Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Η γιορτή της πεθεράς


Η γιορτή της Μητέρας, παρόλο που κατάγεται από την αρχαία Ελλάδα καθιερώθηκε από τους Αμερικάνους, όπως σχεδόν όλες οι σύγχρονες παγκόσμιες γιορτές και επέτειοι. Οι Αμερικάνοι καθιέρωσαν και την δεύτερη Κυριακή του Μάη σαν ημέρα της γιορτής της Μητέρας. Φυσικά οι αμερικανόφερτες γιορτές δεν είναι παρά εμπορικά κόλπα, με άλλα λόγια σε δουλειά να βρισκόμαστε και να γιορτάζουμε ξοδεύοντας.

Βέβαια δεν θα πρέπει να κατηγορούμε τους Αμερικάνους γιατί στην προσπάθεια τους να "τακτοποιήσουν" όλο τον κόσμο έχουν εφεύρει τόσες γιορτές που δεν μένει κανείς παραπονεμένος.

Θέλετε ένα παράδειγμα; Είστε παντρεμένοι; Μήπως την γιορτή της μητέρας γιορτάζει και μια άλλη μητέρα εκτός από την δική σας; Και αν την ξεχάσετε τι γίνεται; Ζήτω που καήκατε! Έρχονται όμως οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι και μας βγάζουν από την δύσκολη θέση.

Έτσι στα τέλη Οκτωβρίου έχουν κηρύξει την εθνική γιορτή της Πεθεράς! Φυσικά σε λίγο καιρό θα γιορτάζεται παγκόσμια.

Διότι, το ηρωικό αυτό πλάσμα που λέγεται πεθερά, έχει απασχολήσει από αρχαιοτάτων χρόνων, τις τέχνες, τις επιστήμες, τις θρησκείες και τους πολιτισμούς. Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί για περιγράψουν καταστάσεις και ιστορίες με πρωταγωνιστή μια πεθερά. Έπρεπε λοιπόν να αποκτήσει και τη γιορτή της.

Τώρα μάλιστα με την ανάπτυξη της τεχνολογίας οι πεθερές έχουν περίοπτη θέση και στο διαδίκτυο. Πολλά sites με κεντρικό θέμα την πεθερά υπάρχουν διαθέσιμα να τα επισκεφτείτε. Εμείς θα σας συστήσουμε μερικά και αφήνουμε σε σας το υπόλοιπο σερφάρισμα.

Πηγή:http://www.valentine.gr/mothersinlawday_gr.php
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...