Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Στη φυλακή των Φιλίππων / Παύλος Απόστολος Εθνών


37. Βλέποντας όμως οι κύριοί της ότι έχαναν ένα μεγάλο εισόδημα, έπιασαν τους Αποστόλους και τους οδήγησαν στους στρατηγούς με την κατηγορία ότι είναι ταραχοποιοί. Εκείνοι έδωσαν εντολή να τους ραβδίσουν και αλυσοδεμένους να τους ρίξουν στη φυλακή. Μάλιστα ο δεσμοφύλακας τους έβαλε στο πιο σκοτεινό κελί κι έκλεισε τα πόδια τους στο ειδικό ξύλο.

38. Μέσα στη φυλακή ο Παύλος και ο Σίλας προσεύχονταν κι έψαλλαν κι άκουγαν όλοι οι φυλακισμένοι. Ξάφνου, κατά τα μεσάνυχτα, έγινε μεγάλος σεισμός, που τάραξε όλον τον τόπο. Οι αλυσίδες έπεσαν από τα χέρια των φυλακισμένων και τα πόδια τους ελευθερώθηκαν από τα ξύλα. Οι πόρτες άνοιξαν διάπλατα.

39. Ο δεσμοφύλακας, που είχε στην ευθύνη του τους φυλακισμένους, όταν αντίκρισε ανοιχτές τις πόρτες της φυλακής, φοβούμενος ότι οι φυλακισμένοι θα είχαν δραπετεύσει, τράβηξε το ξίφος του για να αυτοκτονήσει. Ο Παύλος όμως του φώναξε: “Μην κάνεις κακό στον εαυτό σου. Όλοι είμαστε εδώ”. Ο δεσμοφύλακας εντυπωσιάστηκε. Κατάλαβε ότι αυτοί οι φυλακισμένοι είναι ξεχωριστοί. Έπεσε στα γόνατα μπροστά στον Παύλο και ρώτησε: “Τι πρέπει να κάνω για να σωθώ;” Κι ο Απόστολος του απάντησε: “Πίστεψε εσύ και η οικογένειά σου στον Ιησού Χριστό και θα σωθείτε”. Ο δεσμοφύλακας πήρε τους αποστόλους στο σπίτι του και περιποιήθηκε τις πληγές τους. Ο Παύλος τους κατήχησε και βάπτισε αυτόν κι όλη την οικογένειά του. Μέσα στο σπίτι του δεσμοφύλακα ήρθε η σωτηρία.



Κάνε κλικ παρακάτω, για ν΄ ακούσεις την αφήγηση του κειμένου

http://www.pemptousia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...