Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Ένα σχολείο....αλλιώς!!!!!

1
Ένα καινούργιο σχολικό σύστημα στη Σουηδία εξαφανίζει τη σχολική αίθουσα όπως τη γνωρίζαμε και την αντικαθιστά μ’ ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την “περιέργεια και τη δημιουργικότητα” των μαθητών.
2
Η εταιρεία Vittra, η οποία λειτουργεί 30  σχολεία στη Σουηδία, θέλησε να γίνεται η εκπαιδευτική διαδικασία παντού  μέσα στα σχολεία της – κι έτσι απέσυρε εντελώς την παλαιά λογική της  σχολικής αίθουσας των τεσσάρων τοίχων με τα θρανία στη σειρά. Πριν από  λίγο καιρό εγκαινίασε το σχολείο Telefonplan, στη Στοκχόλμη.
3
Η αρχιτέκτονας Rosan Bosch σχεδίασε έτσι το σχολείο ώστε τα παιδιά να μπορούν να εργάζονται ανεξάρτητα σε ανοιχτούς χώρους καθώς χαλαρώνουν, ή να πηγαίνουν στο “χωριό” για να δουλέψουν σε ομαδικά σχέδια.4
Όλη η επίπλωση του σχολείου, που μοιάζει με τυχαίες γραμμές σε χαρτί, επιχειρεί να βοηθήσει τους μαθητές να εμπλακούν σε συζητήσεις καθώς θα εργάζονται σε σχέδια.
5
Το σχολείο είναι μη-παραδοσιακό με κάθε έννοια: δεν υπάρχουν βαθμολογίες και οι μαθητές μαθαίνουν μέσα σε ομάδες, που δεν σχηματίζονται απαραίτητα με βάση την ηλικία.
Η φοίτηση στο σχολείο είναι δωρεάν, εφόσον το παιδί έχει προσωπικό αριθμό (κάτι σαν ΑΜΚΑ) κι αν ένας απ’ τους γονείς του είναι Σουηδός φορολογούμενος.
 
 Αναδημοσίευση από: http://xenesglosses.eu
 
Πηγή: Bussines Insider
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...