Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα βιβλίο...για τα Θρησκευτικά και τις Νέες Τεχνολογίες«.....Όσο υπάρχουν φάροι το ταξίδι θα συνεχίζεται....»
To the light house, Virginia Woolf

Κάθε νέο μέσο στη διδασκαλία έτσι και οι Νέες Τεχνολογίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα και αν δεν αναπλαισιωθούν πρώτα μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτό που διαφοροποιεί την κοινωνία μας σήμερα σε σχέση με το παρελθόν είναι ουσιαστικά ο τρόπος επικοινωνίας των ανθρώπων. Το ζητούμενο όμως πάντα είναι ακριβώς η επίτευξη αυτής της επικοινωνίας ανεξάρτητα από τους διαύλους και τα μέσα που χρησιμοποιούνται κάθε φορά. Το ίδιο συμβαίνει και στην διδασκαλία: Ζητούμενο είναι καταρχήν η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση μεταξύ διδάσκοντος και διδασκόμενου.


 Σε κάθε σχολική μονάδα προσπάθησα να εντοπίσω και να αξιοποιήσω τα ιδιαίτερα στοιχεία του δυναμικού των μαθητών, τις κλίσεις, τις δεξιότητές και τα ενδιαφέροντά τους (δουλειά όχι πάντα εύκολη αλλά απαιτητική). Σε κάθε περίπτωση όμως τα παραπάνω αποτέλεσαν για μένα μια καινούρια πρόκληση και εμπειρία ζωής με αποτέλεσμα ο συγκερασμός Θρησκευτικών και Νέων Τεχνολογιών να έρθει αβίαστα και χωρίς να υπάρξουν εκπτώσεις στο θεολογικό υπόβαθρο του μαθήματος.

Όλες αυτές οι εμπειρίες έγιναν βιβλίο και κατάθεση ψυχής με την ελπίδα ότι θα βοηθήσουν όσους είναι έτοιμοι να κάνουν τις πρώτες «θεολογικές και εκπαιδευτικές τους πτήσεις» στη διδασκαλία των Θρησκευτικών με Νέες Τεχνολογίες.
_______________________________________________________________________
 Θα μου επιτρέψετε ένα μικρό σχόλιο:

Γνωρίζοντας την Ξανθή και το έργο της , την πολύτιμη βοήθειά της με τις αναρτήσεις της στο e - Θρησκευτικά είμαι απόλυτα σίγουρη πώς αυτό το βιβλίο θα είναι ένα εξαιρετικό βοήθημα σε κάθε έναν από μας που προσπαθούμε να "παντρέψουμε" τα Θρησκευτικά, το μάθημά μας, με τις Νέες τεχνολογίες!!!
Θέλω λοιπόν, να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να είναι το βιβλίο της "καλοτάξιδο" και να συνεχίζει να μας δίνει τα φώτα της!!!!
Να είσαι καλά Ξανθή!!!Τώρα που έγινε η αρχή.....περιμένουμε και συνέχεια!!!!
Δεν χρειάζεται να σας πω πώς αύριο κι όλας θα το αναζητήσω!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...