Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Μεταστροφή και βάπτισμα / Παύλος Απόστολος Εθνών


13. Γεμάτος φόβο και έκπληξη ρωτά πάλι: “Τι να κάνω, Κύριε;” “Πήγαινε στη Δαμασκό. Εκεί θα μάθεις τι πρέπει να κάνεις”. Ο Σαούλ σηκώθηκε. Ήταν συγκλονισμένος και τυφλός. Κι οι στρατιώτες είχαν τρομοκρατηθεί. Είχαν ακούσει κι αυτοί τη φωνή του Κυρίου. Συνέχισαν το ταξίδι τους ως τη Δαμασκό. Εκεί ο Σαούλ φιλοξενήθηκε στο σπίτι ενός Ιουδαίου, του Ιούδα. Τρεις μέρες έμεινε μόνος με προσευχή και απόλυτη νηστεία. Η καρδιά του είχε αλλάξει. Το μίσος για τους Χριστιανούς είχε σβήσει.

14. Στη Δαμασκό ζούσε ένας πολύ πιστός Χριστιανός, ο ιερέας Ανανίας. Σ’ αυτόν παρουσιάστηκε ο Χριστός σε όραμα και του είπε: “Ανανία, πήγαινε στην οδό που λέγεται Ευθεία, στο σπίτι του Ιούδα. Εκεί θα βρεις τον Σαύλο από την Ταρσό”. Ανήσυχος ο Ανανίας απάντησε: ”Κύριε, έχω ακούσει πόσο κακό έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος στους Χριστιανούς των Ιεροσολύμων. Κι εδώ στη Δαμασκό ήρθε με εξουσία για να μας εξοντώσει, όσους πιστεύουμε σ’ ‘Εσένα”. “Μην ανησυχείς, Ανανία. Κάνε αυτό που σου λέω. Τον Σαύλο τον διάλεξα εγώ, για να κάνει γνωστό το Όνομά μου στα πέρατα του κόσμου. Εγώ ο ίδιος θα του αποκαλύψω την αλήθειά μου”. Ο Ανανίας ακολούθησε την εντολή του Κυρίου και βρήκε το σπίτι του Ιούδα. Την ίδια ώρα ο Σαούλ έβλεπε σε όραμα πως κάποιος άνδρας έμπαινε στο σπίτι που έμενε και του ξανάδινε το φως του βάζοντας πάνω του τα χέρια του.

15. Πράγματι, σε λίγα λεπτά μπήκε ο Ανανίας στο σπίτι όπου έμενε ο Σαούλ. Άπλωσε τα χέρια του πάνω του και του είπε: “Σαούλ, αδελφέ, ο Κύριος Ιησούς που φανερώθηκε στο δρόμο σου, με έστειλε εδώ για να ξαναβρείς το φως σου και να γεμίσεις από Πνεύμα Άγιο”. Την ίδια στιγμή ο Σαούλ ξαναβρήκε το φως του. Αμέσως ζήτησε να βαπτιστεί. Έμεινε λίγες μέρες κοντά στους Χριστιανούς για να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Όλοι τον δέχτηκαν με πολλή αγάπη, σαν αδελφό. Τώρα πια πήγαινε στις συναγωγές των Ιουδαίων και κήρυττε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, ο αναμενόμενος Μεσσίας.



Αν θέλεις, μπορείς να κάνεις κλικ παρακάτω, για ν΄ ακούσεις την αφήγηση του κειμένου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...