Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ο διάκονος Στέφανος / Παύλος Απόστολος Εθνών


3_Stefanos7.  Αργότερα στα Ιεροσόλυμα συνέβησαν τα φοβερά γεγονότα της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Χριστού. Μετά την Πεντηκοστή οι μαθητές του Κυρίου άρχισαν με θάρρος να κηρύττουν την Ανάσταση. Πολλοί Εβραίοι μεταστρέφονταν. Πίστευαν στον  Χριστό. Δημιουργήθηκε η Εκκλησία. Ο Σαούλ, ως φανατικός Φαρισαίος, γρήγορα έγινε ένας από τους φοβερότερους διώκτες της.
8.  Στην Εκκλησία λειτουργούσαν οι “Αγάπες”, δηλαδή τα κοινά τραπέζια των Χριστιανών, στα οποία συμμετείχαν όλοι και συνεισέφεραν σύμφωνα με τις ανάγκες και την οικονομική τους δυνατότητα. Στις “Αγάπες” διακονούσαν, είχαν τη φροντίδα, επτά άνδρες που τους διάλεξαν οι Απόστολοι ακριβώς γι’ αυτό τον σκοπό, οι διάκονοι. Ένας από τους διακόνους ήταν ο Στέφανος, ο οποίος ξεχώριζε για την πίστη και τον φωτισμό του.
9.  Ο φλογερός ζήλος και τα θερμά λόγια του Στεφάνου έκαναν ώστε πολύς κόσμος να πιστεύει στον Χριστό και να προσέρχεται στην Εκκλησία. Αυτό ενόχλησε τους Φαρισαίους. Ξεσηκώθηκαν εναντίον του, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Συνέδριο, για να δικαστεί. Μπροστά σ’ όλους τους αρχιερείς ο Στέφανος μίλησε για τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού. Μάλιστα στο τέλος της απολογίας του είπε ότι βλέπει ανοιχτούς τους ουρανούς και τον Υιό του Ανθρώπου να κάθεται στα δεξιά του Θεού. Αυτός ο λόγος του θεωρήθηκε μεγάλη βλασφημία.
rito2
Κάντε κλικ παρακάτω, για να ακούσετε την αφήγηση του κειμένου
Pemptousia-gia-paidia-Footer-600x122

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...