Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ακόμη 6 βυθισμένες εκκλησίες

Όπως μπορούμε να κατασκευάσουμε απίστευτα πράγματα, έτσι εύκολα μπορούμε να καταστρέψουμε. Δεν είναι μόνο η εκκλησία του χωριού Graun που βυθίστηκε κάτω από τόνους νερού ή οι πανάρχαιες πόλεις της Κίνας. Δείτε ακόμη 6 βυθισμένες εκκλησίες.

Potosi, Βενεζουέλα


Μόνο ο σταυρός από την εκκλησία στο Potosi της Βενεζουέλας είναι ότι έχει απομείνει από την πόλη των 1200 κατοίκων όταν η κυβέρνηση αποφάσισε το 1985 την κατασκευή του φράγματος La Honda.


Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, Σκόπια


Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Mavrovo των Σκοπίων χτίστηκε το 1850 και έστεκε για 153 χρόνια μέχρι που δημιουργήθηκε μια τεχνητή λίμνη. Αν και η εκκλησία καλύφτηκε πλήρως από νερό,το καλοκαίρι, τα τελευταία χρόνια, και ειδικότερα το καλοκαίρι, ξεπροβάλει από το νερό.


Η εκκλησία του Αγίου Ροδαρίου, Ινδία


Κάθε χρόνο, ο Ναός του Αγίου Ροδαρίου στην Karnataka της Ινδία αναδύεται και βουλιάζει κάτω από τα νερά. Η εκκλησία χτίστηκε στη δεκαετία του 1860, κοντά στην πόλη Χασάν και στη δεκαετία του 1960 κατασκευάστηκε εκεί ένα φράγμα.


Η εκκλησία της παλιάς Petrolandia, Βραζιλία


Η Petrolandia είναι μια πόλη στη Βραζιλία κοντά στον ποταμό Sao Francisco, η οποία μετακινήθηκε -ή τουλάχιστον ένα μέρος της- όταν κατασκευάστηκε ένα φράγμα.


Η εκκλησία του Krokhino, Ρωσία


Βρίσκεται στο πρώην χωρίο Vologda Oblast στη Ρωσία και είχε χτιστεί τον 15ο αιώνα μεταξύ του ποταμού Sheksna και της λίμνης Ονέγκα. Η περιοχή πλημμυρίστηκε την δεκαετία του 1980 για να κατασκευαστεί ένα υδροηλεκτρικό φράγμα.


Το καμπαναριό του Kalyazin, Ρωσία


Το καμπαναριό του Kalyazin είναι το μόνο που έχει απομείνει από το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, που χτίστηκε μεταξύ του 1796 και του 1800. Το 1939, ο Στάλιν αποφάσισε να πλημμυρίσει την πόλη για να φτιάξει ένα ταμιευτήρα στον ποταμό Βόλγα.

Περισσότερα http://3otiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...