Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση με τους μαθητές του Κυρίου / Παύλος Απόστολος Εθνών


16. Οι Ιουδαίοι της Δαμασκού τον άκουγαν απορημένοι: “Δεν είναι αυτός που στα Ιεροσόλυμα με τόση μανία καταδίωκε όλους εκείνους που ομολογούσαν την πίστη τους στον Χριστό; Δεν είναι αυτός που ήρθε ως εδώ για να συλλάβει και να οδηγήσει αλυσοδεμένους τους Χριστιανούς στους αρχιερείς; Πώς τώρα μας παρακινεί να πιστέψουμε κι εμείς στον Χριστό;”. Μερικοί πολύ φανατικοί αποφάσισαν να τον σκοτώσουν. Οι Χριστιανοί πληροφορήθηκαν τα σχέδιά τους και νύχτα φυγάδευσαν τον Σαούλ από τη Δαμασκό, κατεβάζοντάς τον κρυφά από τα τείχη μέσα σ’ ένα μεγάλο καλάθι, που το έλεγαν “σπυρίδα”.

17. Από τη Δαμασκό ο Σαούλ επέστρεψε στα Ιεροσόλυμα. Ήθελε να συναντήσει τους μαθητές του Χριστού, να μιλήσει για Εκείνον, να μάθει για Εκείνον. Οι μαθητές ωστόσο ήταν πολύ δύσπιστοι, γιατί ήξεραν πόσο σκληρά δίωκε την Εκκλησία. Άραγε μπορούσαν να τον εμπιστευθούν; Ήταν ειλικρινής η αλλαγή του; Πρώτος τον πλησίασε ο Βαρνάβας. Ο Σαούλ, που από τώρα θα ονομάζεται Παύλος, του εξιστόρησε τη θαυμαστή μεταστροφή του. Ο Βαρνάβας ανέλαβε να τον συστήσει και στους υπόλοιπους Αποστόλους. Εκείνοι κατασυγκινημένοι τον δέχτηκαν με αδελφική αγάπη.

18. Ο Παύλος φλεγόταν από την επιθυμία να κηρύξει σε όλους τη σωτηρία που προσφέρει ο Χριστός. Ο ίδιος ήταν μάρτυρας της αγάπης και των θαυμάτων Του. Καθώς ο Παύλος γνώριζε πολύ καλά την ελληνική γλώσσα, απευθύνθηκε προς τους ελληνιστές Ιουδαίους, δηλαδή εκείνους τους Ιουδαίους που μιλούσαν ελληνικά και ήταν επηρεασμένοι από τον ελληνικό πολιτισμό. Με πολύ ζήλο τους μιλούσε για τον Χριστό. Κήρυττε πως Αυτός είναι ο Μεσσίας που όλοι περίμεναν. Αλλά οι φανατικοί Ιουδαίοι δεν τον έβλεπαν με καλή διάθεση. Συνωμοτούσαν εναντίον του και σχεδίαζαν να τον σκοτώσουν.

Κάνε κλικ παρακάτω, για ν΄ ακούσεις την αφήγηση του κειμένου



Πηγή:http://www.pemptousia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...