Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ο Σατανάς έχει προφίλ στο Facebook


Του ΝΙΚΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η νέα υπόθεση σατανισμού στη Γλυφάδα ανοίγει ξανά το φάκελο του σατανισμού στην Ελλάδα, λίγα χρόνια αφότου η «Υπόθεση Κατσούλα» αναστάτωσε την κοινή γνώμη.
Απ' ό,τι φαίνεται τόσο ο Σατανάς όσο και ο Αντι-σατανάς χρησιμοποιούν πλέον με άνεση το social media. Η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε το σατανιστή δολοφόνο μέσω Facebook.

Ο δολοφόνος μέσω Youtube ζητούσε να «μάθει» πώς θα γίνει σατανιστής κι έγραψε το μήνυμά του κάτω από ένα τραγούδι των Rotting Christ που είχε τον τίτλο «Κατά τον Δαίμονα Εαυτού». Εκείνο που σόκαρε αρκετούς ήταν η κυνική ομολογία του για τη δολοφονία της 41χρονης και το γεγονός ότι ήταν έτοιμος να πραγματοποιήσει ακόμη μια θυσία στον Εωσφόρο και το Σάββατο 21 Ιουνίου - ημέρα του θερινού ηλιοστάσιου.

Ο τρόπος δολοφονίας θυμίζει τους «Σατανιστές της Παλλήνης» που είχαν σκοτώσει ένα από τα θύματά τους στους πρόποδες του Υμηττού, λιώνοντας το κεφάλι της με μία πέτρα. Ο δράστης χάραξε το χέρι του με ένα σπασμένο μπουκάλι, και με το δικό του αίμα σχεδίασε τον αριθμό 666 και έναν ανάποδο σταυρό στο παγκάκι.
Η επίκληση του Σατανά για τους φόνους αλλά και το γεγονός ότι οι δράστες προέρχονται από θρησκόληπτα περιβάλλοντα συνδέει τις δύο υποθέσεις. Ο σατανιστικός κύκλος της Παλλήνης αφορούσε δεκαπεντάχρονα που μυούσε στο σατανισμό ο 21χρονος Ακης Κατσούλας με το βοηθό του, έναν δεκαεννιάχρονο. Είχε αγοράσει, είπε, στα δεκαπέντε τη Σολωμονική και αναζητούσε στη μαύρη μαγεία την κρυμμένη αλήθεια.

«Εκείνη την περίοδο με βρήκαν οι σατανιστές. Χάζευα μερικούς δίσκους με σατανικά μηνύματα σε ένα δισκάδικο, όταν ένας χαμογελαστός νεαρός με ρώτησε: «Θέλεις να κάνουμε πράξη αυτούς τους ωραίους στίχους; Κλείσαμε ραντεβού σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη. Ηταν διαμορφωμένο σε "μαύρο ναό". Ανάποδοι σταυροί, μια πεντάλφα, ένας βωμός. Από τότε η ζωή μου άλλαξε. Γέμισα το δωμάτιό μου σατανιστικά σύμβολα και δεν μπορούσα να αντικρίσω εικόνα ή εκκλησία».
Λαβέι. Ο ιδρυτής της «Εκκλησίας του Σατανά»
Η σατανική βίβλος της Εκκλησίας του Σατανά έγινε τότε γνωστή, όταν ένα ολόκληρο ρεύμα σατανισμού με παιχνίδια, κλήσεις πνευμάτων και αντίστοιχη μόδα αφορούσε ένα μεγάλο ρεύμα της νεολαίας. Satans loves you. Οι δύο παιδικοί φίλοι άρχισαν να κάνουν τελετές μαύρης μαγείας στην Παλλήνη και στο Κορωπί προσπαθώντας παράλληλα να μυήσουν και άλλους συνομήλικούς τους. Το 1992 οδήγησαν τη 14χρονη Θεοδώρα Συροπούλου στη θέση Σέσι στο Κορωπί, όπου τη θυσίασαν. Το δεύτερο θύμα τους ήταν η 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα -Μεγάλη Τετάρτη, 14 Απριλίου 1993-, μητέρα δύο παιδιών και καμαριέρα ξενοδοχείου, που επέστρεφε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.
Η 18χρονη Μαργέτη καταδικάστηκε σε συνολική ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 17 ετών και 4 μηνών και αποφυλακίστηκε το 2001. Στη φυλακή βρίσκεται σήμερα μόνο ο Ασημάκης Κατσούλας, που έκανε αίτηση αποφυλάκισης -μια δύσκολη υπόθεση, αφού τον Μάρτιο του 2005 σε μια άδειά του από τις φυλακές ο αρχισατανιστής Κατσούλας είχε εμφανιστεί σε 23χρονη ως αστυνομικός και είχε προσπαθήσει να την αποπλανήσει.
Φυσικά τα βλέμματα θα πέσουν πάνω στο συγκρότημα κάτω από τραγούδι του οποίου έγραψε ο νεαρός σατανιστής το μήνυμά του. Οι Rotting Christ ωστόσο, αν και πιστεύουν πως «ο χριστιανισμός είναι ό,τι χειρότερο έχει συμβεί στην ανθρωπότητα», δεν είναι σατανιστές. Η φράση «Κατά δαίμονα εαυτού» που αναφέρεται στο δίσκο τους δεν είναι άλλη από αυτή που έχει χαραχθεί πάνω στον τάφο του Τζιμ Μόρισον των θρυλικών Doors. Αλλά μάλλον ένα κυνήγι μαγισσών κάτω από κλίμα ενός πανικού μπορεί να έχει αρχίσει. Η Ορθόδοξη Εκκλησία ωστόσο φαίνεται πως ακούει πολύ... χέβι μέταλ και έχει στοχοποιήσει ως δημιουργήματα του Σατανά το heavy metal -μαζί με τους Led Zeppelin και τους Rolling Stones-, τα περιοδικά και τα δισκάδικα που αναφέρονται στους δίσκους τους.
Οι στίχοι τραγουδιών, οι Μάγιας και ο Ρασπούτιν, ο οντισμός και η σκανδιναβική μυθολογία εμπλέκονται με δράκους και νεράιδες, μαγικούς ρούνους και παγανισμό, ακόμα και... εβραϊκή σκοτεινή μαγεία, τη μουσική gothic, τη γιόγκα(!) και το ζεν. Χωρίς διάθεση σκανδαλοθηρική ανοίγουμε το «Φάκελο Σατανισμός» αναζητώντας χωρίς προκαταλήψεις και φανατισμό τα ίχνη του Σατανά σε μια υπόθεση που μπορεί να είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό χωρίς ηθικούς αυτουργούς. Εκτός αν δεν είναι έτσι. Κι ο ένοχος βρίσκεται πέρα από διαταραγμένα μυαλά, που ψάχνουν μια ιδεολογία για να δικαιολογήσουν ένα και παρ' ολίγον περισσότερους φόνους.
Welcome to the official website of the Church of Satan
Η ίδρυση της «Εκκλησίας του Σατανά» συνοδεύτηκε από ένα πραγματικό σατανιστικό γάμο, το 1967. Ο δημοσιογράφος Τζον Ράγμοντ παντρεύτηκε την Τζούντιθ Κέις
Η «Εκκλησία του Σατανά» ιδρύθηκε το 1966 από τον Anton Szandor LaVey, εβραϊκής ή τσιγγάνικης καταγωγής. Αρχικά εργαζόταν σε τσίρκο και η φημολογία θέλει να ήταν εραστής της Μέριλιν Μονρόε όταν εκείνη εργαζόταν ως ντιζέζ στο Θέατρο των Μάγια.
Οταν αργότερα φωτογράφιζε πτώματα ως συνεργάτης της Αστυνομίας, ανακάλυψε πως ο Χριστός, όπως είπε, ήταν πολύ κακός κι απάνθρωπος.
Ο -γεννημένος στο Σικάγο το 1930- Χάουαρντ Λεβί μεγάλωσε με παραμύθια για τον Φρανκενστάιν και τον Κόμη Δράκουλα. Θα σταματήσει να εργάζεται στο τσίρκο -ως θηριοδαμαστής- και βρέθηκε ως φωτογράφος στην Αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο να κάνει μαθήματα Εγκληματολογίας. Τη δεκαετία '60 συνδέθηκε με την ομάδα «Λίγκα Σεξουαλικής Ελευθερίας» στο κίνημα των χίπις στην Καλιφόρνια. Είχε ήδη ιδρύσει το «Μαγικό Κύκλο» -μια ομάδα διαλέξεων- και εισήγαγε τον παγανισμό και το σατανισμό στο Χόλιγουντ.
Την ημέρα που ο «Μαγικός Κύκλος» είχε συζήτηση με θέμα τον κανιβαλισμό, με τη βοήθεια ενός γιατρού, μέλους του κύκλου, ο Λαβέι σέρβιρε στο συμπόσιο σούπα με ένα γυναικείο πόδι. Κανένας δεν ήξερε τι κρέας είναι, μα όλοι το βρήκαν θαυμάσιο. Μερικοί πίστεψαν ότι ήταν μοσχαρίσιο κρέας. Με πολλούς μουσικούς -όπως ο Μέριλιν Μάνσον- στους φίλους του Λαβέι, ένα μακάβριο παιχνίδι έχει αρχίσει.
Η ίδρυση της «Εκκλησίας του Σατανά» συνοδεύτηκε από ένα πραγματικό σατανιστικό γάμο, το 1967. Ο δημοσιογράφος Τζον Ράγμοντ παντρεύτηκε με αυτό το τελετουργικό την κόρη της καλής κοινωνίας της Καλιφόρνιας Τζούντιθ Κέις και ο Λαβέι με μια άλλη τελετή βάπτισε την τρίχρονη κόρη του. Την ίδια χρονιά και ένας αξιωματικός του αμερικάνικου ναυτικού παντρεύτηκε με τον ίδιο τρόπο, συνοδεία μάλιστα μπάντας. Η νέα θρησκεία έκτοτε είναι αναγνωρισμένη στις ΗΠΑ.
Ο «Μαύρος Πάπας» απέκτησε οπαδούς όταν εξέδωσε τα βιβλία: «The Satanic Bible» (1969), το «Βιβλίο των Μαγισσών» (1971) με μια παιγνιώδη και σατανική διάθεση -ίσως και χιούμορ και μια θρησκευτική πρόταση για σεξουαλική μαγεία. Το 1972 θα εκδώσει το «Τυπικό τού Σατανά» για να περιγράψει σατανιστικές τελετουργίες.
Την εποχή του Υδροχόου ο Εωσφόρος είναι πια ένας επαναστάτης-άγγελος. Ο Εωσφόρος είναι ο Θεός τού Φωτός και όχι ο Θεός τού Σκότους, όπως θέλουν οι χριστιανοί. Το 1973 υπολογίζεται ότι υπήρχαν 18 «Κοινότητες της Κόλασης» σε αμερικανικές πόλεις, τον Καναδά και την Ευρώπη. Σήμερα, χάρη στο Ιντερνετ μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει με την Πολιτεία του Σατανά.
«Για να γίνεις σατανιστής δεν χρειάζεται να πουλήσεις την ψυχή του στον Διάβολο ή να κάνεις συμφωνία με τον Σατανά. Αυτή η απειλή είχε μεταφερθεί από τη Χριστιανοσύνη για να τρομοκρατήσει τους ανθρώπους και να μην ξεφύγουν από το μαντρί», υποστηρίζει ο αρχιερέας του Σατανά στη «Σατανική Βίβλο». «Οι περισσότεροι σατανιστές δεν δέχονται τον Σατανά ως ένα ανθρωπόμορφο πλάσμα με οπλές τράγου, με ακιδωτή ουρά και κέρατα. Κάθε άνθρωπος είναι ένας θεός, αν αναγνωρίσει τον εαυτό του σαν μοναδικό».
Ο σατανισμός τού Λαβέι είναι η «θρησκεία της δύναμης» που εμπνέεται από τον Νίτσε αλλά και τον... Μαρκ Τουέιν και τον Βίλχελμ Ράιχ. Ο Χριστός κατεβαίνει από το σταυρό και δεν συγχωρεί τους εχθρούς του. «Μάτι για μάτι, δόντι για δόντι, σε τετραπλάσια, 100πλάσια ισχύ!» -«Τρεις φορές καταραμένοι οι αδύνατοι, η ανασφάλεια τους κάνει ποταπούς, αυτοί θα υπηρετούν και θα υποφέρουν!»- «Μακάριοι οι δυνατοί, γιατί αυτοί θα κατέχουν τη γη. Καταραμένοι οι αδύνατοι, γιατί αυτοί θα κληρονομήσουν το ζυγό!» - Ο Satan ήταν ο καλύτερος φίλος της Εκκλησίας που είχε ποτέ, όπως Αυτός έχει κρατήσει στην επιχείρηση όλα αυτά τα χρόνια.
Το 1975 ιδρύθηκε η «Εωσφορική Διεθνής», που απλώθηκε στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία και τη Γερμανία, αλλά δογματικές διαφορές οδήγησαν την κίνηση σε διάσπαση με τη δημιουργία του «Ναού του Seth». Ο Λαβέι πέθανε στις 29 Οκτωβρίου 1997 στο Σαν Φρανσίσκο από πνευμονικό οίδημα. Μετά το θάνατό του οι κόρες του και κυρίως η Ζίνα θα αναλάβουν την επιχείρηση. Η Ζίνα ήταν πρωθιέρεια, ώσπου παραιτήθηκε στη δεκαετία '90.

Η «Εκκλησία του Σατανά» ασχολείται ιδιαίτερα με την παραγωγή ταινιών, μουσικής και περιοδικών αλλά και αξεσουάρ για το σατανισμό, προφανώς με μεγάλο τζίρο. Μόνο η «Σατανική Βίβλος» πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε μια εποχή που εκατοντάδες χιλιάδες έφηβοι σε όλο τον κόσμο, όπως οι γονείς τους είχαν μια πλούσια μαρξιστική βιβλιοθήκη, είναι συλλέκτες δερματόδετων βιβλίων για τη λευκή ή μαύρη μαγεία, τον αποκρυφισμό και την «αλήθεια». Από το 1997 υψηλή ιέρεια ήταν η Blanche Barton, που το 2001 παραχώρησε τη θέση της στους Peter Gilmore και Peggy Nadramia, εκδότες του «The Black Flame» -το επίσημο περιοδικό της «Εκκλησίας». Τα άτομα που επιδιώκουν ένταξη πρέπει να είναι ενήλικοι. Η ένταξη κοστίζει διακόσια δολάρια. Σε μια συνέντευξη ο αρχιερέας Peter Gilmore δήλωσε ότι «δεν υπάρχει Θεός, δεν υπάρχει Διάβολος». Η «Εκκλησία» σήμερα λειτουργεί με αλληλογραφία και έχει 50.000-100.000 οπαδούς. Ηταν το αντικείμενο πολλών βιβλίων, περιοδικών και ντοκιμαντέρ όπως το Satanis (1970). Το FBI με μία επίσημη έκθεση δεν θα δεχθεί τις θεωρίες συνωμοσίας την περίοδο του «σατανιστικού πανικού». Αλλωστε δεν υπήρχε κανένα έγκλημα. Τον Δεκέμβριο του 2007, όταν ένας έφηβος είχε στείλει ένα e-mail στον αρχιερέα Gilmore, δηλώνοντας ότι ήθελε να «σκοτώσουν στο όνομα του Σατανά», εκείνος ειδοποίησε το FBI που συνέλαβε τον έφηβο.

Ενα τραγικό αστείο

Η τελετουργία του Σατανά
Οχρυσός κανόνας του Λαβέι είναι «Κάνε στους άλλους ό,τι κάνουν σε σένα». Η σεξουαλική ελευθερία ενθαρρύνεται. Οι πιστοί πρέπει να είναι ελεύθεροι να εξερευνήσουν τις δικές τους σεξουαλικότητες χωρίς να βλάπτουν τους άλλους. Η μόνη φορά που ένας LaVeyan Satanist θα εκτελέσει μια ανθρώπινη θυσία είναι για να «απελευθερώσει την οργή του μάγου» ή να σκοτώσει κάποιον που άξιζε να πεθάνει. Ενας satanist ποτέ δεν θα θυσιάσει ένα μωρό ή ένα ζώο, καθώς είναι καθαρά σαρκικά όντα και θεωρούνται ιερά.
Το μαύρο σπίτι, το σπίτι του Αντόν Λαβέι και η έδρα της «Εκκλησίας του Σατανά» 1966-1997Σύμφωνα με τις «Εννέα Εντολές» της Church Of Satan, ο Σατανάς ενσαρκώνει την απόλαυση αντί της εγκράτειας, την πραγματική ζωή αντί των πνευματικών φαντασιώσεων. Την καθαρή σοφία αντί της υποκριτικής και αγίας αυτοεξαπάτησης. Την εκδίκηση αντί του «πρόσφερε και το άλλο μάγουλο». Την αμαρτία -ως σωματική και πνευματική ικανοποίηση. «Ο Σατανάς είναι πάντοτε ο καλύτερος φίλος της Εκκλησίας. Αφού την κράτησε στη δουλειά της όλα αυτά τα χρόνια».
Για μια «σωστή» τελετή» χρειάζεται ένας βωμός, καθώς «ο σατανισμός είναι μια θρησκεία κυρίως της σάρκας κι όχι του πνεύματος. Μπορεί να είναι μια γυμνή γυναίκα που χρησιμοποιείται ως βωμός στις σατανικές τελετές και αντιπροσωπεύει τη μητέρα φύση».
Ο Πίτερ Γκίλμορ, αρχιερέας σήμερα της «Εκκλησίας του Σατανά»
Ανάμεσα στα σύμβολα είναι το Baphomet των Ναϊτών Ιπποτών, η πεντάλφα αντεστραμμένη, και εβραϊκές φιγούρες της Καμπάλα που σχηματίζουν τη λέξη «Leviathan» στα πέντε σημεία της. Τα κεριά -μαύρα και άσπρα- αντιπροσωπεύουν το φως του Lucifer και τις φλόγες της Αβύσσου. Ποτέ δεν χρησιμοποιείται πάνω από ένα άσπρο κερί, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όσα μαύρα κεριά απαιτούνται!
Ο ιερέας χτυπάει την καμπάνα εννέα φορές στην αρχή της τελετής, για να εξαγνιστεί ο αέρας και άλλη μία στο τέλος της τελετής. Το Αγιο Ποτήρι θα ήταν καλό να ήταν από ασήμι, αλλά μπορεί να είναι ένα φτιαγμένο από οποιοδήποτε μέταλλο, γυαλί ή από πηλό -εκτός από... χρυσάφι που έχει συνδεθεί με τις... λευκόφωτες θρησκείες. Η «σατανική κοινωνία» είναι η βλάσφημη απεικόνιση της θείας ευχαριστίας με τη χρήση αλκοόλ. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται μόνο κρασί -αλλά οποιοδήποτε ποτό που πίνεται μετά την επίκληση στον Σατανά (The Satanic Bible, σ. 138). Φυσικά χρειάζεται ένα ξίφος -της Δύναμης- ως προέκταση του χεριού με το οποίο ο «ιερέας» σπρώχνει τον πάπυρο με ένα μήνυμα που διαβάζεται δυνατά! Για τις ιδιωτικές τελετές, εάν δεν μπορεί να βρεθεί ξίφος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα μακρύ μαχαίρι ή ράβδος ή παρόμοιο σκεύος! Δύο ακόμα σύμβολα είναι ένας φαλλός και ένα γκογκ που κρούεται ενώ ο ιερέας απαγγέλλει «Hail Satan!». Κάθε τελετή αρχίζει με την επίκληση «In Nomine dei Nosti Satanas».
Ακολουθεί δέηση στην οποία αναφέρονται τα 77 ονόματα του Σατανά, όπως Ασταρώθ ή Βεελζεβούλ, Κάλι, Σίβα, Πλούτων, Μολώχ. Στην «ακολουθία για το βάπτισμα των νηπίων» αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στο όνομα του Σατανά, Εωσφόρου, Βελίαλ, Λεβιάθαν και όλων των επωνύμων και ανωνύμων δαιμόνων που πορεύονται στο σατανικό σκότος, ακούετέ μας... χαιρετήστε μια νέα και άξια αδελφή/αδελφό (όνομα του παιδιού)... Χαίρε μάγισσα/μάγε, φυσικότατε και αληθινέ μάγε».
Σύμφωνα με το τελετουργικό, οι άνδρες ντύνονται στα μαύρα και φορούν μάσκες. Οι γυναίκες φορούν ενδύματα, ώστε να είναι σεξουαλικά προκλητικές. Σκοπός της «μαύρης λειτουργίας» είναι η απελευθέρωση των χριστιανών από την προηγούμενη πίστη τους με μια παρωδία της χριστιανικής λειτουργίας. Ενας... αρουραίος, που συμμετέχει στην τελετουργία μέσα σ' ένα κλουβί, ελευθερώνεται και οι πιστοί τον ακολουθούν μεταβαλλόμενοι σε ζώα, βαδίζοντας με τα τέσσερα, επαναλαμβάνοντας την κραυγή «Ο άνθρωπος είναι Θεός, αλλά και γι' αυτό είμαστε κι εμείς Θεοί». Ο Λαβέι δέχεται τον Σατανά ως σύμβολο και όχι ως πραγματική οντότητα. Η σατανική δύναμη βρίσκεται «μέσα» στο σατανιστή και όχι έξω απ' αυτόν. Αυτή η δύναμη ελευθερώνεται κατά το σεξουαλικό οργασμό ή ακόμη με τον «τυφλό θυμό» ή το «θανάσιμο τρόμο». Για τον «μεσσία» της Church of Satan η ζωή είναι ένα μεγάλο «πάρτι» και πρέπει να το απολαύσει κανείς ολόκληρο.
Ο ναζιστικός σατανισμός των Ακουίνο και Μάιατ
Το άγαλμα αυτό πρόκειται να στηθεί στη Νέα Υόρκη από την «Εκκλησία του Σατανά». Εχει ύψος 2,13 και θα περιλαμβάνει τη μορφή του Νεφελίμ Βάαλ που κάθεται σταυροπόδι πάνω σε μια πέτρινη πλάκα, που θα πλαισιώνεται από δύο χαμογελαστά παιδιά. Το μνημείο θα περιλαμβάνει επίσης αποσπάσματα από ποιήματα του Λόρδου Βύρωνα και του Ουίλιαμ Μπλέικ. «Το Μνημείο μας γιορτάζει έναν ακλόνητο σεβασμό των συνταγματικών αξιών της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελεύθερης έκφρασης» όπως θα πει εκπρόσωπος της «Εκκλησίας του Σατανα.
Οταν ο Σατανάς συνάντησε τον Χίτλερ!
Ο Ναός του Set ιδρύθηκε το 1975 από τον Michael Α. Aquino ως διάσπαση της «Εκκλησίας του Σατανά». Η θεότητα της Setianism είναι η αρχαία αιγυπτιακή θεά. Ο Μάικλ Ακουίνο δέχθηκε άμεση αποκάλυψη από τον Σατανά, που δημοσιεύθηκε με τον τίτλο «Το Βιβλίο της Νυχτερινής Ελευσης» στην οποία ο ίδιος ο Εωσφόρος του αποκάλυψε ότι ο 20ός αιώνας είναι η αρχή της κυριαρχίας του Σατανά και ότι ο αρχηγός των SS Χίμλερ ήταν σατανιστής. Το 1981 επισκέφτηκε το κάστρο του Βέβελσμπουργκ, τον πύργο των ναζί και έκανε εκεί μια σατανιστική τελετουργία, όπως υποστηρίζει στο βιβλίο του «Η τελετουργία του Βέβελσμπουργκ». Το 1982 έλαβε την ανώτερη μύηση. Την ίδια εποχή στη Νέα Ζηλανδία εμφανίζονται το «Μαύρο Τάγμα» και το «Τάγμα του Ευώνυμου Βίου».
Την εποχή αυτή ο David Myatt με μια σατανιστική ομάδα γυναικών αναβιώνει με το «Ναό του Ηλιου» τη λατρεία μιας σκοτεινής θεάς που ζούσε στην Αλβιώνα το 4000 π.Χ. με τελετουργίες για την πλημμυρίδα και την άμπωτη της κοσμικής ενέργειας. Το Τάγμα των Εννέα Γωνιών θα επιχειρήσει να ενώσει το σατανισμό με τον άριο χιτλερισμό. Οι ανθρωποθυσίες είναι για το Τάγμα μια μορφή μύησης και προτιμώνται χριστιανοί και δημοσιογράφοι!
Ο Μάιατ είχε μεγαλώσει στην Ανατολική Αφρική και τη Σιγκαπούρη, όπου έμαθε χορούς επίκλησης πνευμάτων και πολεμικές τέχνες. Το 1969, πηγαίνοντας σε ένα μαγικό ναό, βρέθηκε σε μια οδομαχία με σκιν-χέντς και σκέφτηκε πως είναι ιδανικοί πολεμιστές για να καταστρέψουν ό,τι παρακμάζει και νοσεί. Το επόμενο καλοκαίρι βρίσκεται σε μια σύναξη μάγων στο Φένλαντ και έρχεται σε επαφή με τη Χρυσή Αυγή του Λονδίνου, που συνεχίζει την παράδοση της μαγείας του Κρόουλι. (Το Τάγμα υπάρχει ακόμα σήμερα και κάνει φανερά μαθήματα μαγείας, ως ένα «μαγικό σχολείο»)
Ο γκουρού της ναζιστικής επανάστασης μένει σε ένα τροχόσπιτο, γράφει ποιήματα και παίρνει μέρος σε αποστολές ως εκτελεστής δολοφόνος. Ο ναζιστικός σατανισμός έχει σαν πρότυπα τον ιδρυτή της «Εκκλησίας του Σατανά» Λαβέι αλλά και τον Χίτλερ. Το 1983 επιχείρησε να ιδρύσει μια αγροτική κοινότητα, μια ουτοπική ναζιστική πολιτεία.
Το 1996 ίδρυσε τη ναζιστική σέκτα με την επωνυμία «Reichsfolk» - «Ο Λαός του Ράιχ». Το 1998 προσχωρεί στο Ισλάμ και υποστηρίζει την Αλ Κάιντα και επιθέσεις σε εβραίους. Ενα φυλλάδιό του για την «Αρία Επανάσταση» με πρακτικές οδηγίες για τρομοκρατία φαίνεται ότι ενέπνευσε τον David Copeland που έβαζε βόμβες σε περιοχές όπου σύχναζαν μαύροι, Ασιάτες ή ομοφυλόφιλοι. Από τις εκρήξεις σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν 129.
Το 2010 ο Μάιατ Αμπντούλ αποποιήθηκε τον ισλαμισμό και το εξτρεμιστικό του παρελθόν, δανείστηκε μια φράση από τον Αγαμέμνονα του Αισχύλου και έγραψε ένα βιβλίο με τον ελληνικό τίτλο «Ο τρόπος να πάθεις και να μάθεις». Είχε ήδη συλληφθεί ως ύποπτος για φόνους μεταναστών, εγχρώμων αλλά και μελών της ίδιας της οργάνωσης. Μετά το 1976 ώς το 1990 έγραψε πολλά βιβλία, όπως τα «Μαύρα Βιβλία του Σατανά», μετέφρασε Σαπφώ, Ομηρο, Σοφοκλή και Αισχύλο.
Φόνοι και εμπρησμοί στη Νορβηγία
«Για κάθε νεκροταφείο, δέκα καμένες εκκλησίες»
Το satan metal
Ο χριστιανισμός είναι «μια πνευματική πανούκλα, ένα HIV/AIDS του πνεύματος»
Πολλά μέταλ γκρουπ αρέσκονται να δηλώνουν πως ασχολούνται με Νεκρομαντεία Αστρολογίας, Ταρώ, Αλχημεία και Σεξουαλική Μαγεία και βαμπιρισμό. Τη δεκαετία '80 το πρώτο κύμα της black metal με το ομώνυμο άλμπουμ των Βρετανών Venom μας καλωσορίζει στη νέα εποχή με τους στίχους και τον τίτλο: «Welkome to Hell». Καλώς ήλθατε στην Κόλαση! Ενα τραγούδι ανακαλύπτει μέσα από τους στίχους του τη μάγισσα Marrigie Ariens που γεννήθηκε -«για να καεί»- το 1521. Την κάψανε το 1591 στο Schoonhoven στη Νότια Ολλανδία. Είχε -λένε οι στίχοι- σκούρα κλειστά βλέφαρα κι ένα χαμόγελο στη φωτιά. Δεν είχε φόβο ή τρόμο. Γεννήθηκε για να καεί και κοίταζε τον ουρανό. Το πνεύμα της θα ζει για πάντα.
Το δεύτερο κύμα της black- death-pagan- satan metal σκηνής θα θορυβήσει τη Σκανδιναβία με πενήντα εμπρησμούς χριστιανικών εκκλησιών. Οι έφηβοι μουσικοί της satan metal σκηνής τής Νορβηγίας μελετούν τη «Βίβλο του Σατανά» και παίρνουν ονόματα όπως «Πρίγκιπας του θανάτου», Destructor, Necrobutcer, Dead. Ο τελευταίος στις συναυλίες φορούσε μακιγιάζ πτώματος και συνήθιζε να χαρακώνεται με μαχαίρια και σπασμένα γυαλιά. Πολλές φορές τα μέλη του γκρουπ των Mayhem τοποθετούσαν στη σκηνή που έπαιζαν κομμένα κεφάλια από γουρούνια και πρόβατα. Καθώς ετοίμαζαν στο Οσλο το νέο τους δίσκο με τίτλο «De Mysteries Dom Sathanas» ο Dead αυτοκτονεί με μια καραμπίνα και ο συνεργάτης του Euronymus φωτογραφίζει το πτώμα για να το κάνει εξώφυλλο δίσκου και μαγειρεύει κομμάτια από τον εγκέφαλο του Dead ή μοιράζει σε φίλους του κολιέ με κόκαλα από το κρανίο του ως φυλαχτά.
Το γκρουπ σκόπευε με την κυκλοφορία του επόμενου άλμπουμ να ανατινάξει την εκκλησία που είχαν στο εξώφυλλό τους, αλλά στις 10 Αυγούστου του 1993 ο Ευρώνυμος-Aarseth δολοφονείται από τον Vikernes, έξω από το σπίτι του νεκρού στο Οσλο, με είκοσι τρεις μαχαιριές. Ο Vikerness υποστήριξε ότι του επιτέθηκε με σκοπό να τον σκοτώσει, αλλά καταδικάστηκε σε είκοσι ένα χρόνια για το φόνο και για τον εμπρησμό τεσσάρων εκκλησιών.
«Ηταν 6 Ιουνίου (έξι έκτου=66) κι ο καθένας το συνδέει με τον Σατανισμό. Αλλά παραβλέπει το ότι στις 6 Ιουνίου 793 στο Λίντεσφαρν στη Βρετανία οι Χριστιανοί ήταν που βεβήλωσαν πρώτοι τους τάφους μας. Είναι μια εκδίκηση. Για κάθε κατεστραμμένο νεκροταφείο, δέκα εκκλησίες θα γίνονται στάχτη. Για κάθε ειδωλολάτρη, δέκα ιερείς ή μασόνοι. Για εκδίκηση». Τον Απρίλιο του 1997 η νορβηγική αστυνομία συλλαμβάνει πέντε νεοναζί-μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Einsatzgruppe», με όπλα, εκρηκτικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη από χάλυβα και κουκούλες, που σχεδίαζε την απόδραση του Βίκερνες και επιθέσεις σε πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας. Μια ακόμα περίεργη ιστορία εμφανίστηκε πάλι στη Νορβηγία το καλοκαίρι του '92, όταν ένα από τα μέλη της μπάντας Faust & Emperor μαχαίρωσε σε ένα δάσος στην πόλη Λιλεχάμερ έναν ομοφυλόφιλο άνδρα. Ο επόμενος φόνος θα γίνει στη Γερμανία, όπου τρεις έφηβοι μουσικοί σατανιστές δολοφονούν ένα συμμαθητή τους. Ο ένας είναι ο γιος του Γερμανού βουλευτή Hendrik Mobus που θα ιδρύσει το γερμανικό Pagan Front και κυκλοφορεί ένα δίσκο με ένα κείμενο που υπογράφει «Ιππότης του Ηλιου». Το εξώφυλλο δίσκου παρουσιάζει τον τάφο του δολοφονημένου Sandro Beyer.
Ο Βίκερνες σήμερα ζει σε μια φάρμα στην κεντρική Γαλλία. Η θεωρία του είναι ένας συνδυασμός ναζισμού και παγανισμού που ονομάζει «οντισμό» ή odalism, καθώς, όπως λέει, «δεν είναι μολυσμένος από την ιστορία, όπως ο ναζισμός». Ο χριστιανισμός είναι «μια πνευματική πανούκλα, ένα HIV/AIDS του πνεύματος». Ο ίδιος πιστεύει στο Αίμα, στη Γη, στην Πατρίδα και στην Τιμή. Σε μια Ευρώπη που θα ξυπνήσει». Ο Βίκερνες, που έχει δηλώσει ότι θέλει να γίνει δικτάτορας της Νορβηγίας για να την κάνει περήφανη και δυνατή και να γίνει θεός όταν πεθάνει, έχει οπαδούς σε μια γενιά που είναι τώρα 14-15 χρόνων. «Σε μερικά χρόνια θα έχουν μεγαλώσει και θα με υποστηρίξουν. Πιστεύω ότι είμαι σημαντικότερος στην κίνηση των οπαδών του Βόταν παρά στους "μπλακμεταλάδες". Ανάμεσα σ' αυτούς βέβαια μπορεί να βρίσκονται και κάποιοι Βοτανιστές, οι οποίοι ελπίζω ότι μπορούν να με εκτιμήσουν. Το black metal είναι στην πραγματικότητα ένας ξένος τρόπος ζωής για μας. Είναι κι αυτό ένα μέρος του νεγροειδούς υπάνθρωπου "ροκ εν ρολ"».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...