Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Η Ιερά Σύνοδος με αφορμή τη συνέλευση των "Μαρτύρων του Ιεχωβά"


Τον σκοτεινό ρόλο των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά, με εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή και την ετήσια (τριήμερη) συνέλευσή τους που πραγματοποιείται στην Αθήνα (στο Ολυμπιακό Στάδιο), στο τέλος του μηνός Ιουνίου.

Η εγκύκλιος έχει ως ακολούθως:

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Πραγματοποιείται στην Αθήνα, στο τέλος του τρέχοντος μηνός Ιουνίου, η ετήσια Συνέλευση Περιφερείας των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά». Δεδομένου ότι στην Πατρίδα μας είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή η θρησκευτική ελευθερία, την οποία σέβεται πρωτίστως η Εκκλησία της Ελλάδος, με αφορμή την προαναγγελθείσα συνέλευση, στο πλαίσιο της εν Χριστώ ποιμαντικής ευθύνης Της για την προφύλαξη του Ορθοδόξου Πληρώματος από τη δράση των διαφόρων αιρετικών, οι οποίοι στην Αγία Γραφή χαρακτηρίζονται ως «λύκοι βαρείς» (Πραξ. 20, 29), επιθυμεί να σας υπενθυμίσει τα ακόλουθα:

α)Οι διδασκαλίες των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» της μετοχικής εταιρείας «Σκοπιά» αποτελούν, κατά τα νεώτερα χρόνια, επανεμφάνιση πλήθους αιρετικών διδασκαλιών, οι οποίες εμφανίσθηκαν ανά τους αιώνες.

β)Η μετοχική εταιρεία «Σκοπιά» των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» έχει κατ' επανάληψη δυσφημήσει τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο ως χώρα στην οποία δήθεν δεν γίνεται σεβαστή η θρησκευτική ελευθερία.

γ)Είναι η αιρετική οργάνωση που δεν διστάζει, όχι μόνο να καλλιεργεί μισαλλοδοξία και φανατισμό, αλλά και απροκαλύπτως στο επίσημο περιοδικό όργανό της στο παρελθόν έχει διατυπώσει την αδιανόητη θέση ότι προσδοκά οι οπαδοί της «πράγματι να πλύνουν τους πόδας των στο αίμα των εχθρών των» (Σκοπιά 1.2.1968, σ. 83).

δ)Είναι η αιρετική οργάνωση η οποία δεν διστάζει να παρουσιάζει ως δήθεν θέλημα του Θεού και θέσεις της Αγίας Γραφής απόψεις ακραίες, επικίνδυνες και αντιεπιστημονικές. Μόνον έτσι λ.χ. μπορεί να ερμηνευθεί η θέση της εταιρείας «Σκοπιά» να αρνείται τη μετάγγιση αίματος σε βρέφη, παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένους, ακόμη κι όταν κινδυνεύει η ζωή τους.

ε)Είναι η οργάνωση η οποία, ως μετοχική εταιρεία, αν και διαθέτει τεράστιο μηχανισμό εσόδων, δεν συντηρεί ούτε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα ανακουφίσεως πασχόντων συνανθρώπων μας.

στ)Είναι ακόμη η αιρετική εκείνη οργάνωση η οποία κατά καιρούς συνηθίζει να μεταβάλλει τις διδασκαλίες της. Στο πλαίσιο αυτό, ενώ εσχάτως χρησιμοποιεί τον τίτλο «Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά», δεν πιστεύει στον Ιησού Χριστό ως Αληθινό Θεό και υποστηρίζει ότι οι Χριστιανοί δεν πρέπει να προσεύχονται σ’ Αυτόν (Σκοπιά, 15.4.1995, σ. 30).

ζ)Η οργάνωση αυτή χρησιμοποιεί εντόνως απαξιωτικό και μειωτικό λόγο για ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο και όχι μόνο γι' αυτόν.

η)Είναι η αιρετική οργάνωση η οποία δεν δίστασε να διατυπώσει στο παρελθόν πληθώρα ψευδοπροφητειών σχετικώς με την Δευτέρα Παρουσία και το τέλος του κόσμου, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αποδεικνύεται μόνιμος ψευδοπροφήτης αλλά και να την εγκαταλείψουν, ιδίως μετά την τελευταία ψευδοπροφητεία του 1975, εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της ανά την υφήλιο.

Έχοντας αυτά υπ’ όψιν, και επιπλέον συνεκτιμώντες, όπως έχει αποδείξει η διεθνής εμπειρία στο παρελθόν, ότι συγκεντρώσεις, όπως οι προγραμματιζόμενες από την εταιρεία «Σκοπιά» να πραγματοποιηθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Ιούνιο του 2014, συνδυάζονται με ευρύτατης κλίμακας πολυεπίπεδες, προπαγανδιστικές και διαφημιστικές ενέργειες, σας προτρέπομε πατρικώς, όπως επιβάλλει το ορθόδοξο εκκλησιαστικό ήθος, να αγνοήσετε τις τυχόν προκλήσεις ή τις ποικίλες προσηλυτιστικές μεθοδεύσεις, αποφεύγοντας συγχρόνως οιασδήποτε μορφής ακραία συμπεριφορά.

Κατά την Ορθόδοξη Πίστη μας η Εκκλησία ως Σώμα Χριστού είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, αποτελεί διαχρονικώς το ακατάλυτο Σώμα του Θεανθρώπου και τον μοναδικό χώρο σωτηρίας. Γιά τον λόγο αυτό, σας προτρέπομε κατά τις συγκεκριμένες ημέρες να προσευχηθούμε θερμώς στον Κύριο να φωτίσει τους πεπλανημένους αδελφούς μας, οι οποίοι έχουν παγιδευθεί στα δίκτυα μετοχικής εταιρείας με θρησκευτικό προσωπείο, ώστε να γνωρίσουν το Φως της Αληθείας, ομολογούντες πίστη στον Θεάνθρωπο και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.


† Ο Αθηνών Ι Ε Ρ Ω Ν Υ Μ Ο Σ, Πρόεδρος

† Ο Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ

† Ο Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Προκόπιος

† Ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος

† Ο Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου Τίτος

† Ο Γρεβενών Σέργιος

† Ο Μηθύμνης Χρυσόστομος

† Ο Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου Ιάκωβος

† Ο Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος

† Ο Παροναξίας Καλλίνικος

† Ο Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας

† Ο Ζακύνθου Διονύσιος

† Ο Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος


Ο Αρχιγραμματεύς


† Ο Διαυλείας Γαβριήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...