Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Το δικό μου...μουσείο

Χάρη στο project με την ονομασία "Museum of Me", μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εικονικό μουσείο της ψηφιακής ζωής σας όπως αυτή απαθανατίζεται στο Facebook. Το project σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα οπτικό αρχείο της κοινωνικής σας ζωής αντλώντας υλικό από τις φωτογραφίες που έχετε αναρτήσει, τις δημοσιεύσεις σας αλλά και αυτές των φίλων σας. Το βίντεο δημιουργείται πολύ γρήγορα, είναι εντυπωσιακό και διαρκεί περίπου τρία λεπτά, ενώ μπορείτε να το δημοσιεύσετε στο προφίλ σας.
Όπως αναφέρεται στο εκπαιδευτικό ιστολόγιο http://blogs.sch.gr/tgiakoum/ γνωστό ως Terra Computerata ή για τους παλαιότερους ως το προϊόν μετακόμισης του ιστοχώρου http://www.netschoolbook.gr/ και ειδικότερα στη δημοσίευση της κας Γιακουμάτου Τερέζας η Intel καινοτομεί και προσφέρει μία εφαρμογή για τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου Faceboook με την οποία μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους μουσείο με έκθεμα....τον εαυτό τους και τη ψηφιακή τους παρουσία. Επιλέξτε τις φωτογραφίες σας ή τα σημαντικότερα σας post και δείτε το μουσείο του εαυτού σας. Έτσι, εκθέματα στο μουσείο είναι τα πράγματα τα οποία σε ενδιαφέρουν και αγαπάς: οι φίλοι σου, οι φωτογραφίες σου, τα βίντεο, ο τοίχος και ό,τι κάνεις “Like”.
          
Θα μπορούσαμε να πούμε πως η συγκεκριμένη εφαρμογή παρουσιάζει ομοιότητες με μία προγενέστερη εφαρμογή του facebook την Social Memories με την οποία δημιουργείς το προσωπικό σου βιβλίο και πάλι με αποσμάσματα από την ιντερνετική σου ζωή.

Οι δύο αυτές εφαρμογές ουσιαστικά αποτυπώνουν την τάση της εποχής μας και κυρίως των νέων ανθρώπων για δημιουργία και διαμοιρασμό του προσωπικού τους διαδικτυακού λευκώματος.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...