Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεργατικά εργαλεία στην τάξη

Ο εκπαιδευτικός του σήμερα έχει στη διάθεσή του ένα πλήθος εργαλειών που μπορεί να χρησιμοποιήσει στην τάξη ώστε να αναπλαισιώσει το μάθημά του. Παρακάτω παρατίθενται μερικά τέτοι εργαλειά η επιλογή των οποίων έγινε βάση της ευχρηστίας τους και της ελέυθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Τα μαθήματα LAMS (ίσως όχι τόσο γνωστά για πολλούς) βοηθoύν τους εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν ψηφιακά σχέδια μαθημάτων.Αυτή η ιστοσελίδα http://lessonlams.com/lams/cloud/index.do περιέχει όλα όσα χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε ένα υπάρχον ψηφιακό σχέδιο μαθήματος ή να δημιουργήσετε τις δικές σας, και στη συνέχεια να έχουν πρόσβαση οι μαθητές σας. Απαιτείται απλά μία εγγρφή χρήστη και μία προσχεδιασμένη πλατφόρμα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τα σχέδια μαθημάτων σας ή τα project.






Δημιουργία χρονογραμμής (ιδανικό για μαθήματα ιστορίας ή ενότητες που απαιτούν αναδρομή στο χρόνο)
Timerime


https://beta.orbi.gr/



Εύκολο στη χρήση/ Πρόσβαση από παντού/ Ασφαλή δεδομένα. Εισάγετε, όποιον τύπο εγγράφου έχετε στον υπολογιστή σας (PDF, Word, Excel, Powerpoint) και αυτά μετατρέπονται σε ψηφιακό βιβλίο.


Φτιάχνοντας το δικό μας βιβλίο

Το Tikatok είναι ιδανικό για τη δημιουργία μικρών ιστοριών σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.

Μία άλλη δικτυακή εφαρμογή για δημιουργία βιβλίου είναι και αυτή του του http://flippingbook.com/ , όπου μπορούν να φιλοξενηθούν και να δημοσιευθούν οι εργασίες των μαθητών σας


Stoybird







http://storybird.com/


Αναδημοσίευση: http://albanaki.blogspot.gr/2012/08/part-2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...