Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Η Αποστολική Σύνοδος των Ιεροσολύμων / Παύλος Απόστολος Εθνών


31. Έγινε λοιπόν στα Ιεροσόλυμα αποστολική Σύνοδος. Ο απόστολος Πέτρος πήρε τον λόγο και είπε ότι ο άνθρωπος δεν σώζεται με τις τυπικές διατάξεις του Μωσαϊκού Νόμου, αλλά με την πίστη και τη Χάρη του Θεού. Μαζί του συμφώνησαν κι οι άλλοι Απόστολοι. Αυτή η απόφαση έγινε η βάση της χριστιανικής πίστης και της Εκκλησίας. Οι εθνικοί που πίστευαν στον Χριστό δεν θα ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν τις βασανιστικές διατάξεις του Μωσαϊκού Νόμου, αλλά όλοι οι πιστοί, και οι εξ εθνών και οι Ιουδαίοι, θα έπρεπε να ακολουθούν με πίστη τη διδασκαλία του Ευαγγελίου του Χριστού και να ελπίζουν στη σωτηρία που ο Θεός την δίνει σε όλους δωρεάν.

32. Μετά τη σύνοδο ο Παύλος και ο Βαρνάβας ξαναγύρισαν στην Αντιόχεια. Συνοδεύονταν από δύο ακόμη πιστούς, τον Βαρσαβά και τον Σίλα. Στην Αντιόχεια οι Απόστολοι χωρίστηκαν, για να επισκεφθούν όλες τις πόλεις που είχαν γνωρίσει στην πρώτη τους περιοδεία. Ο Βαρνάβας με τον Μάρκο ταξίδεψαν στην Κύπρο. Ο Παύλος με τον Σίλα πήγαν στη Δέρβη και στα Λύστρα. Στα Λύστρα αντάμωσαν με τον Τιμόθεο, που είχε γίνει Χριστιανός όταν γνώρισε τον Απόστολο Παύλο στο πρώτο του ταξίδι. Ο Τιμόθεος, που καταγόταν από Έλληνα πατέρα και Ιουδαία μητέρα που έγινε Χριστιανή, αφιερώθηκε εξολοκλήρου στη διάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού. Μαζί με τον Παύλο επισκέπτονταν και ενίσχυαν τους Χριστιανούς στις διάφορες πόλεις.

33. Διέσχισαν τη Φρυγία και πέρασαν στη Γαλατία. Οι κάτοικοί της δέχτηκαν με την καρδιά τους τους Αποστόλους και πολλοί πίστεψαν στον Χριστό. Έφτασαν ως τη Μυσία και είχαν στο πρόγραμμά τους να μπουν στη Βιθυνία. Τους εμπόδισε όμως το Άγιο Πνεύμα, που πάντα τους ενέπνεε και τους κατεύθυνε στο ιεραποστολικό τους έργο. Έτσι, αντί να πάνε βορειοανατολικά στη Βιθυνία, πήγαν δυτικά, προς την Τρωάδα. Εκεί ένα βράδυ ο Παύλος είδε στον ύπνο του έναν άνδρα, που από τη φορεσιά του κατάλαβε ότι ήταν Μακεδόνας. Ο άνδρας αυτός του είπε: “Πέρασε στη Μακεδονία και βοήθησέ μας”. (“Διαβάς εἰς Μακεδονίαν βοήθησον ἡμῖν”). Ήταν ολοφάνερα η φωνή του Θεού, που τον καλούσε να περάσει στην Ελλάδα, για να κηρύξει κι εδώ τον λόγο Του.



Άκουσε την αφήγηση του κειμένου
http://www.pemptousia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...