Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ (ΠΑ.Σ.Α.Θ) ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ.Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ.

7//11/2013

ΚΕΝΑ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Θεολόγων (ΠΑ.Σ.Α.Θ.)
εκφράζει για άλλη μια φορά την βαθειά δυσαρέσκεια του απέναντι στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τα κενά των Θεολόγων να παραμένουν ακάλυπτα στα σχολεία μέχρι και σήμερα.
 Έχουμε ενημερωθεί από έγκυρες πηγές πως κενά υπάρχουν, τα περισσότερα αφορούν τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
Ο κλάδος των Θεολόγων υπήρξε από τα πρώτα θύματα της κρίσης και του μνημονίου, καθώς πέρυσι κατά την σχολική χρονιά 2012-2013 παρά τα εκατό (100) και πλέον επιβεβαιωμένα από το ίδιο το υπουργείο κενά, προσλήφθηκαν μόλις 12 Θεολόγοι αναπληρωτές για την κάλυψη τους, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, αφού σε πολλά σχολεία της ελληνικής επικράτειας το μάθημα των Θρησκευτικών δεν διδάχτηκε καθόλου. Επίσης παρατηρήθηκαν φαινόμενα, όπως το μάθημα να μετατρέπεται από δίωρο σε μονόωρο και να διδάσκεται παράνομα από εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων ώστε να καλυφθούν τα κενά. Φέτος , παρα την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών υπάρχουν κενά Θεολόγων, κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα, η οποία πλήττεται περισσότερο από την έλλειψη εκπαιδευτικών και ζητάμε από το Υπουργείο να προβεί στην άμεση κάλυψη τους.
Διανύουμε τον τρίτο μήνα της σχολικής χρονιάς 2013-2014 και το Υπουργείο δεν έχει προσλάβει κανέναν θεολόγο αναπληρωτή.
Η μη κάλυψη των κενών μας θα δημιουργήσει προβλήματα στην σχολική διαδικασία, ειδικά στις Λυκειακές τάξεις, καθώς από φέτος εφαρμόζεται το Νέο Λύκειο (Ν.4186-2013).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ (ΠΑ.Σ.Α.Θ.)

e-mail Επικοινωνίας: theologoi01@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...