Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Αβραάμ

Ο Αβραάμ

 PD6
Η ιστορία του ισραηλιτικού λαού αρχίζει από τη στιγμή της κλήσης του Αβραάμ, του Πατριάρχη των Εβραίων, από τον Θεό. Η κλήση της οικογένειας του Αβραάμ αλλά και του ανεψιού του, του Λωτ, περιγράφεται στο βιβλίο της «Γένεσης».
Ο Άβραμ ζούσε σε μια πόλη της Μεσοποταμίας που ονομαζόταν Ουρ. Ήταν καλός και ευσεβής άνθρωπος.
Ο Θεός του είπε: «Άβραμ, ο τόπος που κατοικείς γέμισε από ασεβείς ανθρώπους. Άφησε λοιπόν τον τόπο αυτό κι έλα να κατοικήσεις στη χώρα που εγώ θα σου δείξω. Εκεί θα αυξήσω τους απογόνους σου σαν την άμμο. Από εσένα θα ευλογηθούν όλες οι φυλές της γης».
Ο Άβραμ έπρεπε να αφήσει την πατρίδα του και να ξεκινήσει για έναν τόπο άγνωστο, διατρέχοντας πολλούς κινδύνους. Υπάκουσε όμως με προθυμία στην εντολή του Θεού. Πήρε μαζί του τη γυναίκα του Σάρα και τον ανεψιό του, τον Λωτ, τον οποίο αγαπούσε πολύ, γιατί ο ίδιος δεν είχε αποκτήσει παιδιά. Μαζί τους πήραν και όλα τους τα κοπάδια από πρόβατα, βόδια και καμήλες.
Ύστερα από μακρύ και κοπιαστικό ταξίδι πέρασαν τον Ιορδάνη ποταμό και μπήκαν στην εύφορη και όμορφη Γη Χαναάν.
Ο Θεός, ευχαριστημένος που ο Άβραμ υπάκουσε στην εντολή Του, παρουσιάστηκε σ’ αυτόν με τη μορφή τριών αγγέλων, που φιλοξενήθηκαν στη σκηνή του. Τον ευλόγησε λοιπόν και του είπε: «Θα σε κάνω πατριάρχη, δηλαδή αρχηγό μεγάλου λαού, που θα κατοικήσει σ΄ αυτήν τη χώρα. Από τους απογόνους σου θα γεννηθεί ο Σωτήρας του κόσμου. Από δω και στο εξής θα ονομάζεσαι Αβραάμ και η γυναίκα σου Σάρα. Τη γυναίκα σου θα την ευλογήσω και θα σας χαρίσω γιο από τον οποίο θα προέλθουν λαοί και βασιλιάδες».
Κάντε κλικ εδώ, για να ακούσετε την αφήγηση του κειμένου.
  


Πηγή/Αναδημοσίευση:http://www.pemptousia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...