Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Προς κατάργηση τα θρησκευτικά σύμβολα στις δημόσιες υπηρεσίες του Κεμπέκ



Κατατέθηκε στη Βουλή του Κεμπέκ ο πολυσυζητημένος νόμος περί κατάργησης των θρησκευτικών συμβόλων σε πολίτες που εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες. «Είναι μια όμορφη ημέρα για το Κεμπέκ» δήλωσε με νόημα η πρωθυπουργός της πολιτείας, Πολίν Μαρουά, σε συνέντευξη Τύπου.
Ο αρχιτέκτονας του νομοσχεδίου, ο υπουργός Μπερνάντ Ντρενβίλ, δήλωσε ότι το υπό συζήτηση νομοσχέδιο εξασφαλίζει την ισότητα ανάμεσα στις γυναίκες και τους άνδρες καθώς και τη θρησκευτική ουδετερότητα της κυβέρνησης.
Το προτεινόμενο νομοσχέδιο θα επιβάλει στους δημόσιους υπαλλήλους να αφαιρέσουν τις μαντήλες, τα καπέλα, τα τουρμπάνια και τους εμφανείς σταυρούς κατά την ώρα της υπηρεσίας. «Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών δεν θα πρέπει να φορούν αξεσουάρ όπως μαντήλες, καπέλα, κοσμήματα και άλλα ρούχα ή εξαρτήματα που υποδηλώνουν τη θρησκευτική τους ταυτότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά το νομοσχέδιο.

Παράλληλα, ο νόμος επιβάλλει στους υπαλλήλους δημόσιων οργανισμών να έχουν
ακάλυπτο το πρόσωπό τους όταν προσφέρουν υπηρεσίες, καθώς επίσης στους πολίτες που λαμβάνουν δημόσιες υπηρεσίες να προσέρχονται χωρίς καλυμμένο το πρόσωπο. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, των Φιλελευθέρων, υποστηρίζει πως ο μόνος περιορισμός που πρέπει να ισχύσει είναι να μην προσέρχονται με καλυμμένα πρόσωπα άτομα που δέχονται δημόσιες υπηρεσίες.

Ο νόμος έγινε δεκτός με διαμαρτυρίες εκ μέρους των εθνικών και θρησκευτικών ομάδων του Κεμπέκ και υπάρχει μεγάλη αγωνία για το εάν θα περάσει στην ψηφοφορία, καθώς η κυβέρνηση του Αυτονομιστικού Κόμματος του Κεμπέκ είναι μειοψηφική.
zougla.gr
Αναδημοσίευση από: http://theologosgr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...