Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Η θέση της γυναίκας στην Ινδία


Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 7η ΤΕΧΝΗ)


Έθνος Χωρίς Γυναίκες




Χωριό Ματρουμπούμι. Εξαιτίας του γεγονότος ότι όσα νεογέννητα είναι κοριτσάκια, δολοφονούνται, προκειμένου οι γονείς τους να μην δώσουν προίκα όταν μεγαλώσουν, δεν έχει μείνει καμία γυναίκα στο χωριό! Οι άρρενες κάτοικοι στρέφονται σε... εναλλακτικές λύσεις: πορνογραφία, ομοφυλοφιλία, κτηνοβασία!
Όταν ο τοπικός ιερέας ανακαλύπτει στο παρακείμενο δάσος μια κοπέλα, την Κάλκι, τα πράγματα αλλάζουν.


Ο πλουσιότερος κάτοικος του χωριού προσφέρει στον πατέρα της κοπέλας ένα τεράστιο ποσό, προκειμένου να την κάνει νύφη του για τους πέντε γιους του.
Ο πατέρας της, χωρίς δεύτερη σκέψη, δέχεται. Έτσι, η Κάλκι εκτελεί «συζυγικά καθήκοντα» κάθε μέρα και με διαφορετικό γιο, ενώ τις υπόλοιπες 2 ημέρες της εβδομάδας, την... «χαίρεται» ο πατέρας!
Η Κάλκι θα ερωτευθεί τον μικρότερο και πιο ντροπαλό γιο, ο μεγαλύτερος αδελφός του, όμως, γεμάτος ζήλια, θα τον σκοτώσει! Με την βοήθεια του υπηρέτη DALIT της οικογένειας, η Κάλκι θα προσπαθήσει να το σκάσει. Θα σκοτώσουν όμως τον υπηρέτη και αυτή θα συλληφθεί, όμως και θα οδηγηθεί στον στάβλο, όπου αλυσοδένεται δίπλα στα ζώα!
Πλέον, εκτός από την οικογένεια, την βιάζουν όλοι οι άνδρες DALITS του χωριού για αντίποινα! Μέσα στην απόλυτη δυστυχία της και φτάνοντας στα όρια του θανάτου, η Κάλκι θα καταφέρει να επιβιώσει. Και όχι μόνο αυτό: θα γεννήσει κι ένα παιδί. Ένα κοριτσάκι...



Πηγή/Αναδημοσίευση: http://samakos9.blogspot.gr/2013/05/7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...