Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Τα τρία γουρουνάκια.....αλλιώς!!!

 Μία φορά κι έναν καιρό ήταν τρία πολύ άτακτα γουρουνάκια που πήγαν να ζήσουν στο δάσος. Έκαναν ένα μακρινό ταξίδι ώσπου συνάντησαν έναν πολύ ευγενικό λύκο.   Ο καημένος αυτός λύκος ζούσε σε ένα μικρό και παλιό σπίτι στο δάσος. Τα γουρουνάκια ήθελαν να κάνουν μια φάρσα στον καλό λύκο. Ο λύκος τους είπε <<θέλετε να έρθετε στο σπίτι μου?>>.
Τα γουρουνάκια χωρίς να χάσουν χρόνο απάντησαν αμέσως με μια φωνή ΝΝΑΑΙΙ.
          Ο λύκος πήγε να τους φέρει να πιούνε λίγο νερό γιατί ήταν διψασμένοι.  Τα γουρουνάκια δεν έχασαν ούτε δευτερόλεπτο και αμέσως έτρεξαν για να βρούνε διάφορα εργαλεία για να  γκρεμίσουν το σπίτι του λύκου!!
Το σπίτι του λύκου ήταν χτισμένο από άχυρα και άνετα θα μπορούσαν να το καταστρέψουν. Το πιο χοντρό γουρουνάκι ονομαζόταν Κίκο. Ο Κίκο ξεκίνησε πρώτος να γκρεμίσει το σπίτι του λύκου κλότσησε και το σπίτι καταστράφηκε αμέσως. Ο λύκος είπε δεν πειράζει έτσι κι αλλιώς  κάποτε θα γκρεμιζόταν είπε… Θα χτίσω ένα ξύλινο σπιτάκι!! Είπε ενθουσιασμένος ο λύκος. Ο λύκος πήρε πολλά ξύλα, πριόνια, σφυριά και άρχισε το χτίσιμο. Τα τρία γουρουνάκια νευρίασαν αλλά  το πιο αδύνατο που ονομαζόταν Πίκολο σκέφτηκε…………<< Τι θα κάνω >>είπε.
Πριν ανασάνει του ήρθε μια ιδέα!! Θα προσπαθήσω να καταστρέψω το σπιτάκι του λύκου!! Το βράδυ μόλις ο λύκος έπεσε για ύπνο ο Πίκολο πήγε και με ένα φύσημα του διέλυσε το ξύλινο σπίτι του. Ο λύκος ξύπνησε αμέσως αλλά ήταν νυσταγμένος δεν κατάλαβε τίποτα και πήγε για ύπνο αμέσως .
Το άλλο πρωί όταν ο λύκος ξύπνησε και είδε το σπίτι του κατεστραμμένο. Επιτόπου  πήρε τούβλα και αμέσως έχτισε ένα σύγχρονο τεράστιο τούβλινο σπίτι. Τα γουρουνάκια προσπάθησαν να το γκρεμίσουν αλλά ήταν μάταιο. Ο ψηλός της παρέας που ονομαζόταν Μπούμπης σκέφτηκε να πάνε  απ’ την καμινάδα του σπιτιού!! Ο Πίκολο και ο Κίκο συμφώνησαν να το κάνουν. Όμως κανείς δεν ήξερε ότι ο λύκος έβραζε καυτό νερό!! Τα γουρουνάκια αμέσως έπεσαν στο καζάνι με το καυτό νερό. Από τότε τα γουρουνάκια πήραν ένα καλό μάθημα .
Τώρα ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα!!!

Τζο Γιαννούση, Zizou Asproudy μαθήτριες Δ1

Πηγή: http://blogs.sch.gr/2dimkamat/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...