Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Γιορτή του πατέρα: Θυμήσου πόσο σ΄αγαπά

  Γιορτή του πατέρα: Θυμήσου πόσο σ΄αγαπά

Γιατί φέτος επιβάλλεται να πεις: "Μπαμπά χρόνια σου πολλά"


Από τη Δήμητρα Γκούντρα
Την Κυριακή οι μπαμπάδες έχουν την τιμητική τους. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η τρίτη Κυριακή του Ιουνίου είναι αφιερωμένη στον πατέρα! Δώσε του ένα γλυκό φιλί και πες του "Χρόνια πολλα" που θα τον εκπλήξει και θα τον γεμίσει από χαρά. Όσο σκληρός κι αν δείχνει, οι ευχές της κορούλας του θα τον κάνουν να... λιώσει από συγκίνηση.
Άλλωστε του αξίζει γιατί:
1. Σε αγαπά δίχως όρους
2. Σου έμαθε να κολυμπάς, να κάνεις ποδήλατο και σου δίδαξε τον κόσμο! Είδε τις πρώτες σου τούμπες και σου έδωσε θάρρος να συνεχίσεις μέχρι να τα καταφέρεις
3. Σου έδινετσιμπιές στο μαγουλάκι (ίσως και να το κάνει ακόμη) γιατί δεν μπορεί να αντισταθεί στην πιο γοητευτική γυναίκα που πέρασε από τη ζωή του, την κορούλα την αγαπημένη.
4. Σε έκανε και σε κάνει ακόμη να γελάς, ακόμη κι αν τα προβλήματα φαντάζουν άλυτα.
6. Ξενύχτούσε στο πλευρό σου κάθε φορά που έβλεπες εφιάλτες και ξέρεις πως θα είναι δίπλα σου πάντα σε ότι χρειαστείς. Αρκεί απλά να τον φωνάξεις.
7. Σου έμαθε τη ζαβολιά κρυφά από τη μαμά κι έγινε ο μυστικός συνεργός σου σε σκανταλιές που θυμάσαι ακόμη και γελάς.
8. Είναι αυτός που σου δίδαξε πως τα κάστρα στην άμμο χτίζονται αλλά και γκρεμίζονται, κάτι που σε ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή.

8. Είναι ο ήρωας της παιδικής σου ηλικίας. Αυτός που τα γνώριζε όλα κι ήξερε το σωστό, που σε προφύλασσε από αναποδιές και σε υπερασπιζόταν κάθε φορά που κάποιος συμμαθητής τολμούσε να σε πειράξει. Τα έβαζε μέχρι και με τους "κακούς" δασκάλους και καθηγητές που στεναχωρούσαν το μικρό του κοριτσάκι.
9. Είναι αυτός που σε υπερασπίστηκε με θέρμη μετά από καβγά με τη μαμά κι αυτός που σε "κακόμαθε" κάνοντάς σου τα χατήρια. Ποιός μπαμπάς μπορεί να αντισταθεί στην κοριτσίστικη τσαχπινιά;

10. Γιατί ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να πει όχι. Ακόμη κι αν κατά βάθος θέλει να αρνηθεί θα αφήσει περιθώρια λέγοντας "ίσως" ή "Θα δούμε" για να μη στεναχωρήσει την αγαπημένη του.
11. Κοκορεύτηκε από υπερηφάνεια για κάθε σου μικρό ή μεγάλο κατόρθωμα, γιατί η κόρη του είναι η πιο άξια απ΄όλες.
12. Δοκίμασε τα πρώτα πιάτα που έφτιαξες με τα χεράκια σου, ακόμη κι αν αντικειμενικά δεν τρώγονταν και το σημαντικότερο χωρίς να τα σχολιάσει αρνητικά.
13. Στα χρόνια της εφηβείας, τα έβαλε με κάθε υποψήφιο αγαπητικό που προσπάθησε να "εκμεταλλευτεί" το κοριτσάκι του και σε παρηγόρησε στον πρώτο χωρισμό λέγοντας πως ο άντρας αυτός δεν ήταν για εσένα.
14. Είναι αυτός που έκλαψε ( ή θα κλάψει) από συγκίνηση, περπατώντας στο πλάι σου για να σε παραδόσει στον γαμπρό την ημέρα του γάμου σου.

15. Θα θυσιάζε και την ζωή του την ίδια για να σε δει να ζεις ευτυχισμένη.
16. Σε κάνει πάντα να νιώθεις μοναδική.
17. Είναι ο μπαμπάκας σου, κι είναι ο καλύτερος του κόσμου. Κι όσο κι αν γεράσει για εσένα θα είναι ο ένας και μοναδικός!
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...