Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση Συντονιστικής Ομάδας Αδιόριστων Θεολόγων



                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                        12/4/2013

                                                                                                           

Η Συντονιστική Ομάδα Αδιόριστων Θεολόγων ανακοινώνει πως προχωρά στη σύσταση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Θεολόγων με έδρα την Αθήνα και δύο παραρτήματα : ένα στην Βόρειο Ελλάδα με έδρα την Θεσσαλονίκη και ένα στην Κρήτη με έδρα το Ηράκλειο, ο οποίος δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα και δεν είναι κερδοσκοπικός. Ο Σύλλογος  δεν τάσσεται υπέρ ή κατά κανενός άλλου θεσμικού φορέα της ειδικότητας και παραμένει αυτόνομος στην ύπαρξη και δράση του.
Σκοπός του συλλόγου είναι:
·             Η ενημέρωση των μελών για την εξέλιξη και την πρόοδο της επιστήμης της Θεολογίας.
·         Η ενημέρωση των νέων σχετικά με τη θρησκευτική πραγματικότητα και τις ηθικές αξίες που προκύπτουν από αυτή.
·         Η βοήθεια, η υπεράσπιση και η ενημέρωση των αδιόριστων θεολόγων για όσα δικαιούνται.
·         Η διεκδίκηση κανόνων αξιοκρατίας για τον κλάδο των Θεολόγων.
·         Η διαφύλαξη της αξίας και της θέσης του μαθήματος στην εκπαίδευση.
·         Η επεξήγηση και διάδοση των ηθικών αξιών που προάγουν τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, το σεβασμό στη διαφορετικότητα με σκοπό την επίλυση  των ζητημάτων που παρατηρούνται στη σχολική και κοινωνική πραγματικότητα.
·         Η ανάπτυξη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των Θεολόγων συναδέλφων και η συνεννόηση, ο συντονισμός μεταξύ των θεσμικών φορέων του κλάδου.
·         Η επιδίωξη επιμόρφωσης και περαιτέρω κατάρτισης των συναδέλφων θεολόγων προκειμένου αυτοί να βοηθηθούν  στην επαγγελματική τους αποκατάσταση και εξέλιξη.
·         Η επιδίωξη συνεργασίας με την Εκκλησία ώστε να επικοινωνείται αποτελεσματικότερα η κοινωνική προσφορά της και η πνευματική αποστολή της.
·         Η επιδίωξη διαλόγου και συνεργασίας  με άλλους θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς προς εξομάλυνση και επίλυση των θρησκευτικών και ηθικών ζητημάτων που προκύπτουν στη σύγχρονη εκπαιδευτική και κοινωνική πραγματικότητα.
Τα μέλη που απαρτίζουν τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Θεολόγων υπό σύσταση προέρχονται απ’ όλη την Ελλάδα και με ψηφοφορία ανέδειξαν επταμελή προσωρινή διοικούσα επιτροπή με δύο αναπληρωματικούς. Καλούμε όλους τους τοπικούς συλλόγους του κλάδου ΠΕ01 αλλά και τον ΚΑΙΡΟ και την ΠΕΘ σε επικοινωνία αλλά και συνεργασία για την κοινή αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Επίσης καλούμε όλους τους συναδέλφους μας αναπληρωτές-ωρομίσθιους-αδιόριστους (έχοντες και μη έχοντες προϋπηρεσία) και τους εναπομείναντες διοριστέους του ΑΣΕΠ του 2008 να επικοινωνήσουν μαζί μας εάν επιθυμούν την εγγραφή τους στον υπό σύσταση Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Θεολόγων.
Συνάδελφοι ας ενώσουμε τις φωνές μας κατά της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας , το οποίο υποβαθμίζει διαρκώς το μάθημα των Θρησκευτικών και τον κλάδο μας που κινδυνεύει να καταργηθεί. Ας παλέψουμε όλοι ενωμένοι για να παραμείνει το μάθημα στην ελληνική εκπαίδευση.
Μπορείτε να μας βρείτε στην  ηλεκτρονική διεύθυνση theologoi01@gmail.com, όπως και στη σελίδα μας στο fb http://www.facebook.com/groups/247131955334120/.

Φράγκος Ιωάννης
Μπίζου Βασιλική
Αδαμόπουλος Παναγιώτης
Αγγελή Παναγιώτα
Τσιλιλή Αικατερίνη
Μακρίδου Μαρία
Κασιδόκωστα Πηνελόπη
Αναπληρωματικά μέλη:
Γκρίλης Γεώργιος
Μαρινάκος Ιωάννης

       ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
                                                (ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ)

Email επικοινωνίας: theologoi01@gmail.com
                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...