Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Αυτός λοιπόν είναι ο σκοπός της ανθρώπινης ζωής


Μια ομάδα 50 ατόμων παρακολουθούσε ένα σεμινάριο. Ξαφνικά ο ομιλητής σταμάτησε και ζήτησε από όλους τους παρευρισκόμενους να πάρουν μέρος σε μια ομαδική δραστηριότητα.

Έδωσε στον καθένα από αυτούς ένα μπαλόνι και τους ζήτησε να γράψουν το όνομα τους επάνω του, χρησιμοποιώντας ένα μαρκαδόρο. Στη συνέχεια μάζεψε όλα τα μπαλόνια , τα τοποθέτησε σε ένα άλλο δωμάτιο και ζήτησε από τους συμμετέχοντες να τρέξουν και να βρουν το μπαλόνι τους μέσα σε 5 λεπτά.

Επικράτησε χάος. Όλοι μανιωδώς έψαχναν για τα μπαλόνια στα οποία είχαν γράψει τα ονόματα τους επάνω. Ο ένας έσπρωχνε με βία τον άλλον ενώ υπήρξαν και φραστικές αντεγκλήσεις, όχι και τόσο ευγενικές.

Όταν το περιθώριο των 5 λεπτών ολοκληρώθηκε, κανείς δεν είχε καταφέρει να βρει το δικό του μπαλόνι.

Ο ομιλητής τότε ζήτησε από όλους να πάρουν στα χέρια τους ένα τυχαίο μπαλόνι και να το δώσουν στο πρόσωπο του οποίου το όνομα υπήρχε γραμμένο πάνω του.
Μέσα σε πολύ λίγα λεπτά ο καθένας είχε το δικό του μπαλόνι.

Ο ομιλητής τους ζήτησε να σταματήσουν για λίγο την φασαρία και τους είπε:

«Ακριβώς αυτό που ζήσατε μόλις τώρα συμβαίνει και στη ζωή μας. Όλοι μανιωδώς ψάχνουν για την ευτυχία, παντού γύρω τους, χωρίς αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές.
Η ευτυχία μας βρίσκεται στην ευτυχία των άλλων ανθρώπων. Αν τους κάνετε ευτυχισμένους θα βρείτε και εσείς με τη σειρά σας την δική σας ευτυχία. Αυτός λοιπόν είναι ο σκοπός της ανθρώπινης ζωής.»

ΠΗΓΗ
Το διαβάσαμε από το: Ζήτησε από 50 ανθρώπους να μπουν σε ένα δωμάτιο με μπαλόνια. Δείτε γιατί http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/01/50_9.html#ixzz3OPKPyB4Q
Αναδημοσίευση από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...