Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Σβήσε την οθόνη, βγες στο μπαλκόνι

 
«Είναι αλήθεια με ένα πλήκτρο πατώντας μπορείς τον κόσμο να γυρίσεις, να μάθεις τις ειδήσεις, μα στα αλήθεια μια οθόνη ένα πράγμα μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ακόμη πιο μόνοι. Σπάσε το γυαλί σβήσε την οθόνη βγες στο μπαλκόνι είναι ωραία η ζωή γίνει εσύ πρώτο πλάνο, ονειρεύσου σε ένα σύννεφο πάνω», είναι οι στίχοι που έγραψε ο Αλέξης Γούδας για το τραγούδι του Διάδρασις.

Ο νεαρός καλλιτέχνης έχει ενταχθεί σε μια πρωτοβουλία νέων που σκοπό έχουν να προλαμβάνουν τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τα κλικ του ποντικιού του υπολογιστή σας.
Στο πλαίσιο αυτό έγραψε και συνέθεσε το τραγούδι της καμπάνιας που στόχο έχει να σκιαγραφήσει τη ζωή όπως αυτή έχει μακριά από την εικονική πραγματικότητα. Χαρακτηριστικό δε είναι ότι στο τέλος του τραγουδιού ακούγονται παιδικές ανέμελες φωνές που παίζουν σε αλάνα, μια εικόνα που σίγουρα έχει εκλείψει από τα παιδιά μας σήμερα καθώς αυτά είναι καρφωμένα σε μια οθόνη ή σε ένα PSP.


Έκρηξη των αισθήσεων
Στόχος του Διάδρασις είναι η πρόληψη κατά του ηλεκτρονικού εθισμού, ένας τομέας που βρίσκεται να έχει μείνει πίσω στη χώρα μας αφού κανείς δεν έχει δώσει τη δέουσα προσοχή ή έστω σημασία, την ώρα που οι υπολογιστές  έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Σβήστε λοιπόν την οθόνη και απολαύστε αυτό το θείο δώρο…τη ζωή.
Ανακαλύψτε την σε κάθε γωνιά, γευτείτε την σε κάθε στιγμιότυπο και «φυλακίστε» στιγμές που θα σας ακολουθούν για πάντα. Μυρίστε ένα λουλούδι, αγγίξτε έναν δένδρο, απελευθερώστε όλες σας τις αισθήσεις μέχρι αυτές να εκραγούν, μη τις αφήνετε «παράλυτες», ερωτευτείτε πραγματικά και όχι από το chat…Κάντε αυτό που λέει ο Αλέξης, «Σπάσε το γυαλί σβήσε την οθόνη βγες στο μπαλκόνι είναι ωραία η ζωή γίνει εσύ πρώτο πλάνο, ονειρεύσου σε ένα σύννεφο πάνω».
Ακούστε και το τραγούδι του Διάδρασις: 


  
Πηγή:http://pinakio.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...