Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ο πιο σπάνιος πίνακας του Χριστού ένοπλου

Κείμενο Θεοδώρα Αβαγιανού
Αν δεν είναι μοναδικός, πρόκειται σίγουρα για έναν από τους σπανιότερους πίνακες του Ιησού. Άλλωστε παρά το γεγονός πως αρκετοί καλλιτέχνες έχουν απεικονίσει τον Ιησού σε διάφορες στάσεις, ουδείς, (απ’ όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον) δεν τον έχει αποτυπώσει ποτέ… Σταυροφόρο.

Ο Ιησούς σ αυτόν τον πίνακα, φοράει το χαρακτηριστικό ένδυμα των Σταυροφόρων ενώ στο ύψος του στήθους υπάρχει ένας χρυσός σταυρός.

Μάλιστα δίπλα από τον Ιησού υπάρχει ένα σπασμένο λάβαρο στο οποίο κρεμόταν η ερυθρά ημισέληνος. Ο καλλιτέχνης προφανώς ήθελε να περάσει το δικό του μήνυμα. Ίσως να έχει να κάνει με την «προστασία» του Ιησού στους Σταυροφόρους και τις μάχες τους υπέρ του Χριστιανισμού.

Ο ΙΔΟΚΤΗΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ

Ο πίνακας αυτός βρίσκεται στην Ελλάδα σε ιδιωτική συλλογή. Ο ιδιοκτήτης του υποστηρίζει πως όταν τον αγόρασε πριν από 35 χρόνια του είπαν πως η ηλικία του ξεπερνά τα 100 χρόνια και πως δημιουργήθηκε στην Ουγγαρία. Αυτές είναι και οι μοναδικές πληροφορίες που γνωρίζει.

Μέσω του dogma.gr αναζητά την «ταυτότητα» του πίνακα ελπίζοντας μέσω της δημοσιότητας κάποιος ειδικός να μπορέσει να αποφανθεί για την ιστορία πίσω από την σπάνια απεικόνιση του Ιησού.


Αν λοιπόν γνωρίζετε, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με το news@dogma.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...