Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Το αποκαρδιωτικό βίντεο με τις απαγωγές γυναικών-νυφών στο Κιργιστάν. Κι όμως, συμβαίνει......




Στο Κιργιστάν, υπολογίζεται πως περίπου 15.000 γυναίκες απαγάγονται κάθε χρόνο με σκοπό να γίνουν «νύφες», δηλαδή να παντρευτούν βιαίως και χωρίς πρώτα να ερωτηθούν για το αν θέλουν, άνδρες που τις είδαν και τις πόθησαν. Τόσο απλά. Τόσο απάνθρωπα! Κι όμως συμβαίνει!

Όταν έναν άνδρας δει μια κοπέλα και του αρέσει, αποφασίζει να την απαγάγει για να την παντρευτεί. Αυτός λοιπόν μαζί με τους φίλους του καταστρώνουν ολόκληρο σχέδιο προκειμένου να γίνει σωστά και οργανωμένα η απαγωγή. Πολλές φορές μάλιστα αυτό γίνεται με βίαιο τρόπο και στη συνέχεια την πηγαίνουν στο σπίτι του «γαμπρού» όπου η προετοιμασία για τον γάμο έχει ήδη ξεκινήσει από τους γονείς και του συγγενείς του.

Όταν η κοπέλα μπει στο σπίτι του απαγωγέα της, η οικογένειά του προσπαθεί να την πείσει να δεχθεί να γίνει ο γάμος. Αν η κοπέλα μπει μέσα στο σπίτι, τις περισσότερες φορές σφραγίζουν την πόρτα ώστε να μην μπορεί να φύγει. Κάποιες γυναίκες έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από όλο αυτό. Τις περισσότερες φορές όμως οι γυναίκες υποχωρούν και κάνουν το γάμο φοβούμενες ότι θα στιγματιστούν. Στο Κιργιστάν, αν μια γυναίκα μπει στο σπίτι κάποιου άντρα, ακόμα και με αυτόν τον τρόπο, δεν θεωρείται πλέον αγνή και στιγματίζεται από την κοινωνία. Έτσι, ακόμη κι αν μια γυναίκα αντιστέκεται για τέσσερις μέρες, στο τέλος παντρεύεται αφού δε μπορεί πλέον να κυκλοφορήσει στην τοπική κοινωνία χωρίς να θεωρείται ατιμασμένη.

Όταν η γυναίκα δεχθεί να γίνει ο γάμος, της βάζουν ένα άσπρο μαντίλι στο κεφάλι, ένδειξη ότι έχει δεχθεί τη συμφωνία. Μετά πρέπει για μια εβδομάδα να μείνει μέσα στο σπίτι του γαμπρού και μόνο ο μέλλον σύζυγος, κάποιες γυναίκες και μικρά παιδιά μπορούν να την δουν όσο είναι μέσα.

Οι απαγωγές δεν επιτρέπονται στο Κιργιστάν. Το άρθρο 155 του εγκληματολογικού κώδικα λέει πως αν υποχρεώνεις μια γυναίκα να κάνει κάτι παρά τη θέλησή της, τιμωρείσαι με 3 χρόνια φυλάκιση. Αν και το 80% των κατοίκων του Κιργιστάν είναι κατά του γάμου με απαγωγή, το 30% - 40% των γάμων γίνονται με αυτό τον τρόπο μέχρι και σήμερα!

Δείτε το απίστευτο βίντεο με τη φρικαλεότητα που διαπράττεται μέχρι σήμερα αυτό το αισχρό έθιμο...

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...