Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Η λήθη του Υπουργείου Παιδείας και η ξαφνική....μνήμη των κενών

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Θ.ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Η λήθη του Υπουργείου Παιδείας και η ξαφνική μνήμη των κενών!!!

Με αφορμή την απάντηση (Αρ. Πρωτ. 158467) του Υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου σε σχετική ερώτηση έξι βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (αρ.4321/23-11-2012) η Συντονιστική Ομάδα Αδιόριστων Θεολόγων θέλει να εκφράσει για ακόμη μία φορά την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση της προς το Υπουργείο Παιδείας αφού έπρεπε να φτάσουν τα Χριστούγεννα για να παραδεχτεί επιτέλους πως τα κενά μας είναι 123 (μετά τον διορισμό των 10 Θεολόγων στις 12/11/12) κάτι το οποίο εμείς γνωρίζουμε από την έναρξη της σχολικής χρονιάς!!!

Θα θέλαμε να θυμίσουμε στον κ. Υφυπουργό την απάντηση του στις 6/11/2012 (Αρ. Πρωτ. 138386/ΙΗ) σε ερώτηση (με αριθμό 2993/16-10-2012) της κ. Τζάκρη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα κενά μας. Σύμφωνα με την τότε απάντηση του κ.Υφυπουργού τα κενά μας ανέρχονταν στα 49(!), ενώ στην τελευταία απάντησή του αναφέρει πως κατά την τελευταία επικαιροποίηση των λειτουργικών κενών στις 2/11/2012 καταχωρίστηκαν από τις Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης και εγκρίθηκαν από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπ/σης 133 κενά Θεολόγων!!!

Άρα η απάντηση του κ. Υφυπουργού προς την κ. Τζάκρη μόνο ως ανυπόστατη και αναληθής μπορεί να χαρακτηρισθεί εφόσον γνώριζε τα πραγματικά κενά μας τα οποία ανέρχονταν στα 133!!
Επιλεκτική η μνήμη του Υπουργείου Παιδείας αφού έχει ξεχάσει παντελώς τους συναδέλφους μας, οι οποίοι είναι επιτυχόντες και διοριστέοι με το διαγωνισμό του 2008!! Διαπιστώνουμε πως ο κ. Υφυπουργός στην απάντησή του (Αρ.Πρωτ.158467) αναφέρει διορισμούς διαφόρων ειδικοτήτων, μάλιστα σημειώνει πως εκκρεμεί ο συμπληρωματικός διορισμός 3 εκπαιδευτικών, καμία όμως αναφορά στους Θεολόγους που περιμένουν τόσα χρόνια τον διορισμό τους.

Να αναφέρουμε επίσης πως δεν ήταν λίγες οι φορές που μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε με το Υπουργείο οι υπεύθυνοι στα αρμόδια τμήματα διορισμών υποστήριζαν ή πως δεν υπάρχουν κενά Θεολόγων ή ότι είναι ελάχιστα. Η Συντονιστική Ομάδα Αδιόριστων Θεολόγων ζητάει να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός εις βάρος του κλάδου μας και διαμαρτύρεται εντονότατα για την κατάφωρη αδικία που υφίσταται ο κλάδος των Θεολόγων. Θέλουμε να τονίσουμε πως η όλη στάση του Υπουργείου Παιδείας απέναντι μας μόνο ως υποτίμηση της νοημοσύνης μας μπορεί να χαρακτηρισθεί. Εδώ και μήνες εισπράττουμε μια τεράστια κοροϊδία αναφορικά με την κάλυψη των κενών μας!!

Το Υπουργείο Παιδείας έχοντας εξαντλήσει όλες του τις δικαιολογίες για τον αριθμό των κενών μας έφτασε επιτέλους η στιγμή να παραδεχτεί ,έχοντας φτάσει τα Χριστούγεννα πια, τον πραγματικό αριθμό των κενών μας. Παρόλα αυτά λύση στο πρόβλημα δεν έχει δοθεί ακόμη, αφού τα κενά συνεχίζουν να παραμένουν ακάλυπτα. Απαιτούμε από το Υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών μας.

Τα μέλη της Συντονιστικής Ομάδας των Αδιόριστων Θεολόγων :
Ευτυχία Μπούζμπα, Πηνελόπη Κασιδόκωστα, Αικατερίνη Τσιλιλή, Βασιλική Μπίζου, Δέσποινα Ράπτη, Νικόλαος Κάσδαγλης,

Email: theologoi01@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...