Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στην Εκπαίδευση 2013 για το έργο μας: «Οι δεξιότητες του 21ου αιώνα μέσα από τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών: Μελέτη περίπτωσης το Σχίσμα του 1054»!!!

Βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στην Εκπαίδευση 2013 για το έργο μας: «Οι δεξιότητες του 21ου αιώνα μέσα από τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών: Μελέτη περίπτωσης το Σχίσμα του 1054»!!!
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την Ιωάννα Κομνηνού στην οποια χρωστάω πολλά και το ξέρει!!!! Εξάλλου, χωρίς την Ιωάννα δεν θα υπήρχε αυτό το βραβείο!!!
Την Μαρία Διακογιώργη  για την υπέροχη συνεργασία και φυσικά τους μαθητές του Α4 του 10ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου για τις υπέροχες στιγμές και κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου αλλά και όλη τη χρονιά!!!!
Ανήκουν λοιπόν συγχαρητήρια στους: Αναστασία, Κατερίνα,Κωνσταντίνα, Αμαλία, Γρηγόρη, Μάνο, Ραλούκα, Γεωργία, Γιώργο, Ηλία, Χρήστο, Ειρήνη, Ελένη, Μαρία, Γιώργο, Παναγιώτη, Χριστίνα, Δήμητρα, Χρήστο, Γιώργο, Ματίνα, Παναγιώτη, Γιώργο.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Διεύθυνση και τους συναδέλφους του 10ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση για την υλοποίηση της προσπάθειας.
Και εδώ μπορείτε να διαβάσετε τα πρακτικά της δικής μας Συνόδου!!!! 
__________________________________________________________________________
 Παραθέτω την ανακοίνωση του Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων :
Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του θεσμού της «Αριστείας», το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ευχαριστεί θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν ενεργά στην Πράξη, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι μπορούν να αναδείξουν βέλτιστες εκπαιδευτικές πρακτικές μέσα από την έρευνα και την καινοτομία.
Ο Θεσμός, κατά το έτος εφαρμογής 2012-2013, σημείωσε μεγάλη επιτυχία για 4η συνεχόμενη χρονιά, αφού κατατέθηκαν 1.035 έργα, έναντι των 470 που είχαν κατατεθεί το προηγούμενο έτος εφαρμογής του θεσμού,από 1.850 εκπαιδευτικούς, ενώ ο πληροφοριακός κόμβος (http://excellence.sch.gr) δέχτηκε περισσότερες από 250.000 επισκέψεις φτάνοντας συνολικά τις 674.600.
Η κατανομή της αξιολόγησης των υποβληθέντων έργων έγινε λαμβάνοντας υπόψη το θεματικό πεδίο ανά ειδικότητα και η αξιολόγησή τουςολοκληρώθηκε με τη βοήθεια μη αμειβόμενης Επιστημονικής Επιτροπής, αποτελούμενης από 654 μέλη.
Η διαδικασία αξιολόγησης προέβλεπε διπλή ανώνυμη κρίση και βαθμολόγηση, ενώ η τελική βαθμολογία κάθε έργου προέκυψε από το άθροισμα της βαθμολογίας των 2 κριτών. Κάθε κριτής μπορούσε να βαθμολογήσει ένα έργο από 18 μέχρι 180 μονάδες, στηριζόμενος σε συγκεκριμένα κριτήρια και προδιαγραφές, οι οποίες είχαν γνωστοποιηθεί παράλληλα με το χρόνο υποβολής των προτάσεων. Στις περιπτώσεις που η διαφορά ανάμεσα στους δύο κριτές ήταν μεγαλύτερη των 60 μονάδων, υπήρξε επαναξιολόγηση των έργων από 3ο κριτή αντίστοιχης ειδικότητας. Η τελική βαθμολογία των έργων αυτών προέκυψε από το άθροισματων δύο αξιολογήσεων με τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Η τελική κατάταξη των έργων προέκυψε από τη συνολική βαθμολογία ανά έργο, ανεξαρτήτως ειδικότητας ή θεματικού πεδίου.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν τη βαθμολογία του έργου τους, καθώς και τα σχόλια της αξιολόγησης, με επιτυχή σύνδεση στο πληροφοριακό σύστημα της Αριστείας. Επίσης, στην αρχική σελίδα του συστήματος έχει αναρτηθεί η λίστα των έργων, ταξινομημένη με βάση τα αποτελέσματα της βαθμολογίας τους. Από τη λίστα αυτή θα βραβευθούν τα 105 έργα (λόγω ισοβαθμίας με το 100ο).
Για την ολοκλήρωση της προσπάθειας οφείλεται ένα μεγάλο ευχαριστώ, όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σ’ αυτήν, αλλά και στα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής αξιολόγησης που υποστήριξε το Θεσμό και έκρινε τα έργα που υποβλήθηκαν.  
                                                                                                                                        
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...