σύγγραμμα στα πανεπιστήμια και οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση με αξιόπιστο τρόπο στις «ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...